Verjong je gezicht met ijstherapie

· 2 maart 2016
Houd er rekening mee dat het toepassen van ijs direct op de huid brandwonden kan veroorzaken. Wikkel het in een kleine handdoek of een schone doek en masseer je gezicht.

De gezichtshuid wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende factoren die het verouderingsproces kunnen versnellen en als je hem niet goed verzorgd, kunnen er veranderingen in het uiterlijk die esthetisch onaangenaam zijn ontstaan.

Om de schade die veroorzaakt wordt door vervuiling, blootstelling aan de zon en slechte voeding tegen te gaan, heeft de cosmetische industrie een reeks van huidverzorgingsproducten gecreëerd die je gezicht vernieuwen en verjongen.

Veel van deze producten zijn echter duur en vallen buiten het bereik van de meeste mensen, vooral als je bedenkt dat deze producten iedere dag mogen worden gebruikt. Gelukkig zijn er alternatieven om je huid te verzorgen en te verjongen zonder dat je er veel geld in hoeft te investeren.

Wat zijn de voordelen van ijstherapie om je huid te verjongen?

IJsblokjes

Er is een techniek ontwikkeld in het Midden-Oosten die het gezicht verjongt door ijs te wrijven ijs over de rimpels in de ochtend en avond om de huid te hydrateren, te verstevigen en te voorkomen dat er fijne lijntjes en rimpels ontstaan.

Deze types van therapie zijn routine geworden bij schoonheidsbehandelingen in kuuroorden en schoonheidscentra. Het is echt effectief bij de zorg voor de huid en de verjonging ervan.

In het algemeen is ijstherapie ideaal voor:

 • Het bestrijden van acne en de vlekken die op de huid verschijnen als gevolg van blootstelling aan de zon en hormonale veranderingen.
 • Het stimuleren van de bloedstroom om te helpen bij het verjongen van de huid.
 • Vernieuwing en versteviging van het gezicht zonder bijwerkingen.
 • Het voorkomen en bestrijden van de vroege verschijning van rimpels.
 • Het sluiten van de poriën en het voorkomen van mee-eters.
 • Vermindering van ontsteking rond de ogen en de wallen die eronder verschijnen.

Hoe pas ik een gezichtsbehandeling met ijs toe?

IJstherapie voor het gezicht is erg betaalbaar en vergt niet veel inspanning. Het is belangrijk om consistent te zijn met dit soort behandelingen en te zorgen dat ze een vast onderdeel van je normale schoonheidsroutine gaan uitmaken.

Om deze behandeling dagelijks toe te passen, ga je als volgt te werk:

 • Voordat je begint, maak je de huid van het gezicht zorgvuldig schoon en zorg je ervoor dat hij vrij is van make-up.
 • Het ijs moet worden verpakt in een katoenen doek of handdoek. Breng het ijs niet rechtstreeks aan op de huid.
 • Wrijf de doek over de verschillende delen van het gezicht, ongeveer 1-2 minuten op elk gebied.
 • Masseer de kaak, kin, voorhoofd, wangen en rond de neus met kleine, cirkelvormige bewegingen. Wees voorzichtig rond de ogen.
 • Beëindig de behandeling door het toepassen van een natuurlijke gezichtsbehandelingstoner of een acne-bestrijdend product.

Hoe pas je het toe op een huid met acne en puistjes

Gave Huid

Om acne en lelijke puistjes te bestrijden is het noodzakelijk om de oorzaak van het probleem te vinden en gebruik te maken van de juiste behandeling voor je huidtype.

IJs helpt bij het vernieuwen van de huid en bestrijd overtollige olie, die wordt geassocieerd met dit probleem. Hiertoe ga je als volgt te werk:

 • Wrijf het ijs overal over de getroffen gebieden gedurende 2-3 minuten, totdat het gebied koud aanvoelt.
 • Houd het niet langer op de huid dan de aanbevolen tijd, omdat het pijn kan veroorzaken.
 • Pas na de ijstherapie breng je de behandeling tegen acne aan.

Onthoud het volgende…

Deze behandeling duurt maximaal vijftien minuten en voor de beste resultaten moet het zowel ’s morgens en’ s avonds worden uitgevoerd.

Voor bijkomende voordelen om de huid te verjongen kun je de ijsblokjes met citroen, rozenwater, groene thee, komkommerwater of kamillethee maken.