Uiensap maken om haaruitval te voorkomen

30 mei 2016
Behalve dat het haaruitval voorkomt, kan uiensap ook helpen om problemen als roos en andere schimmels te behandelen.

Duizenden mensen over de hele wereld lijden aan alopecia of haaruitval. Anderen lijden aan langzame haargroei of hebben zeer fijn en breekbaar haar. Een huisgemaakt middel tegen deze problemen is uiensap. Leer meer over hoe uiensap haaruitval kan voorkomen in het volgende artikel.

Haaruitval en fijn haar

Hoewel het normaal is voor mensen om tussen de 50 en 100 haren per dag te verliezen, is alopecia een probleem geworden voor miljoenen mensen, waarvoor ze hun arts raadplagen. Een aantal redenen waarom mensen haar verliezen zijn stress of slechte eetgewoonten waarbij voldoende proteïne en vitaminen ontbreken.

Haaruitval kan het zelfvertrouwen van mensen aantasten, waardoor ze depressief raken en zich zorgen maken, waardoor er nog meer haar losraakt. Er zijn veel natuurlijke middelen om alopecia te voorkomen en broos haar sterker te maken en een van de meest efficiënte middelen is gebaseerd op uien.

Het gebruik van uien om haaruitval te voorkomen

Dit is een natuurlijk, veilig en efficiënte manier om haaruitval te voorkomen en de haargroei te stimuleren, zonder bijwerking (op de uiengeur na) en allergische reacties. Dit betekent dat het niet alleen voorkomt dat je haar uitvalt, maar het zal ook sterker en sneller teruggroeien.

Je hoeft je geen zorgen te maken over het aanbrengen van ingrijpende, dure of chemische middelen die je hoofdhuid en je haar beschadigen. Uien zijn een groente met veel goede eigenschappen en als je dit middel gedurende langere tijd gebruikt, zal het alle kale plekken die zijn ontstaan door haaruitval doen verdwijnen, doordat er weer nieuw, sterk haar gaat groeien.

Haaruitval

Je moet in gedachten houden dat uien geen wondermiddel zijn met een magische werking op je haar. Als je echte resultaten wilt zien, moet je de oorzaak van de haaruitval ook aanpakken. Dat die je door het eten van een uitgebalanceerd dieet, het verminderen van stress en een goede nachtrust iedere nacht.

Veel mensen zijn sceptisch over hoe effectief een huismiddel tegen haaruitval echt kan zijn. Het is toch het opmerken waard dat veel wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat uien, en vooral hun sap, haaruitval helpen voorkomen en ook andere problemen geassocieerd met roos en schimmelinfecties. Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat uien helpen bij het voorkomen van het voortijdig ontstaan van grijze haren.

Hoe komt het dat uien haar laten groeien?

Uien bevatten veel onderdelen die goed zijn voor de haargroei, vooral zwavel. Als je uiensap aanbrengt op de hoofdhuid bevordert het de bloedcirculatie, waardoor het makkelijker is voor haar om te groeien. Zwavel is ook bekend vanwege het vermogen de productie van collageenweefsel te verbeteren, wat noodzakelijk is voor haargroei.

Je moet weten dat haar groeit uit haarzakjes die zich bevinden in de hoofdhuid en deze haarzakjes hebben voldoende bloedtoevoer nodig om nieuw haar te produceren. Bovenop de eigenschappen die we al hebben vermeld, zijn uien ook anti-bacteriële middelen, wat betekent dat ze schimmel en bacteriën verwijderen die op de hoofdhuid leven en normale haargroei voorkomen.

Borstel met Haren

Aan de andere kant helpt uiensap voorkomen dat je haar dun en broos wordt. Het maakt je haar sterk en zorgt dat het minder snel breekt. Je haar zal door dit middel toenemen in volume.

Hoe gebruik je uien om je haargroei te bevorderen

Als eerste moet je het sap uit een aantal uien persen en dit sap op de hoofdhuid aanbrengen door middel van een verzorgende massage. Zo simpel is het! Om dit te doen, schil je twee of drie uien en snijd je ze in stukjes. Doe ze dan in een blender of keukenmachine. Je kunt de uien ook raspen. Je moet eigenlijk gewoon zorgen dat het sap eruit komt. Daarna kun je het sap rechtstreeks op je hoofdhuid aanbrengen of je kunt een watje natmaken en het daarmee aanbrengen.

Denk eraan dat de geur vrij sterk is, dus we raden aan om deze behandeling ’s avonds toe te passen of in het weekend. Je kunt ook een beetje parfum gebruiken om de geur te maskeren.

Je moet het uiensap een half uur op de hoofdhuid laten zitten. Je kunt je hoofd bedekken met een badmuts of een plastic zakje, zodat het sap dieper in de huid trekt. Spoel het dan af met veel warm water en gebruik de shampoo die je altijd gebruikt – maar het liefst één zonder chemische toevoegingen. Herhaal deze behandeling drie keer per week en je zult binnen een maand resultaat zien.

Uien Snipperen

Je zult misschien denken dat acht weken te lang is om te moeten wachten op voller haar of minder haaruitvalDit is echter een langetermijnmiddel en geen middeltje dat meteen werkt en maar voor korte tijd resultaat laat zien. Je kunt beter voor een zeker, langdurig middel kiezen in plaats van een snelle oplossing die niet blijvend is.

Om de werking van deze behandeling te verbeteren, raden we aan om rauwe ui toe toe voegen aan je salades. Sommige mensen mengen uien met een shotglas rum, laten het één nacht staan, zeven het mengsel en brengen het aan op hun haar. Je kunt ook een alcoholvrij mengsel maken door het sap van een kwart ui te mengen met een eetlepel honing. Je kunt dit in je haar aanbrengen of toevoegen aan je ontbijt.

Wil je nog een recept met ui leren om haaruitval te voorkomen? Meng een eetlepel uiensap met citroensap. Masseer deze vloeistof in je haar en laat het drie uur intrekken. Was je haar dan zoals je normaal doet.

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over het voorkomen van haaruitval met uiensap!

Bekijk Ook