Hoe zorg je voor glanzend haar

Het hebben van glanzend haar dat ook zijdezacht is, kan een teken zijn van gezondheid, jeugd en de juiste zorg. Je hoofdhuid kan ook weerspiegelen wat er gebeurt in je leven of wat er gaande is buiten (in het milieu). Daarom is het belangrijk om goed voor je haar te zorgen en je er goed over te voelen.

Je hebt waarschijnlijk wel eens gebruik gemaakt van dure en zware behandelingen voor je haar. Misschien hebben ze niet gewerkt of werkten ze niet zoals je het wilde. In dit geval willen we je enkele natuurlijke alternatieven bieden voor de verzorging van je haar en je laten zien hoe je het altijd op de piek van je jeugd en schoonheid kunt houden.

Onze alternatieven

1. Banaan en ei

Ei

Er zitten ook vitamines in eiwit, hoewel 90% van het gewicht water is.

Neem een ​​banaan en snijd deze in kleine stukjes. Prak hem tot het een samenstelling heeft die vergelijkbaar is met een puree. Neem dan een ​​ei (zonder de dooier) en meng de banaan met het eiwit tot je een dik mengsel krijgt. Roer het goed en breng het mengsel aan op je haar. Als je wilt kun je het ook mengen met yoghurt, zodat het vloeibaarder wordt. Je haar zal je er dankbaar voor zijn.

2. Mayonaise

In dit geval zal mayonaise fungeren als een conditioner voor het haar. Het kan enigszins ongemakkelijk zijn vanwege het vet in mayonaise, maar het zal wel effectief zijn. Wat je moet doen is de mayonaise toepassen als een masker op je haar. Je moet het ongeveer 20 minuten in laten trekken.

Voor meer comfort draag je een plastic handschoen of bedek je je haar met een plastic zak. Na 20 minuten was je je haar om het masker te verwijderen. Als je wilt kun je gebruik maken van een conditioner. Deze behandeling is een beetje zwaar, maar het werkt omdat het een beetje vet aanbrengt op je hoofdhuid. Het werkt beter op droog haar.

3. Avocado

Avocado

Voor dit recept heb je 1 avocado nodig als je kort haar hebt of twee avocado’s als je lang haar hebt. Je moet de avocado kneden tot je een dikke pasta hebt en deze pasta aanbrengen op je haar vanaf de wortels naar de puntjes. Laat het gedurende 20 minuten inwerken. Daarna was je het uit zoals je normaal doet. Herhaal deze procedure om de twee dagen of om de dag.

4. Bier

Glas Bier

Ten eerste moet je het bier ongeveer een uur of iets langer uit de koelkast laten, zodat het schuim verdwijnt. Daarna pas je het bier toe op schoon haar gedurende 10 minuten en masseer je het in. Om het bier te verwijderen, gebruik je veel water en conditioner. De geur van het bier zal verdwijnen met behulp van de conditioner.

5. Aloë vera en honing

Aloë Vera

 

Het is geen geheim dat aloë vera en honing een verhelderende effect hebben op je haar. In dit geval is wat je moet doen heel eenvoudig. Neem vier van de binnenste bladeren van de aloë vera en verwijder de gel aan de binnenkant. Ook neem je drie eetlepels honing. Voeg deze componenten toe aan je shampoo en was het normaal.

6. Fruitmasker

Voor deze procedure heb je een beetje tijd en een aantal basisproducten nodig. Eerst schil en prak je twee bananen. Dan pers je twee sinaasappelen en meng je het met de geprakte bananen. Meng ze tot je een dunne pasta. Voeg er dan vijf eetlepels honing aan toe. Blijf het mengen tot je een homogeen mengsel krijgt. Breng het aan op je haar door het in te masseren met je vingers. Laat het gedurende twee uur intrekken en was daarna je haar.

7. Citroen

Citroen

Doe een paar druppels citroensap in een kom met een goede hoeveelheid water (bij voorkeur niet te veel). Breng het aan op je haar en laat het zitten gedurende 15 of 20 minuten. Ten slotte was je je haar. Wij raden je aan dit ’s nachts te doen of zorg er als je het overdag doet voor dat je niet naar buiten gaat in de zon.

Wij raden aan…

Vermijd het gebruik van drogers of stijltangen zonder vooraf na te kijken of zij over temperatuurbescherming beschikken. Gebruik conditioners en voedende maskers minstens één keer per week en borstel je haar zachtjes. Probeer ook altijd om je haarschubben natuurlijk glad te houden. Door je hoofdhuid goed verzorgd te houden, zal het zeker de zonnestralen goed weerspiegelen.

Categorieën: Schoonheid Tags:
Bekijk Ook