Natuurlijke behandelingen ter bevordering van de haargroei

Het hebben van een natuurlijke gezonde bos haar staat hoog op het verlanglijstje van velen. Maar als de haargroei wat achterblijft, wat dan?
Natuurlijke behandelingen ter bevordering van de haargroei
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 04 januari, 2023

Wanneer we de gezondheid van ons haar wat genegeerd hebben en het begint uit te vallen, moeten we proberen zo veel mogelijk te doen om de schade te herstellen en de haargroei te stimuleren. Dat is dan ook de reden waarom we het volgende advies hebben voorbereid. We proberen hiermee een natuurlijke behandeling voor te stellen die je zal helpen om weer een weelderige haardos te krijgen met een heerlijk glanzende schoonheid, die zijdezacht aanvoelt.

Probeer minder vlees te eten

Volgens de resultaten van verscheidene studies ervaren de meeste mensen haaruitval als gevolg van een overmatige productie van talg of dierlijk vet door de hoofdhuid. Immers, dit talg ontstaat vooral door de consumptie van dierlijke vetten. Probeer daarom je vleesconsumptie tot een minimum te beperken.

Laat je schildklier eens nakijken

Vergrote Schildklier

Een van de symptomen van hyperthyroïdie is het hebben van heel dun haar. Om erachter te komen of er iets mis is met je schildklier, zul je een arts moeten raadplegen. Deze zal met behulp van bepaalde tests uitsluitsel kunnen geven over wat er scheelt aan je schildklier.

Indien het resultaat inderdaad positief is, doe je er goed aan om veel jodiumhoudend voedsel te eten. Afhankelijk van waar je woont is het wellicht ook beter om geen kraanwater te drinken, omdat dit op sommige plekken wordt behandeld met fluoride en chloor, elementen die de opname van jodium door het lichaam afremmen.

Probeer je inname van vetzuren en biotine te verhogen

Deze twee voedingsstoffen zijn zeer belangrijk voor je haar. Je vindt hoge concentraties vetzuren noten, lijnzaad, vis en avocado. Biotine vind je voornamelijk gevonden in walnoten, bruine rijst en havermout.

Probeer dagelijks enkele van deze voedingswaren te gebruiken in je maaltijden.

Bovendien zal je niet alleen je haar een tweede leven bezorgen, maar zal dit je ook helpen om je lichaam te ondersteunen bij de energieopname.

Probeer wat extra vitamine B in te nemen

Breid je dieet uit met supplementen die biotine en vitamine B5 bevatten. Ter illustratie, honderd gram van dergelijke supplementen versterkt al het haar en houdt het gezond. Dergelijke supplementen verbeteren de bloedcirculatie (vooral in de hoofdhuid) en dragen bij tot de verjonging van je haarfollikels.

Eet meer vitamine C

Sinaasappels

Elk haartje is bedekt met collageen en naarmate de jaren verstrijken en we ouder worden, slijt dit collageen weg en worden onze haren zwakker. Om dit op te lossen, moeten we meer vitamine C innemen. Vitamine C stimuleert namelijk de aanmaak van collageen.

Vitamine C vind je voornamelijk in citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen, grapefruit, maar ook in aardbeien, groene pepers en rode paprika.

Eet wat vaker voedsel dat veel ijzer bevat

IJzer is essentieel voor een gezonde haargroei. Voedingsmiddelen die een hoge concentratie ijzer bevatten, zijn alle groene bladgroenten, prei, noten en vijgen. Vergeet echter niet dat je ook veel vitamine C moet innemen opdat je lichaam ijzer kan opnemen.

Masseer voor een gezonde haargroei je hoofdhuid met rozemarijn

Rozemarijn

Er wordt al lange tijd aangenomen dat rozemarijn de doorbloeding van de hoofdhuid kan stimuleren. Hierdoor verbeter je de gezondheid van je hoofdhuid. Je kan een extract van rozemarijn toevoegen aan je shampoo of vermengen met kokosolie waarmee je hoofdhuid masseert.

Op deze manier verbeter je jouw gezondheid en tegelijkertijd het uiterlijk van je haar.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.