Vijf tips om er goed uit te zien zonder make-up

Naast het volgen van enkele basisroutines, moet je ook werken aan je gevoel van eigenwaarde en accepteren wat je uniek maakt als je er goed uit wilt zien zonder make-up.
Vijf tips om er goed uit te zien zonder make-up

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Vandaag geven we je vijf tips om er goed uit te zien zonder make-up. Als je elke dag make-up draagt, is het moeilijk om jezelf te accepteren met onvolkomenheden, vlekken en andere problemen die je op je gezicht ziet.

Het is echter niet goed om altijd make-up te dragen. Je huid moet kunnen ademen en je moet je ook goed kunnen voelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het dragen van concealer of foundation. Blijf lezen om te weten te komen hoe je er goed uit kunt zien zonder make-up.

Vijf tips om er goed uit te zien zonder make-up

1. Verbeter je zelfvertrouwen

Een vrouw blaast een kus naar iemand anders

Als je er goed uit wilt zien zonder make-up, moet je een goed gevoel van eigenwaarde hebben. Als je last hebt van oneffenheden, zoals moedervlekken, sproeten of puistjes waar je je voor schaamt, of als je een laag gevoel van eigenwaarde hebt, wil je deze misschien verbergen onder een dikke laag make-up.

Hou je wel echt van jezelf zoals je bent?Je moet make-up niet als masker gebruiken om een probleem met je eigenwaarde te verdoezelen. Je moet leren om jezelf te accepteren met je oneffenheden… of wat je denkt dat die oneffenheden zijn. Ook al hou je misschien niet van je sproeten, misschien houdt iemand die dicht bij je staat er wel van.

Kijk ook eens naar dit artikel:
De beste voedingsmiddelen voor een gezonde huid

2. Zorg voor je binnenkant om er zonder make-up goed uit te zien

Er goed uitzien zonder make-up is makkelijker als je goed voor je binnenkant zorgt. Een goed dieet zal je bijvoorbeeld helpen er meer gehydrateerd uit te zien en een betere huid te hebben zonder onzuiverheden en onvolkomenheden. Hiervoor moet je naast het drinken van veel water ook veel groente en fruit eten.

Dit helpt echter niet als je nog steeds slechte gewoontes volgt. Roken of het drinken van alcohol kan ervoor zorgen dat je huid er dof uit zal gaan zien of dat je meer rimpels krijgt. Door de slechte gewoontes af te leren en nieuwe goede gewoontes aan te leren, ziet je huid er zoveel beter uit.

3. Gebruik zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is erg belangrijk, niet alleen om het ontstaan van huidkanker te voorkomen, maar ook om te genieten van een veel gezondere en helderdere huid.

Hoewel veel mensen ze niet meteen opmerken, beginnen er na verloop van tijd vlekken te ontstaan als je zonder bescherming veel in de zon bent. Meestal verschijnen deze vlekken op bepaalde delen van je huid, zoals je wangen, voorhoofd en bovenlip.

Het gebruiken van een zonnebrandcrème, zelfs in de winter, is nodig om te voorkomen dat je op make-up moet vertrouwen om deze vlekken en onvolkomenheden te bedekken.

Houd er bovendien rekening mee dat de zon je huid voortijdig kan verouderen. Bescherm jezelf daarom tegen de zon, zodat je een mooie bruine kleur kunt krijgen zonder je gezondheid in gevaar te brengen.

4. Was je huid om er zonder make-up goed uit te zien

Een vrouw wast haar gezicht met water

Een andere manier om er goed uit te zien zonder make-up is door je huid goed te reinigen. Was jij je gezicht elke avond? Het is veel beter om je huid ‘s avonds te wassen dan ‘s morgens. Als je echter een vette huid hebt, kun je je gezicht twee keer per dag wassen.

Een schone huid heeft van nature minder onvolkomenheden. Zo voorkom je mee-eters en puistjes. Het gebruik van de juiste zeep voor jouw huidtype, die niet agressief is, is essentieel voor een egale en gezonde huid.

Ook willen we benadrukken dat het belangrijk is om je make-up te verwijderen voordat je naar bed gaat. Naar bed gaan als je nog make-up op je gezicht hebt is heel slecht voor je huid. Hoewel het niet erg is als het af en toe per ongeluk gebeurt, mag het geen gewoonte worden.

Ontdek ook het volgende artikel:
7 make-up mythes die wél waar zijn

5. Zorg voor een goede hydratatie

Het drinken van voldoende water is erg belangrijk om je lichaam gehydrateerd te houden, maar dit is niet alles wat je hoeft te doen. Als je genoeg water drinkt, maar je huid niet uitwendig verzorgt, zal dit niet helpen.

Naast het drinken van voldoende water, moet je je huid na het wassen hydrateren. Zelfs als je een vette huid hebt, moet je deze nog steeds hydrateren. Olievrije crèmes zijn dan het beste voor je.

Conclusie

Er goed uitzien zonder make-up is een zeer gezonde gewoonte. In plaats van je onvolkomenheden te verdoezelen, moet je nieuwe, gezonde gewoontes beginnen om te voorkomen dat ze verschijnen.

Als je deze tips niet uitprobeert, zal je huid er na verloop van tijd minder goed uit gaan zien. Welke van deze tips zijn voor jou het belangrijkst?

We moedigen je aan om deze tips om te zetten in nieuwe gewoontes, zodat je kunt zien dat je huid er steeds beter uit zal gaan zien. Dan zul je er altijd goed uitzien zonder make-up.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.