Zes voedingsmiddelen die vet perfect verbranden

Probeer deze voedingsmiddelen in je dieet op te nemen! Vergeet niet dat de effecten misschien niet onmiddellijk zullen optreden. Als je deze voedingsmiddelen regelmatig eet, zal het de lichaamsfuncties ondersteunen die nodig zijn om af te vallen.
Zes voedingsmiddelen die vet perfect verbranden
Carlos Fabián Avila

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Carlos Fabián Avila.

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 23 augustus, 2022

Mensen die vechten tegen overgewicht of obesitas zijn zich goed bewust van het belang van voeding bij hun poging om af te vallen. Het is waar dat je een balans moet vinden tussen wat je eet en je andere gewoontes. Je maaltijden zijn echter de centrale pijler. Er zijn geen wondermiddellen die vet perfect verbranden. Desondanks zijn er veel caloriearme opties die je metabolisme kunnen stimuleren en het proces kunnen verbeteren.

Het juiste gebruik van voedingsmiddelen die vet perfect verbranden

Als je doel is om een stabiel gewicht te bereiken, is het belangrijkste om te begrijpen dat je dieet 100% uitgebalanceerd moet zijn. Er mogen dus geen voedingsstoffen uitgesloten worden. Ook mogen het geen zeer beperkende diëten zijn.

Als je het echter met bepaalde voedingsmiddelen aanvult, is het mogelijk om die extra kilo’s te verliezen en zowel je figuur als je gezondheid te verbeteren. Over welke voedingsmiddelen die vet perfect verbranden spreken we? Waarom zijn ze zo heilzaam? Kom hieronder meer te weten!

1. Havermout

Havermout zal vet perfect verbranden

De zogenaamde ‘koningin der granen’ is één van de meest complete voedingsmiddelen om je te helpen afvallen op een gezonde manier. De voedingsstoffen in havermout bevorderen de vetverbranding en verbeteren je spijsvertering. Tegelijkertijd zul je je ook verzadigd voelen.

Havermout valt op door het hoge gehalte aan voedingsvezels. Dit is een voedingsstof die je help het overtollige afval in de dikke darm te elimineren.

De hoge concentratie van complexe koolhydraten verhoogt je energieniveau. Dit houdt je metabolisme actief.

2. Grapefruit

Grapefruit help vet perfect verbranden

Deze heerlijke vrucht is wereldwijd populair geworden omdat grapefruits vet perfect verbranden. Het heeft een laag caloriegehalte. Ook is het rijk aan water, waardoor het processen ondersteunt die vet verbranden.

Grapefruit bevat vitamine A en C. Dit zijn antioxidanten die helpen bij het verwijderen van vet dat in het lichaam is opgeslagen.

Bovendien verbetert het vezelgehalte je spijsvertering en reinigt het je dikke darm.

Grapefruit verbetert onder meer de reactie van je lichaam op insuline. Dat is een hormoon dat de gewichtstoename sterk beïnvloedt.

3. Kruisbloemige groenten

Kruisbloemige groenten zijn perfecte vetverbranders
Kruisbloemige groenten zijn ideaal voor iedereen die een gezond en stabiel gewicht wil bereiken. Ze bevatten veel essentiële voedingsstoffen die je metabolisme ondersteunen.  Daarnaast verbeteren ze je lymfevatenstelsel en spijsvertering.

De hoge concentratie aan antioxidanten in deze groenten maakt ze geschikt voor het bestrijden van de negatieve effecten van vrije radicalen en cholesterol.

Bovendien verminderen ze, dankzij hun vezelgehalte, het verlangen naar voedsel. Daarnaast versnellen ze je spijsverteringsproces. Ook versterkt hun eiwit je spiermassa en verbetert je fysieke prestaties.

4. Chiazaden

Chiazaden zullen vet perfect verbranden

Chiazaden zijn wereldwijd populair dankzij hun effect op gewichtsverlies. Hoewel ze in een keer veel vet voor je verbranden, is regelmatige consumptie een uitstekende manier om met die extra kilo’s om te gaan.

Elke portie van 28 gram levert ongeveer 12 gram complexe koolhydraten en 11 gram vezels op. Dit betekent dat ze je niet alleen energie geven. Ze zullen je ook verzadigen en je spijsvertering verbeteren.

Als je chiazaden als ontbijt eet zal dat je mentale en fysieke prestaties verbeteren. Tevens zal het je verlangen naar tussendoortjes verminderen.

Ze bevatten ook essentiële vetzuren die het resterende cholesterol helpen verwijderen.

5. Groene appels

Groene appels helpen vet perfect verbranden

Groene appels zijn altijd één van de meest aanbevolen vet verbrandende voedingsmiddelen geweest. Hun hoge voedingswaarde, naast een hoge concentratie aan water maakt ze ideaal voor elk dieet. Bovendien bevatten ze maar weinig calorieën.

Groene appels zijn zeer effectief bij het bestrijden van obesitas. Dat is onder meer te danken aan de hoeveelheid vitamine C, flavonoïden en  bètacaroteen die ze bevatten. Deze voedingsstoffen helpen om vet af te breken. Daarnaast zullen ze je metabolisme helpen te verbeteren.

Bovendien bevatten groene appels ook een soort vezels. Deze staan bekend als pectine. Deze vezels reguleren je pH en stimuleren de vertering van voedsel.

6. Selderij

Selderij zal vet perfect verbranden

Selderij zal vet perfect verbranden. Als dit dus je doel is, is selderij één van de voedingsmiddelen die je niet mag missen in je dagelijkse dieet. Het heeft ontstekingsremmende, diuretische en reinigende eigenschappen die je helpen je doel te bereiken.

Selderij bevat een hoge dosis vitamine C. Deze vitamine helpt je af te vallen. Dat is te danken aan hun bijdrage aan de productie van noradrenaline. Dit is een hormoon dat vetcellen elimineert.

Bovendien is het caloriearm. Ondertussen zorgt het vezelgehalte ervoor dat je vertering sneller gaat terwijl je cholesterolgehalte wordt verlaagd.

Probeer deze voedingsmiddelen in je dieet op te nemen! Vergeet niet dat de effecten misschien niet onmiddellijk merkbaar zullen zijn. Als je ze regelmatig eet zal dit je lichaamsfuncties echter ondersteunen die nodig zijn om af te vallen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Au Yeung F., Jovanovski E., Jenkins AL., Zurbau A., et al., The effects of gelled konjac glucomannan fibre on appetite and energy intake in healthy individuals: a randomised cross over trial. Br J Nutr, 2018. 119 (1): 109-116.
  • Keshavarz SA., Mostafavi SA., Akhondzadeh S., Reza M., et al., Omega 3 supplementation effects on body weight and depression among dieter women with co morbidity of depression and obesity compared with the placebo: a randomized clinical trial. Clin Nutr ESPEN, 2018. 25: 37-43.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.