Vijf alternatieve toepassingen van glasreiniger die je nog niet kent

Glasreiniger heeft een aantal alternatieve toepassingen die je zeker nog niet kent. Ontdek in dit artikel vijf van de beste!
Vijf alternatieve toepassingen van glasreiniger die je nog niet kent

Laatste update: 28 januari, 2021

Soms kunnen dagelijkse producten voor veel andere dingen nuttig zijn dan voor het gespecificeerde gebruik. In dit artikel delen we verschillende toepassingen van glasreiniger waarvan je je waarschijnlijk niet bewust was.

Glasreiniger werd in de jaren 30 uitgevonden. Sindsdien kunnen mensen hun ramen snel en effectief reinigen. Weet je echter wat je nog meer met dit product kunt doen?

Dit product, dat oorspronkelijk alleen helder en blauw was, is tegenwoordig in vele soorten en geuren verkrijgbaar. Hoewel het oorspronkelijk een licht ontvlambaar product was, werd het later op basis van oppervlakteactieve stoffen opnieuw ontwikkeld.

Tegenwoordig wordt glasreiniger vaak in een spuitfles op de markt gebracht om de toepassing ervan te vergemakkelijken. Hoewel het specifiek voor dit doel op de markt wordt gebracht, is het een feit dat het andere, minder bekende toepassingen heeft die je misschien zullen verrassen.

Alternatieve toepassingen van glasreiniger

1. Gebruik het als een insectwerend middel

Een vrouw die haar ramen schoonmaakt

Een van de merkwaardige toepassingen van glasreiniger is als een product om ongewenste insecten te doden en af te weren. In dit verband kun je het gebruiken om het direct op insecten te spuiten, terwijl je de sterke geur van andere insecticiden vermijdt.

Als de reiniger ammoniak bevat, dan kan het ook nuttig zijn om ze er mee af te weren. Deze geur is erg onaangenaam, dus je kunt het op ramen en deuren aanbrengen om insecten buiten te houden.

2. Toepassingen van glasreiniger: gebruik het om sieraden te reinigen

Wist je dat je glasreiniger kunt gebruiken om sieraden er zo goed als nieuw uit te laten zien? Zorg er echter voor dat je sieraden van materialen gemaakt zijn, die niet door ammoniak of alcohol beschadigd worden. Dit product is bijvoorbeeld ideaal om een diamant te laten schitteren.

Het enige dat je moet onthouden is dat je de glasreiniger niet langer dan twee minuten op je sieraden moet laten zitten. Je kunt een tandenborstel gebruiken om het aan te brengen. Spoel het daarna goed af en droog het met een watje of een handdoek.

3. Gebruik het als een ontvetter

Toepassingen van glasreiniger keukenreiniger

Dankzij de bijtende componenten kan glasreiniger je helpen om vet te verwijderen. Moeilijk te verwijderen vet hoopt zich op in bepaalde delen van het huis. Hoewel er veel ontvettingsproducten op de markt zijn, kun je hiervoor ook glasreiniger gebruiken.

Het vet dat zich op een gasfornuis, pannen, de afzuigkap of je auto ophoopt, kan met dit product eenvoudig gereinigd worden. Nadat je klaar bent met reinigen, vergeet dan niet om grondig na te spoelen met water om alle sporen van dit product te verwijderen.

4. Gebruik glasreiniger om vloeren en tegels te laten schijnen

Je kunt glasreiniger ook gebruiken om granieten of marmeren vloeren te laten glanzen. Het enige wat je hoeft te doen is het in water te verdunnen, net zoals je met een vloerreiniger zou doen. Het gebruik ervan wordt echter niet aanbevolen voor hardhouten vloeren of andere oppervlakken die door ammoniak beschadigd kunnen worden.

Op dezelfde manier is deze reiniger ook ideaal voor het laten glanzen van badkamer- of keukentegels. In de badkamer kun je het ook op je toilet of bad gebruiken, zodat het in geval van hardnekkige vlekken een paar minuten in kan werken.

Misschien ook interessant om te lezen:
6 plekken in je huis die je vergeet schoon te maken

5. Andere toepassingen van glasreiniger

Wit shirt zonder vlekken

Tot slot zijn er onder de toepassingen van glasreiniger nog vele andere aparte en zeer effectieve, zoals:
  • Vlekverwijderaar voor kledingvlekken (behalve zijden of wollen kleding). Het is zelfs effectief bij de meest moeilijk te verwijderen vlekken, zoals tomaat of bloedvlekken. Het is ook geweldig voor tapijtvlekken, zolang het tapijt niet van wol gemaakt is.
  • Speelgoed van kinderen. Je kunt dit product gebruiken om bacteriën op het speelgoed van je kinderen te doden.
  • Bordenwisser. Voor die plekken die nooit volledig weggaan.
  • Tuinmeubels.
  • Snijplank.

Nu ken je de verschillende en verrassende toepassingen van een product dat bijna iedereen thuis heeft. Met al deze toepassingen kun je het aantal reinigingsproducten dat je gebruikt verminderen. Daarnaast kun je ook een paar druppels etherische olie toevoegen om het geweldig te laten ruiken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.