Vier natuurlijke remedies voor de bloedcirculatie

Er zijn natuurlijke remedies voor de bloedcirculatie die nuttig kunnen zijn als je last hebt van dit probleem. Ontdek wat ze zijn en hoe je ze kunt maken.
Vier natuurlijke remedies voor de bloedcirculatie

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Als je door vermoeidheid pijn in je benen hebt, kijk dan eens naar vier zeer nuttige natuurlijke remedies voor de bloedcirculatie. Op deze manier stimuleer je de bloedstroom, verlicht je pijn en ongemak en verbeter je je welzijn.

Een slechte bloedcirculatie kan aan een erfelijk component te wijten zijn. Er zijn echter enkele andere oorzaken waardoor dit probleem op kan treden. Een van hen is te lang staan. Aan de andere kant kan constant blijven zitten echter ook schadelijk zijn.

Gelukkig zijn er medicijnen en crèmes die je kunt gebruiken om ongemak te verlichten. Als je naar iets natuurlijkers en handigers op zoek bent, dat je positieve resultaten zal geven, dan is dit artikel iets voor jou.

Heerlijke remedies voor de bloedcirculatie

1. Verwen je voeten

Voeten weken voor een goede bloedcirculatie

De eerste natuurlijke remedie voor de bloedsomloop geeft je een aangenaam gevoel van rust in je voeten. Als je een baan hebt waarbij je lang op je voeten moet staan, dan is deze eerste remedie echt iets voor jou.

Soms heeft te lang op je voeten staan gevolgen die moeilijk te vermijden zijn. Het ongemak neemt toe als je hoge hakken draagt of bijna de hele tijd op dezelfde plek moet blijven staan. Een zittende levensstijl is natuurlijk een andere factor die je benen niet helpt.

Om je bloedsomloop niet te schaden, kun je, zodra je thuiskomt, wat water met salie en rode wijnstok koken. Deze twee planten hebben vochtafdrijvende eigenschappen.

 • Zodra het water kookt, zet het vuur dan uit en laat het een paar minuten staan.
 • Nadat je het hebt gezeefd, doe je het water in een teiltje en vervolgens dompel je je voeten erin.
 • Als het zomer is, kun je ijs toevoegen.

2. Infusie voor slechte bloedcirculatie

Infusies zijn een andere natuurlijke remedie voor de bloedsomloop. In het geval dat je gedurende de week geen tijd hebt om je voeten te verwennen, dan kun je de tijd tussen de maaltijden door benutten om de volgende infusie te drinken.

Het is echter noodzakelijk om te benadrukken dat als je het gebruikt terwijl je ook de vorige remedie uitvoert, de resultaten nog beter zullen zijn. Je kunt de infusie drinken wanneer je maar wilt, hoewel het beter is om dit tussen de maaltijden door te doen, net zoals we hierboven vermeldden.

Ingrediënten

 • Rode wijnstok
 • Witte netel
 • Munt
 • Tijm
 • Anijs
 • Citroenmelisse
 • Water

Instructies

 • Doe eerst al deze ingrediënten in een kleine pan en plaats deze op het fornuis.
 • Zodra het kookt, laat het dan even trekken.
 • Zeef de drank vervolgens en drink deze infusie als het nog warm is.

3. Ginkgo biloba

Ginkgo biloba pilletjes

Als het gaat om de behandeling van slechte bloedcirculatie, dan is ginkgo biloba essentieel. De reden hiervoor is dat deze medicinale plant ervoor zorgt dat bloedvaten verwijdt, waardoor het bloed makkelijk door de aderen kan stromen.

De beste manier om dit natuurlijke middel in te nemen is in capsules. Je kunt ze bij elke natuurgeneeskunde winkel of apotheek vinden. Voordat je echter voor deze remedie kiest, is het belangrijk om je arts te raadplegen, vooral als je zwanger bent, omdat je ernstige ziekte-verschijnselen kunt krijgen of aan slapeloosheid kunt gaan lijden.

Je kunt de capsules overal meenemen en ze hoeven niet op een bepaald tijdstip te worden bereid. Ze zijn daarom ideaal om ze altijd te hebben en in te nemen wanneer je ze nodig hebt.

4. Verse sappen

Glazen met sap van watermeloen

De laatste van de natuurlijke remedies voor de bloedsomloop is heerlijk, vooral als het buiten heet is. Je kunt sappen maken met een grote verscheidenheid aan fruit, wat betekent dat je elke dag een ander sapje kunt drinken.

Hieronder staan enkele van de meest effectieve combinaties:

 • watermeloen en citroen
 • wortel en selderij
 • sinaasappel en peterselie
 • bieten en sinaasappel

Je kunt deze de hele dag door drinken, zelfs tijdens je maaltijden. Je kunt ze zelfs als ontbijt drinken om deze maaltijd voedzamer te maken.

Andere dingen om naast remedies voor de bloedcirculatie in gedachten te houden

Het is noodzakelijk om naast natuurlijke remedies voor de bloedcirculatie bepaalde maatregelen te nemen. Allereerst moet je wat bewegen als je te lang hebt gezeten of verplaats je lichaamsgewicht als je veel tijd op je voeten hebt doorgebracht.

Bovendien wordt het aanbevolen om een zorgverlener te raadplegen. Hij kan aan elke patiënt de behandeling aangeven die hun specifieke geval kan verbeteren.

Heb je een slechte bloedsomloop? Heb je een van deze remedies geprobeerd of heb je baat gehad bij andere natuurlijke remedies?


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.