5 tips om een perfecte gezichtshuid te krijgen

Rozemarijnwater kan ons helpen om alle vlekken en roodheid op ons gezicht te verminderen die ontstaan door kou of hormonale veranderingen.
5 tips om een perfecte gezichtshuid te krijgen
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 06 oktober, 2018

Iedereen wil een gezonde, zachte en perfecte gezichtshuid hebben. Soms kan je enorm veel geld uitgeven aan schoonheidsbehandelingen, die niet altijd het gewenste resultaat bereiken. Maak je geen zorgen, want in dit artikel geven we je een aantal simpele en goedkope remedies voor een perfecte gezichtshuid.

Advies voor een perfecte gezichtshuid

Zoals je waarschijnlijk wel weet is je huid een reflectie van je gezondheid. Een gehydrateerde huid met elasticiteit en zonder rode plekken reflecteert een goed dieet met adequate hoeveelheden vitaminen en mineralen. Het is niet altijd makkelijk om deze perfecte gezichtshuid te krijgen, omdat factoren zoals tijd, zon, wind en hormonale veranderingen dit voorkomen en acne veroorzaken.

Maak je geen zorgen, want we willen graag een aantal simpele remedies met je delen die je dagelijks kan gebruiken. We willen niet zeggen dat je al je dagelijkse crèmes moet vergeten. Dit zijn gewoon interessante, simpele en goedkope methodes die je toe kan voegen aan je behandelingen. Laten we eens een kijkje nemen.

1. Exfoliant met havermout en baking soda

Baking soda voor de perfecte gezichtshuid

Je zou dit niet vaker dan één keer per week moeten gebruiken. Wat zijn de resultaten? Een stralen, jong en vlekkeloos gezicht. Je verwijdert de dode huidcellen van je poriën en activeert een betere circulatie. Het is een simpele remedie waarbij geen chemische middelen gebruikt worden. Het is een goede manier om je huid te behandelen en je natuurlijke schoonheid te laten zien.

Hoe maak je het? Simpel! Je hebt alleen maar twee eetlepels havermout, een eetlepel baking soda en een klein beetje water nodig. Meng het goed om een soort crème te creëren. Het belangrijke is dat je een dikke crème krijgt die je op je huid aan kan brengen.

Gebruik gedurende vijftien minuten ronde bewegingen wanneer je het aanbrengt om dode huidcellen te exfoliëren en verwijderen. Spoel het daarna af met warm water. Je zal zien hoe goed het is!

2. Gezichtstoner met groene thee

Gezicht wassen voor de perfecte gezichtshuid

Dit is een geweldig huismiddel om je huid te verzachten en activeren. Het is goed voor in de ochtend of avond, waarbij het je huid schoonmaakt en je circulatie bevordert.

Je hoeft simpelweg alleen maar een kopje groene thee te maken met twee theezakjes. Zodra je het water gekookt hebt en de thee hebt laten trekken, moet je het eventjes in de koelkast zetten. Maak er een wattenschijfje mee nat wanneer het koud is en breng dit aan op de huid van je gezicht. Je zal meteen verlichting en een strakker gevormde huid opmerken.

3. Zo elimineer je rode vlekken

Rozemarijn en olijfolie voor de perfecte gezichtshuid

Soms krijg je rode vlekken die ontstaan tijdens seizoensveranderingen, koude temperaturen of kleine hormonale veranderingen. Maak je geen zorgen, want je kan deze vlekken verwijderen met een simpele remedie gemaakt van honing en rozemarijnwater. Deze ingrediënten zijn geweldig om ontstekingen te verminderen en je huid te behandelen, genezen en regenereren.

Je hoeft alleen maar een infusie met drie takjes rozemarijn en een half kopje water te maken. Laat het koken en voeg drie volle lepels honing toe. Breng het aan op het gezicht met een wattenschijfje of kompres wanneer het warm (niet heet) is. Laat het vijftien minuten inwerken, spoel het vervolgens af met water en breng een hydraterende crème aan. Je zal het geweldig vinden.

4. Mee-eters behandelen

Yoghurt voor de perfecte gezichtshuid

Wie heeft geen last van mee-eters? Vooral op de neus is het erg normaal en iets wat we op jonge leeftijd al proberen te bestrijden. Een geweldige manier om ze stukje bij beetje te elimineren, is door middel van een simpele behandeling gemaakt van yoghurt en citroen.

Je hebt niet meer nodig dan twee volle lepels yoghurt en citroen. Maak een goed gemengde crème en breng het op het slechtste deel van je gezicht aan. Laat het twintig minuten inwerken en spoel het daarna af met water. Als je dit elke dag doet, dan zal je de resultaten zeker merken.

5. Zo elimineer en verlicht je kleine littekens op je gezicht

Littekens elimineren voor de perfecte gezichtshuid

Acne kan soms duidelijke markeringen achterlaten die met het verstrijken van de tijd niet vanzelf weggaan. Wonden die littekens achterlaten zijn onvolmaaktheden die we vaak verbergen met make-up en onze perfecte gezichtshuid in de weg zitten. Hoe raak je deze kwijt? Wat kan je doen om ze stukje bij beetje te laten verdwijnen?

Een ideale behandeling is wittemuskusroos-olie. Je kan dit gemakkelijk vinden in gezondheidswinkels en zelfs in parfumerieën. Het is niet erg duur en je kan ook crèmes vinden die gemaakt zijn van echte wittemuskusroos-olie. Afgezien van deze crème consistent en dagelijks met een wattenschijfje zachtjes op je gezicht masseren, hoef je niks anders te doen.

Dit zal de circulatie reactiveren en zodoende de olie echt in je opperhuid laten trekken. Dagelijks en bij consistent gebruik zal je merken dat je littekens langzaam minder duidelijk worden.

Onthoud dat deze behandelingen alleen maar effectief zijn wanneer je consistent bent en ze elke dag gebruikt wanneer mogelijk. Veel van de crèmes die je in winkels kan kopen zijn vaak duurder en hebben dezelfde effecten. Iedereen kan dus profiteren van deze natuurlijke ingrediënten die vrij zijn van chemische middelen en die mensen al eeuwenlang gebruiken. Mis deze kans niet! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.