Vind snelle verlichting van de griep met vlierbes

Wist jij dat je met vlierbessen een snelle verlichting van de griep kunt hebben? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.
Vind snelle verlichting van de griep met vlierbes

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

De griep is een besmettelijke ziekte die gemakkelijk versnelt en de luchtwegen van een persoon aantast. Vandaag zullen we ontdekken hoe we de verlichting van griep kunnen versnellen met vlierbes, een heel bijzondere plant.

In dit artikel leggen we uit hoe deze plan je snel verlichting kan geven als je griepverschijnselen hebt. Zo kun je de volgende keer dat je ziek bent deze natuurlijke remedie kiezen zodat je je binnen de kortste keren weer beter voelt.

Vind snelle verlichting van de griep met vlierbes

Vind snelle verlichting van de griep met vlierbes

Om de griep snel te verlichten met vlierbes, moet je eerst een aftreksel maken van de bessen van deze plant. Er zijn verschillende ingrediënten nodig die voor optimale resultaten zullen zorgen.

De bloemen en vruchten van de vlierbes, zoals dit artikel uitlegt (Spaanse link), worden veel gebruikt in de fytotherapie vanwege de gunstige eigenschappen die ze bieden.

Hoewel je kant-en-klare vlierbessenthee kunt kopen, kun je deze het beste zelf bereiden. Als je dat doet, kun je namelijk maximaal profiteren van de voordelen die deze plant biedt als het gaat om griepverlichting.

Ingrediënten

 • 1/2 kopje vlierbessen
 • 1 stukje gember
 • Het sap van een halve citroen
 • 1 eetlepel honing
 • 2 kopjes water

Bereiding van deze infusie met vlierbes

 • Verhit water in een pan of theepot op het fornuis.
 • Als het water begint te koken, voeg je de gember en vlierbessen toe.
 • Laat het 15 minuten trekken.
 • Zeef het vervolgens en voeg dan honing en citroensap toe.

Als je deze infusie eenmaal hebt bereid, kun je deze gebruiken om een snelle verlichting van je symptomen te hebben. We zullen hieronder verschillende andere manieren voorstellen om de symptomen van griep met vlierbessen te verminderen.

Verschillende opties om verlichting van de griep te vinden met vlierbes

Een vlierbeskompres bij koorts gebruiken

1. Drink de vlierbesseninfusie

Het drinken van de door jou gemaakte infusie is de gemakkelijkste manier om de griep te helpen verlichten met vlierbes. Als je lijdt aan de symptomen van griep, raden we je aan het eens te proberen. Kijk maar eens naar de voordelen die het minstens twee keer per dag drinken van deze infusie kan bieden:

 • Verlichting van hoest: aangezien vlierbes hoestwerende eigenschappen heeft, vermindert het drinken van deze infusie het ongemak van de keel en vermindert het hoestaanvallen.
 • Helpt koorts te verminderen: een andere eigenschap die deze plant biedt, is dat het het lichaam laat zweten. Daarom helpt het bij het reguleren van de lichaamstemperatuur.
 • Elimineert gifstoffen: tot slot zorgt de vlierbessenplant voor de eliminatie van gifstoffen. Daarom is het drinken als een infusie zeer effectief om het herstelproces te versnellen, waardoor je je snel beter voelt.

2. Bestrijd de griep met een vlierbessenkompres om snel verlichting te krijgen

Een andere manier om het herstel van de griep met vlierbessen te versnellen, is door een kompres te maken. Zoals aangegeven in het artikel ‘Medicinale planten die worden gebruikt bij de behandeling van huidaandoeningen’ (Spaanse link), is het gebruik van een kompres zeer effectief omdat het lokale toepassing van de vruchten mogelijk maakt.

Je hoeft alleen de infusie te bereiden die we hierboven hebben beschreven. In dit geval kun je gember toevoegen als je dat wilt, maar dat is niet nodig. Je kunt zelfs in plaats van gember munt toevoegen.

Als je je infusie eenmaal hebt bereid, zeef je het mengsel en doe je de vlierbessen en munt bijvoorbeeld in een kompres. Zorg ervoor dat je ze goed afdekt en plaats het kompres vervolgens op je borst of neus.

Hierdoor worden je neusholtes vrijgemaakt, waardoor het ongemak dat je mogelijk ervaart wordt verminderd. Je kunt dit drie of vier keer per dag doen, aangezien er geen contra-indicaties zijn.

Wanneer moet je naar de dokter?

Als remedies niet helpen moet je naar de dokter

Als je symptomen niet verbeteren, je koorts niet afneemt of het ongemak toeneemt, is het tijd om naar een dokter te gaan. De medische professional zal een reeks tests uitvoeren om de beste behandelingskuur voor jouw specifieke geval te bepalen.

De natuurlijke remedies die we in het artikel van vandaag suggereren, zijn echter meestal effectief en bereiken positieve resultaten.

Heb jij al eens vlierbessen als natuurlijke remedie gebruikt? Of heb je andere natuurlijke remedies geprobeerd om de symptomen van griep te verlichten? We hopen dat je bovenstaand advies in de praktijk brengt. Laat ons weten hoe het gaat!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Angulo, A., Rosero, R., & Gonzales, M. (2012). Estudio etnobotánico de las plantas medicinales utilizadas por los habitantes del corregimiento de Genoy, Municipio de Pasto, Colombia. Rev Univ Salud14(2), 168-85.
 • Madaleno, I. M. (2007). Etno-farmacología en Iberoamérica, una alternativa a la globalización de las prácticas de cura. Cuadernos geográficos de la Universidad de Granada41(2), 61-95.
 • Sánchez, Ester, García, Dinah, Carballo, Caridad, & Crespo, Maritza. (1996). Estudio farmacognóstico de Mentha x piperita L. (toronjil de menta). Revista Cubana de Plantas Medicinales1(3), 40-45. Recuperado en 25 de marzo de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1028-47961996000300009&lng=es&tlng=es.
 • Villena Ferrer, Alejandro, Téllez Lapeira, Juan Manuel, Ayuso Raya, Mª Candelaria, Ponce García, Isabel, Morena Rayo, Susana, & Martínez Ramírez, Miriam. (2009). Cinco preguntas clave en la Gripe: una Revisión de Guías. Revista Clínica de Medicina de Familia2(8), 412-425. Recuperado en 25 de marzo de 2019, de http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1699-695X2009000300007&lng=es&tlng=es.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.