Vier tips voor een schone en gladde huid

Exfoliëren, reinigen, tonifiëren en hydrateren van je huid... Deze dingen zijn heel eenvoudig om te doen en zullen ervoor zorgen dat je een schone en gladde huid hebt.
Vier tips voor een schone en gladde huid
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 13 december, 2022

Om je huid schoon en glad te houden hoef je niet veel op te offeren. Het vereist echter wel doorzettingsvermogen. Om een schone en gladde huid te hebben, moet je hier elke dag voor zorgen, geen excuses!

Als je bijvoorbeeld weet dat je je make-up elke avond voor het slapen gaan af moet halen, werkt het dus niet als je dit maar twee of drie keer per week doet.

Veel mensen zijn echter te lui om een huidverzorgingsroutine te volgen om hun huid gezond te houden. Daardoor beschadigt hun huid. In dit artikel zullen we enkele tips met je delen die je zullen helpen, als je je er maar aan houdt.

Vier tips voor een schone en gladde huid

1. Exfolieer je huid

Je huid exfoliëren voor een mooie huid

Exfoliëren is de eerste stap om je huid schoon en glad te maken. Misschien maak je je huid schoon met een goed product, maar exfolieer je je huid niet omdat je niet gewend bent om dit te doen of omdat je nog geen product hiervoor gevonden hebt die het beste bij je past.

Je zou echter ten minste om de twee weken moeten exfoliëren, omdat dit dode huidcellen verwijdert en de huid schoon en glad maakt. Je hoeft geen specifiek product te kopen om je huid te exfoliëren, maar je kunt kiezen uit drie opties:

  • Exfoliërende reinigers: je kunt deze vinden in elke supermarkt of drogisterij. Ze reinigen en exfoliëren de huid met hun kleine korrels. Je kunt exfoliërende reinigers vinden voor elk huidtype.
  • Zelfgemaakte exfoliant: je kunt je eigen zelfgemaakte exfoliant maken met natuurlijke ingrediënten zoals bijvoorbeeld suiker en honing.
  • Gezichtsreinigingsborstel: deze borstels reinigen het gezicht en exfoliëren het tegelijkertijd. Je hoeft verder geen specifiek product te kopen, je gebruikelijke gezichtszeep volstaat namelijk.

2. Vergeet niet je huid schoon te maken

We raden je aan om je huid minstens één keer per dag schoon te maken als je geen zin hebt om het zowel ’s ochtends als ’s avonds te doen. Gebruik een zacht product zoals een reinigingsgel of een speciaal wasmiddel voor je gezicht. Je kunt micellair water gebruiken als je een gevoelige huid hebt.

Je moet nooit naar bed gaan zonder je huid schoon te maken! Dit is erg belangrijk, vooral als je:

  • zonnebrandcrème op je gezicht hebt gebruikt.
  • je gezicht veel hebt aangeraakt.
  • make-up hebt gebruikt.

3. Gebruik een toner voor een schone en gladde huid

Vrouw gebruikt een toner voor haar gezicht

Toners helpen het uiterlijk van de huid te verbeteren. Hoewel je misschien denkt dat het gebruiken van een toner niet belangrijk is, is het juist precies het tegenovergestelde. Toners verfrissen je huid en bereiden deze voor op de volgende behandelingen.

Daarnaast sluiten toners je poriën af, waardoor vuil niet je huid kan binnendringen. Zo helpen ze ook bij het voorkomen van moeilijk te verwijderen mee-eters. Je kunt een commerciële toner gebruiken, maar je kunt er ook één thuis maken.

4. Hydrateer je huid dagelijks

Vocht inbrengen is essentieel, ongeacht je huidtype. Dit komt omdat het zorgt voor een stralende en heldere huid. Je kunt de volgende producten gebruiken om je huid te hydrateren:

  • Gezichtsolie: sommige mensen gebruiken gezichtsolie voordat ze de huid hydrateren. Deze oliën hebben vaak specifieke doeleinden. Ze verminderen bijvoorbeeld het verschijnen van vlekken in het gezicht, maken rimpels minder zichtbaar, laten de huid er stralend uitzien, enzovoort. Ze maken de huid niet vettig.
  • Moisturizer: een moisturizer houdt de huid gehydrateerd en voldoet aan de behoeften van de huid. Als je een vette huid hebt moet je geen moisturizer voor de droge huid aanbrengen. Het zal je huid er namelijk vies en vettig uit laten zien.
  • Zonnebrandcrème: gebruik altijd een zonnebrandcrème op je gezicht, ongeacht de tijd van het jaar. Er zijn vele geweldige zonnebrandcrèmes op de markt die je gezicht er niet vettig uit laten zien.

Volg jij deze vier tips al om je huid schoon en glad te houden? Welke van deze tips is het moeilijkste voor jou? We moedigen je aan om deze tips tenminste 20 dagen vol te houden. Op deze manier creëer je een schoonheidsgewoonte die je huid er stralender en jeugdiger uit zal laten zien.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.