Verhuizen als stel zonder gek te worden

20 januari 2020
Verhuizen als stel kan een bron van veel stress zijn en er ontstaan vaak conflicten. Naast geduld, zul je dus assertiviteit, empathie en begrip moeten opbrengen. Vandaag willen we je graag wat tips geven over hoe je dit kunt aanpakken.

Proberen om de stress van het verhuizen als stel te overwinnen is een van die overgangsrituelen waaraan slechts weinigen van ons kunnen ontsnappen. Dit is een grote verandering die onze wereld volledig op zijn kop zet. We zullen het waarschijnlijk allemaal wel eens meemaken.

Een grote aanwijzing dat je gestrest bent merk je als die kleine dingen die je eerst zo schattig vond aan je partner ineens een big deal en heel vervelend worden. Wil je weten hoe je met de stress van het verhuizen als stel omgaat? Blijf dan lezen!

Verhuizen als stel zonder stress

Een blije vrouw tussen de verhuisdozen

Je hebt een nieuw huis, nieuwe buren, en je nadert nieuwe paden die je onvermijdelijk zullen beïnvloeden. Toch moet je je angst niet laten winnen.

 • Het is belangrijk om altijd de positieve kant van dit alles te vinden en er het beste van te maken.
 • Zorg er ook voor dat je een aantal maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat het een evenwichtig en enigszins leuk proces blijft.

Je gemoedsrust en positieve energie moeten de overhand hebben wanneer je werkt aan het organiseren van je verhuizing, vooral wanneer je het samen met een ander doet. De beheersing van je emoties is essentieel om de stress die het kan veroorzaken te vermijden. Volg dus deze tips om kalm te blijven.

De dag voor de verhuizing

Probeer ver voor de dag van de verhuizing de voorwerpen die je niet meer gebruikt weg te gooien. Over het algemeen is opruimen en uitzoeken een nuttige manier van organiseren. Het bespaart je veel werk als je besloten hebt om te verhuizen. Je zult veel dingen vinden waarvan je niet eens weet waarom je ze hebt bewaard. Begin dus maar eens met het weggooien van die dingen.

Als je dan eenmaal als stel de exacte verhuisdatum hebt bepaald kun je beginnen met het plannen van de dingen die jullie beiden per dag moeten doen. Anders laat je alle klussen achterwege tot de laatste dag en ben je enorm overrompeld.

Kortom, houd er rekening mee dat er onverwachte ongemakken en andere onvoorziene gebeurtenissen zullen zijn, en dat ze je waarschijnlijk gestrest zullen maken. Probeer ze dus zo veel mogelijk te vermijden door te plannen.

 • Je zou bijvoorbeeld kunnen schetsen waar je elk meubelstuk in je nieuwe woning zou willen plaatsen. Dit is dus een goede manier om specifieke informatie te verkrijgen over hoe je je allebei aan je nieuwe omgeving zullen aanpassen.
 • Ook is dit het moment om uit te zoeken of je iets kwijt bent of dat je iets nieuws moet kopen.

Misschien ook interessant:
Slechte gewoonten die je relatie kapot maken

Je spullen inpakken

Degenen die al ervaring hebben met verhuizen als stel of alleen kunnen getuigen dat het bijna onmogelijk is om dit alles in één dag te volbrengen. Begin dus vooraf met het inpakken van je spullen en vergeet niet om ze te sorteren en te labelen. Scheid ook wat je elke dag gebruikt van wat je zelden gebruikt.

 • Schrijf het aantal voorwerpen op het label en als het kan ook een soort van betekenisvolle beschrijving.
 • Probeer ook toe te voegen in welke ruimte deze voorwerpen moeten komen.
 • Benadruk of de dozen een breekbare inhoud bevatten. Deze informatie zal zeer nuttig zijn voor het overbrengen van je spullen en wanneer je ze uitpakt.

De dag dat je als stel verhuist

Gelukkig stel tussen verhuisdozen

Iedereen zal op de dag van de verhuizing een beetje uit zijn doen zijn, dus blijf geduldig. Dit soort ervaringen brengt een mengeling van geluk voor wat nieuw is, maar ook een nostalgie voor wat achterblijft met zich mee. Dus probeer je zo veel mogelijk te richten op de positieve aspecten.

Een verhuizing delen met je partner en hulp vragen aan je vrienden en familie is altijd een goed plan. We raden je aan om op voorhand rollen toe te wijzen om chaos te vermijden.

In sommige gevallen kun je met je eigen auto verhuizen, maar het kan ook zo zijn dat je een verhuisdienst moet inhuren. Wat je keuze ook is, zorg ervoor dat je er genoeg tijd voor uittrekt.

De nieuwe organisatiemethode

Als je eindelijk in je huis bent, word je omringd door allerlei dozen, pakjes en losse meubels. Uiteraard duurt het een paar dagen om alles daar neer te zetten waar het hoort. Reken er maar op dat er veranderingen zijn in je vorige plan en dat er ook aanpassingen zijn.

Vergeet niet dat geduld de beste bondgenoot is die je hebt om de stress van de verhuizing op dat moment te overwinnen. Het doel is nu praktisch bereikt en je moet jezelf toestaan om er van te genieten.

 • Het is het handigst om als eerste de dingen uit te pakken die je direct gaat gebruiken.
 • De rest kun je in de volgende dagen en weken uitzoeken.

Lees ook:
5 redenen waarom ongelukkige koppels bij elkaar blijven

Uitrusten is cruciaal

Een lachend stel op de bank

Het verlangen om het huis van je dromen te hebben, kan ertoe leiden dat je er te veel aan werkt. Je voelt de spanning van de verhuizing zelf en de lichamelijke inspanning van de dagen daarna.

Zorg er dus voor dat je af en toe een pauze inlast en om weer op te laden om je humeur niet aan te tasten. Onthoud, er is genoeg tijd om dingen op te ruimen, schoon te maken, te decoreren. Je woont er nu ten slotte!

Blijf kalm door vooruit te plannen

Over het algemeen is het belangrijk om een gedetailleerde lijst te maken met de dagen, taken en rollen van jullie allebei om spanningen en de daaruit voortvloeiende stress te vermijden.

Houd er rekening mee dat er altijd onvoorziene gebeurtenissen zullen zijn en dat dit geen invloed mag hebben op je stemming. Ga zo ontspannen mogelijk om met deze verandering. Vergeet ten slotte niet om je toekomstige huis samen te visualiseren en ervan te genieten!

 • Como hacer más fácil la mudanza. (n.d.). Retrieved from www.mueblesymudanzasvinalopo.es
 • De, A. (n.d.). CONSEJOS-TIPS PARA LA REALIZACIÓN DE LA MUDANZA CONSEJOS MUDANZAS LOCALES. Retrieved from https://www.mudinmar.com/wp-content/uploads/pdf/varios/CONSEJOS-TIPS-PARA-LA-REALIZACION-DE-LA-MUDANZA.pdf