Trucjes om zelf het geslacht van je baby te achterhalen!

Deze methoden kunnen misschien werken om het geslacht van je baby te raden. Maar vergeet niet dat ze geen enkele wetenschappelijke basis hebben. Ze zijn dus met andere woorden niet volledig betrouwbaar.
Trucjes om zelf het geslacht van je baby te achterhalen!

Geschreven door Francisco María García

Laatste update: 27 mei, 2022

Er bestaan vele technieken om het geslacht van je baby te weten te komen. Sommige methoden zijn traditioneel terwijl andere manieren recenter ontwikkeld zijn.

Sommige oude methoden zijn zelfs gebaseerd op wiskundige formules. Andere zijn formeler en technischer zoals een echografie.

Op medisch vlak bestaan er vele manieren om het geslacht van je baby te weten te komen. Je kan zelfs verschillende testen in de apotheek kopen. Maar er bestaan ook technieken die je thuis kan toepassen.

We willen je ten eerste laten weten dat deze methoden uit de volkscultuur komen. Dat betekent dus dat ze je een idee kunnen geven over het geslacht. Maar ze zijn niet honderd procent betrouwbaar.

Trucjes om het geslacht van je baby te raden

Trucjes om het geslacht van je baby te raden tijdens de zwangerschap

De ringmethode

Vele mensen beweren dat deze techniek onfeilbaar is. Volgens hen is de uitkomst nooit onjuist. Bij deze methode hang je een gladde ring (een trouwring bijvoorbeeld) aan een gouden ketting als een pendel.

Hang de pendel boven de hand van de vrouw. Afhankelijk van hoe de ring beweegt, weet je of het meisje of een jongen is.

De traditie zegt dat als de ring zijwaarts heen en weer beweegt, het een jongen is. Draait de pendel in cirkels, dan is je baby een meisje.

Wiskundige formules

Je kan ook aan de hand van formules het geslacht berekenen. Neem de leeftijd van de zwangere vrouw, voeg daar de geboortemaand en de maand van conceptie bij (die begint veertien dagen na de eerste dag van haar menstruatie).

Deze theorie beweert dat als het verkregen getal even is, dan zal het een meisje zijn. Bij een oneven getal is jouw baby een jongen.

De olietest

Giet een paar druppels olie op het hoogste gedeelte van de buik van de moeder. Vloeit de olie snel naar beneden, dan weet je dat het een jongen is. Zo niet, dan wordt het een meisje.

De vorm van de buik

geslacht van de baby

 

Volgens sommige mensen “praat” de natuur tot ons door middel van vormen. Je kan deze vormen dus gebruiken om het geslacht van je kind te ontdekken. Heeft de buik van de moeder een ronde vorm, dan wordt het een meisje. Als de buik duidelijk naar voren steekt, dan is het een jongen.

De Chinese zwangerschapstabel

Dit is een traditionele methode. Je kan gebruik maken van de Chinese of de Maya-zwangerschapstabel. Deze tabellen werken goed. Dit zijn de getallen die ze gebruiken: de leeftijd van de moeder en de datum van de conceptie.

De hartslag

Voor een moeder is de hartslag van de baby één van de mooiste geluiden.

Maar men beweert ook dat de frequentie van deze hartslagen je erg nuttige informatie kan geven. Want je kan het gebruiken om het geslacht van je baby te raden.

Als het hart van de baby meer dan honderdveertig keer per minuut klopt, dan is het een meisje. Is de hartslag trager, dan weet je dat jouw baby een jongen is.

De rode kooltest

Tijdens de zwangerschap is rode kool niet één van de meest aantrekkelijke groenten voor de vrouw. Maar in dit geval kan het wel erg handig zijn.

Kook de rode kool en houd het water apart. Om te weten wat het geslacht van je baby is, meng je enkele druppels urine met dit rode koolwater.

Als het water paars kleurt, dan is de baby een jongen. Wordt het roze, dan heb je een meisje.

Het knoflooktrucje

Zwangere vrouw die het geslacht van haar baby wil weten

Dit is de perfecte test voor moeders die van knoflook houden. Wanneer je knoflook eet en je merkt dat je huid een nare geur verspreidt, dan ben je zwanger van een jongen. Ruik je niets op je huid, dan is het een meisje.

De positie van de baby

Ligt de baby op zijn rug, dan is het een meisje. Merk je dat je baby met zijn gezichtje naar beneden ligt, dan heb je een jongen.

Zoet of zout

Ook je eetbuien kunnen een hint zijn over het geslacht van de baby. Wanneer je zin hebt in zoetigheden zoals chocolade, koekjes of snoep, dan zal je een meisje krijgen.

Kies je altijd voor patat of een of andere zoute snack, dan wordt het een jongen.

Test met zuiveringszout

Hiervoor heb je een kop water met zuiveringszout nodig. Voeg dan twee eetlepels urine toe.

Als de vloeistof begint te bruisen, dan krijg je een jongen. Gebeurt er niets en blijft de vloeistof onbeweeglijkheid, dan weet je dat je baby een meisje is.

Puistjes op je gelaat

Geslacht van de foetus

Sommige vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap puistjes op het gezicht. In de oudheid beweerde men dat zwangere vrouwen met puistjes een meisje droegen.

Wanneer de moeder geen problemen met acne had, dan zei men dat ze een jongen zou krijgen.

Het gezicht van de moeder tijdens de zwangerschap

In de loop van de zwangerschap wordt het gezicht van de moeder vaak ronder. Dit heeft vooral te maken met gewichtstoename.

Maar vroeger dacht men dat dit gebeurde omdat ze waarschijnlijk zwanger was van een meisje. Als het gezicht van de moeder normaal bleef, dan was ze zwanger van een jongen.

De invloed van testosteron

Gedurende de zwangerschap kan het gebeuren dat er op sommige delen van het lichaam haar begint te groeien. Als dit haar sneller groeit dan normaal, dan is dit het effect van de aanwezige testosteron en is de baby een jongen.

In het tegenovergestelde geval is jouw baby een meisje. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.