Verwijder nare geurtjes in kleine ruimtes met deze twee ingrediënten

Je kan snel afkomen van vocht en nare geurtjes in je huis met deze twee veel voorkomende en natuurlijke ingrediënten. Je zal er versteld van staan hoe effectief ze zijn!
Verwijder nare geurtjes in kleine ruimtes met deze twee ingrediënten

Laatste update: 10 augustus, 2018

Je huis binnenkomen en meteen begroet worden door een nare geur kan je humeur flink naar beneden halen. Het is niet alleen onplezierig, maar het kan ook slecht zijn voor je gezondheid. Er zijn echter twee natuurlijke ingrediënten die kunnen helpen om nare geurtjes in kleine ruimtes te verwijderen.

Het is vaak heel eenvoudig. Nare geurtjes in kleine ruimtes of kamers worden vaak veroorzaakt door vocht. Ze kunnen ook worden veroorzaakt door een voorwerp in je huis.

Dit is natuurlijk een hele goede omgeving voor bacteriën en mijten. Soms zijn deze micro-organismen de vijanden van mensen met allergieën of astma.

Het is makkelijk te zien hoe het de gezondheid kan aantasten. Maar een andere belangrijke reden om nare geurtjes in kleine ruimtes te bestrijden is dat het gewoon vervelend is.

Voor je eigen comfort en dat van je gasten, willen we je hier twee magische ingrediënten laten zien. Door ze te gebruiken, kun je snel van de nare geurtjes afkomen met maar heel weinig moeite.

Nare geurtjes in de koelkast

Verwijder nare geurtjes in kleine ruimtes met deze twee ingrediënten

Nare geurtjes ontstaan vaak als je een tijd weg bent geweest. Het kan ook gebeuren als je je huis gedurende de dag niet goed ventileert, of als er te weinig zonlicht binnenkomt.

Vocht kan zich ophopen en overal intrekken. Het kan in je muren trekken, maar ook in je kleding, schoenen en gordijnen.

Daarom moet je om van die nare geurtjes in kleine ruimtes af te komen als eerste de ruimtes goed ventileren en ze schoon houden. Luchtverfrissers en reinigingsmiddelen moeten je beste vrienden worden.

Als je dat hebt gedaan, kun je twee natuurlijke ingrediënten gebruiken zodat de nae geurtjes niet terugkomen.

Natuurlijk houtskool

Natuurlijk houtskool

Natuurlijk houtskool is perfect voor het verwijderen van nare geurtjes. Het is niet alleen natuurlijk, het veroorzaakt ook geen vervuiling. Door dit middel te gebruiken, heb je bovendien geen chemische producten nodig.

Je kunt natuurlijk houtskool in iedere supermarkt kopen. Dat kun je makkelijk in kamers, koelkasten, kasten en welke andere ruimte dan ook gebruiken, waar je ook maar nare geurtjes hebt.

Een gram natuurlijk houtskool heeft de absorptiecapaciteit van 250 vierkante meter. Gelukkig geldt dit niet alleen voor nare geurtjes, maar ook voor andere stoffen die schadelijk zijn voor je gezondheid, waar je je misschien niet bewust van bent. Dit komt allemaal door dit geweldige natuurlijke ingrediënt.

Natuurlijk houtskool is afkomstig van een eik met de naam Quercus phillyraeoides. Deze eik wordt gecarboniseerd en gemengd met zand, aarde en as, waardoor het een witachtige kleur krijgt.

Je vraagt je nu vast af wat we ermee kunnen doen als de geurtjes verdwijnen. Je kunt houtskool makkelijk vernieuwen door het een tijdje in de zon te laten liggen. Op die manier droogt het weer op en verdwijnt het vocht en de geabsorbeerde stoffen, en kun je het opnieuw gebruiken.

Fascinerend, niet?

Kamfer

Kamfer

Kamfer is een witte substantie die vergelijkbaar is met zout. Het is afkomstig van Cinnamomum camphora, ook bekend als de kamferboom.

Kamfer is een substantie met veel toepassingen, zoals het verwijderen van nare geurtjes en het voorkomen van bepaalde aandoeningen. Bovendien is het ook pijnstillend en ontstekingsremmend.

Hoe kun je kamfer gebruiken om nare geurtjes in kleine ruimtes te verwijderen?

  • Ten eerste, je kunt al zijn vormen gebruiken. Dit omvat olie, vloeistof, vast en zelfs als poeder of balletjes.
  • Eén optie is om het met water en vloerreiniger te mengen. Kamfer ruikt heerlijk en de geur werkt ontspannend, wat heerlijk is na het schoonmaken.
  • Bovendien kun je als een spray gebruiken, door de kamferolie met water te mengen in een spuitfles.
  • Tenslotte kun je kamferballetjes in je kast gebruiken. Leg ze simpelweg in de kast en je hebt geen last meer van nare geurtjes die veroorzaakt worden door vocht.

Denk eraan, alles in moderatie. Het inhaleren van grote hoeveelheden kan slecht zijn voor de gezondheid. Het is dus belangrijk om maar een paar druppels te gebruiken.

Nu is het verwijderen van nare geurtjes in kleine ruimtes geen probleem meer. Binnen een paar minuten ruikt je huis heerlijk en je zal het weer fijn vinden om thuis te komen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Rutala, W. (1996). Desinfectantes de uso hospitalario. In Mayhall Hospital Epidemiology and Infection Control. Maryland: G. Baltimore.
  • Carrasco, S. (2017). 5 objetos en casa que acumulan millones de bacterias : Su Médico.
  • Adams, H. S. (1956). UN PROYECTO DE PROGRAMA DE PROTECCION DE LOS ALIMENTOS PARA LOS PAISES QUE NO LO TIENEN. PSP.
  • Analiza Calidad. (2006). Microorganismos indicadores. Microbiología de Los Alimentos.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.