4 belangrijke tips om je huid te hydrateren

Je huid gehydrateerd houden is belangrijker dan het lijkt: wanneer je je lichaam verwent, moet je op jezelf en je welzijn wedden. Alleen dan kun je je zorgen maken over anderen om je heen.
4 belangrijke tips om je huid te hydrateren

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Een droge huid heeft esthetische gevolgen, evenals voor onze gezondheid en kan zelfs emotionele problemen geven. Wanneer onze huid zich in deze staat bevindt, is deze veel vatbaarder voor mogelijke schade. Het is dus essentieel om je huid te hydrateren.

In die zin is het van belang om je huid te hydrateren, omdat het een zeer goede manier is om wonden en ander letsel te voorkomen. We raden daarom aan dat degenen die diabetes hebben, evenals degenen die lijden aan stollingsproblemen, bijzondere aandacht aan hun huid moeten geven.

Het is ook waar dat de huid zijn glans verliest wanneer hij niet gehydrateerd is en er daarom veel doffer uitziet.

Zelfs als we het niet opmerken, heeft dit invloed op hoe we naar onszelf kijken. Dit heeft weer invloed op ons zelfvertrouwen en de houding die we hebben als we aan de werkdag beginnen.

Adviezen om je huid te hydrateren

Drink veel water

Vrouw drinkt een glas water
Ja, het lijkt voor de hand liggend, maar niet iedereen drinkt zoveel water als zou moeten.

Tijd en het drukke schema van mensen belemmeren hen hierin, zelfs als ze dorst hebben. Ons lichaam heeft echter minstens anderhalve liter per dag nodig om correct te kunnen functioneren.

Houd in gedachten dat we ‘water’ zeggen en geen sappen of smoothies. De eigenschappen van water is hetgeen dat we zoeken. Andere dranken leveren andere bijdragen die, hoewel noodzakelijk, niet datgene is wat we uit water moeten halen.

Als het moeilijk voor je is om tijd of de gelegenheid te vinden om water te drinken, dan hebben we tegenwoordig zoveel soorten technologie die we kunnen gebruiken om ons eraan te helpen herinneren. Er zijn veel applicaties op onze telefoons die exclusief zijn ontworpen om bij deze taak te helpen.

Scrub je huid twee keer per week

Af en toe raken de poriën in onze huid verstopt met vuil en olie. Naast het feit dat je te maken hebt met het verschijnen van mee-eters, zijn er ook andere gevolgen.

Daaronder is ook het feit dat het dienst doet als een barrière die voorkomt dat water en andere heilzame stoffen door de huid heen kunnen dringen.

Ook helpt het hebben van een schone huid bij het regenereren van cellen. Beschouw dit vuil als een steen op de weg van dit proces.

Er zijn veel van dit soort producten in de supermarkten, maar hier geven we de voorkeur aan natuurlijke en zelfgemaakte oplossingen. Door ze op deze manier te maken, weet je wat je op je gezicht smeert. Bovendien zal je voor minder agressieve producten kiezen.

Houd je huid gehydrateerd, wees voorzichtig met je make-up

Vrouw met blond haar en mooie huid
Het is waar dat sommige mensen een bijna afhankelijke relatie hebben met make-up. De tijd toewijden die nodig is om het goed te doen en het eindresultaat zorgen ervoor dat dit zeer positieve effecten heeft.

Op de lange termijn lijdt onze huid er echter onder.

Ons lichaam reageert altijd wanneer een vreemd element probeert ons lichaam binnen te dringen. Kijk bijvoorbeeld maar als we hoesten of een opeenhoping van slijm hebben. Daarom zouden we niet verbaasd moeten zijn dat overmatig gebruik van make-up onze huid uitdroogt of meer olie aanmaakt dan we denken.

Dus het beste is om het alleen bij een speciale gelegenheid te gebruiken. Als je het graag dagelijks wilt gebruiken, probeer dan minstens twee keer per week met een schoongewassen gezicht naar buiten te gaan.

Je zult verrast zijn om te zien hoe je huid verandert met deze simpele verandering.

Gebruik een toner op je huid

Make-up spons voor toner
‘Toning’ betekent ‘versterken’. Net als bij andere delen van het lichaam, heeft onze huid af en toe een extra oppepper aan vitamines en voedingsstoffen nodig om het gezond te houden.

Om dit probleem op te lossen, hebben we twee opties: een synthetisch gemaakt product gebruiken of voor een natuurlijk product kiezen.

Het zal je niet verbazen dat we de tweede optie aanbevelen. Naast de voordelen van de zelfgemaakte producten, die hierboven vermeld zijn, bieden we nog andere aan. Tijd.

We zijn altijd in gevecht om een ​​beetje tijd voor onszelf bij elkaar te schrapen. De enige keer dat we tijd aan onszelf wijden is wat overblijft na al het andere.

Als we daarom kiezen voor langzame activiteiten, die concentratie vereisen, dan winnen we daardoor extra minuten of uren voor onszelf. Om ons hoofd te legen en even onze dagelijkse beslommeringen te vergeten.

Hoewel het tegenstrijdig kan lijken, kan je door een ​​paar minuten niet over deze zaken na te denken vaak je problemen oplossen.

Het is dus zeer belangrijk om je huid te hydrateren, omdat het ons op veel verschillende manieren helpt.

Aan de ene kant helpt het om het risico op letsel te verminderen. Aan de andere kant geeft het onze huid een stralende uitstraling.

Naast dat alles nemen we de tijd om voor onszelf te zorgen en onszelf te verwennen. Dit is essentieel voor het behouden van een gezonde houding. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.