3 schoonheidstrucjes die elke vrouw moet kennen

9 juli 2015

Soms is het makkelijk om teveel geld te spenderen aan schoonheidsproducten, waarmee je hopelijk wonderbaarlijke resultaten behaalt. Maar wonderen bestaan niet. Daarom is het handig om een aantal simpele schoonheidstrucjes achter de hand te hebben, die zowel goedkoop als toegankelijk zijn. Wil je meer te weten komen?

De natuur heeft vaak uitstekende bondgenoten die voor ons zorgen, zoals citroen, suiker, aloë vera of avocado. Weten welke dat zijn is zeker weten een uitstekende hulp bij het behalen van goede resultaten voor de basisbehoeften van elke vrouw. Dus hier zijn een aantal schoonheidstrucjes die je volgens ons graag wilt weten.

Schoonheidstruc 1: gezondere en vollere lippen

suiker-lippen

Ik weet zeker dat dit je een keer overkomen is: je wordt wakker in de morgen en op het moment dat je je klaarmaakt om make-up aan te brengen, zie je dat je droge en gescheurde lippen hebt. Er zijn zowel simpele als goedkope remedies, die je helpen je mond er gezonder en voller uit te laten zien. Noteer deze schoonheidstruc, die zowel handig als simpel is:

  • Wanneer je ’s avonds naar bed gaat, kijk dan naar je lippen. Als je ziet dat ze gescheurd zijn en ze tekenen van een vervallen huid hebben, dan moet je een beetje lippenbalsem of vaseline aanbrengen. Breng nadat je dat gedaan hebt suiker aan. Hoe groter de korrels, hoe beter.
  • Geef je lippen nu een zachte en korte massage. Dankzij de suiker zal dit dode huid op je mond exfoliëren. Maak zodra je dit hebt gedaan de rest schoon met warm water. Breng daarna meer lippenbalsem of vaseline aan, zodat het kan inwerken in de nacht.
  • Kook wanneer je opstaat in de morgen een halve kop water met kamille en masseer het op je lippen. Dit water zou heet moeten zijn (maar niet te!). Dit vergroot de circulatie en je lippen zullen er gezonder uit zien, geen schilferige huid hebben en een prachtige kleur hebben.

Schoonheidstruc 2: zeg gedag tegen gespleten punten

haar

Soms, wanneer je in de spiegel kijkt, kan je zien dat het einde van elke haar in twee delen splijt. Dit komt meestal door de haardroger, blootstelling aan de zon, gebruik van verf en zelfs door slechte voeding. Om geen gespleten punten meer te hebben en daarmee de pracht van je haren te vergroten, is er een redelijk simpele oplossing. Je hebt alleen amandelolie nodig.

  • Amandelolie geeft voeding en heeft de vaardigheid om te genezen. Je kan het in de supermarkten of drogisterijen vinden en het is over het algemeen niet duur.
  • Om je gespleten punten te genezen zonder je haar te knippen, moet je amandelolie in de avond aanbrengen. Je haar moet droog zijn. Doe een beetje olie in je handen en masseer de punten van je haar zachtjes. Doe dan een pet op of gebruik een zakdoek of sjaal en wikkel je haar hierin. Als je hier last van hebt tijdens het slapen, dan kan je de behandeling ook in de morgen doen, zolang de olie minimaal twee uur in je haar zit. Was daarna je haar zoals altijd. Als je dit vijftien dagen achter elkaar doet, zul je resultaat zien.

Schoonheidstruc 3: gezonde, mooie en gave huid

hoe-verwijder-je-huidvlekken

De gezondheid van je huid is een reflectie van je innerlijke gezondheid, zowel fysiek als emotioneel. Om een glanzende huid te krijgen is het zeker weten nodig om een gezond dieet te volgen, voldoende te drinken en minimaal acht uur per dag te slapen. Afgezien daarvan, zijn er een aantal simpele dagelijkse remedies:

Verminder huidvlekken

Je kan dit doen door tomatensap en melk te gebruiken. Pak een tomaat en gebruik een mes om het sap eruit te halen. Doe het in een kom en voeg een klein beetje water toe om het zuur te verwijderen. Op deze manier zal je huid niet geïrriteerd raken. Voeg nu drie eetlepels warme melk toe. Meng dan alles en pak een wattenschijfje. Maak het langzaam vochtig en breng het mengsel aan op elke plek op je gezicht waar je een vlek hebt. Laat het vijftien minuten zitten en was je gezicht daarna met vers water. Herhaal dit minimaal twee keer per week en je zult zien dat vlekken verminderen.

Exfolieer je gezichtshuid

Wanneer de exfoliatie van dode huidcellen op de juiste manier wordt gedaan, zal je gezicht er gezonder, verzorgder en mooier uit zien. We hebben een geweldige remedie hiervoor: aardbeien en gewone yoghurt. Neem drie aardbeien en meng het met één bak gewone yoghurt. Zorg dat je een gelijkmatig mengsel krijgt. Masseer het in een ronde beweging op je gezicht, van je kin naar je wangen, van je wangen naar onder je ogen en je voorhoofd. Doe dit vijftien minuten en was je gezicht daarna met vers water. Als je dit vijf dagen achter elkaar herhaalt, zal je gezicht er gezonder en mooier uitzien.

Gloeiend gezicht

Dankzij kamille kan je de circulatie naar je gezicht heractiveren, waardoor het glanst en er meer getint uitziet. Dit is een klassieke remedie en erg makkelijk uit te voeren. Je hoeft alleen maar water met een klein zakje kamille te koken. Haal het water van het vuur zodra het kookt en doe de infusie in de koelkast, totdat het koud is. Maak ondertussen je gezicht schoon met reinigende melk. Je huid moet vrij zijn van elke vorm van vuiligheid wanneer je de kamille aanbrengt. Maak een wattenschijfje vochtig zodra je infusie afgekoeld is, net zoals bij een tonic. Breng het aan op het gebied onder de ogen en op elk strontje, als je die hebt. De kamille zal vermoeidheid verlichten, de circulatie naar het gezicht heractiveren en je een gloeiend gezicht geven. Sla deze uitstekende en goedkope schoonheidstruc niet over.

Foto’s ter beschikking gesteld door Michael Haegele.
Bekijk Ook