Hoe mee-eters op een natuurlijke manier elimineren

· 14 augustus 2015

Mee-eters zijn een vaak voorkomend probleem van de huid. Ze hebben de neiging vaker voor te komen bij mensen met een olieachtige huid, dan bij diegenen met een drogere huid. Ze ontstaan namelijk vaak wanneer olie stolt in de poriën door het niet voldoende wassen van het gezicht of veranderingen in het weer. Hun zwarte kleur is het gevolg van de oxidatie van het buitenste deel van de huid wanneer het in aanraking komt met de lucht.

Over het algemeen komen mee-eters voor op het gezicht, voornamelijk rond de neus. Meestal zijn ze goed zichtbaar. Gelukkig zijn er altijd manieren om ze op een natuurlijke manier te elimineren. Deze zijn budgetvriendelijk, simpel en effectief!

Schoonheidsroutine om mee-eters te behandelen, elimineren en voorkomen

Om mee-eters te elimineren en ervoor te zorgen dat ze niet meer terug komen, is het belangrijk een goede schoonheidsroutine aan te houden, die een diepe reiniging en een goede hydratatie van je huid garandeert. Blijf lezen en kom te weten welke stappen je iedere dag moet volgen om mee-eters te voorkomen en een stralendere huid te hebben.

Reiniging

De eerste stap om mee-eters te elimineren is een diepe reiniging van je huid om al het vuil ervan te verwijderen. Om je gezicht op een goede manier te reinigen, kan je een huisgemaakt gezichtsmasker gebruiken of een product om je gezicht te reinigen.

Voor een huisgemaakt masker heb je het volgende nodig:

 • 1 eetlepel havermout
 • 1 eetlepel yoghurt
 • 1 eetlepel wortelsap
 • 1 theelepel olijfolie

Wat moet je doen?

Meng alle ingrediënten goed tot je een pasta krijgt. Breng dit aan op je gezicht en laat het 15 minuten inwerken. Verwijder het masker nadien met veel koud water.

Peeling

mee2

Om een goede schoonheidsroutine te onderhouden, is het ook belangrijk je huid te peelen om dode cellen die achter blijven te verwijderen. Het is aangeraden dit 2 of 3 maal per week te doen om een schone en gezonde huid te behouden.

Je hebt hiervoor het volgende nodig:

 • Een rijpe banaan
 • Twee eetlepels groffe suiker
 • Een theelepel amandelolie

Wat moet je doen?

Meng de ingrediënten goed tot je een dikke pasta krijgt. Breng het al masserend in cirkelvormige beweging aan op je gezicht en laat het enkele minuten inwerken.

Versterken

mee3

Na onzuiverheden weggewerkt te hebben, kan je een huisgemaakte verstevigende crème maken om je huid 100% schoon en zacht te maken.

Om dit te maken heb je het volgende nodig:

 • 1 komkommer
 • Een halve liter water

Wat moet je doen?

Komkommer is ideaal om je huid te herstellen, hydrateren en reactiveren. Dankzij zijn specifieke eigenschappen is het perfect voor onzuiverheden en om overtollige olie van de huid weg te werken.

Om de verstevigende crème voor je huid te maken, snijd je een komkommer in schijfjes en laat je ze gedurende 30 minuten koken in een halve liter water. Breng dit, nadat het is afgekoeld, vervolgens met watten aan op je huid.

Huisgemaakte gezichtsmaskers om mee-eters te elimineren

Nadat je huid volledig schoongemaakt is, is je gezicht klaar voor een behandeling om die vervelende mee-eters kwijt te raken. Onderstaande huisgemaakte gezichtsmaskers zijn ideaal voor dit probleem. En als je deze dagelijkse schoonheidsroutine aanhoudt, zullen mee-eters snel al geen probleem meer vormen voor jou.

Gezichtsmasker van ananas

mee4

Dit masker is goed voor elk type huid en maakt gebruik van de hydraterende eigenschappen van ananas. Het helpt poriën te sluiten die mee-eters bevatten.

Wat heb je nodig?

 • Een halve kop natuurlijk ananassap
 • Een eetlepel honing

Wat moet je doen?

Meng beide ingrediënten en breng dit aan op je gezicht. Laat het 15 minuten inwerken en spoel vervolgens met koud water.

Gezichtsmasker van aloë vera en tomaat

Met dit gezichtsmasker verwijder je overmatige olie en andere stoffen, die de vorming van mee-eters kunnen beïnvloeden. De hydraterende eigenschappen van dit masker helpen de huid zacht, glad en vrij van onzuiverheden te houden.

Wat heb je nodig?

 • Een rijpe tomaat
 • Een blad aloë vera

Wat moet je doen?

Blend de tomaat goed en meng het met het sap van het aloëblad. Breng het mengsel aan op je huid en laat het 20 minuten inwerken.