Tien voedingsmiddelen om rimpels te elimineren

Naast uitwendige behandelingen, bestaan er ook bepaalde voedingsmiddelen die, dankzij de geweldige voedingsstoffen die ze bevatten, kunnen helpen om rimpels te bestrijden. Probeer ze eens!
Tien voedingsmiddelen om rimpels te elimineren

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het verstrijken van de tijd is niet de enige oorzaak van die gevreesde rimpels in onze huid. Er zijn nog genoeg andere factoren die op verschillende manieren schadelijk kunnen zijn voor de huid en ouderdomsvlekken, irritatie en rimpels kunnen veroorzaken. Maar wat kan je doen om rimpels te elimineren?

De cosmetische industrie biedt een hoop methoden, behandelingen en interventies om deze tekenen van veroudering volledig terug te draaien.

Bij het kiezen van een van deze middeltjes is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met je budget. Toch is het ook handig om te weten dat deze middeltjes niet je enige optie zijn.

Voedsel speelt in elk aspect van je gezondheid, en daardoor dus ook je schoonheid, een zeer belangrijke rol en in dit artikel vertellen we je daarom welke voedingsmiddelen jou het beste kunnen helpen om die vervelende rimpels te elimineren.

Let dus goed op en neem deze voedingsmiddelen vanaf nu consistent op in je dieet.

Voedingsmiddelen om rimpels te elimineren

1. Vis

Rimpels te elimineren met vis

De eerste voedingsmiddelen die je beslist in je dieet moet opnemen om rimpels tegen te gaan zijn koudwatervissen, zoals zalm, sardines, haring en forel.

Al deze vissoorten zijn stuk voor stuk geweldige bronnen van proteïne, een voedingsstof die zeer belangrijk is om je huid mooi te houden en te herstellen.

Het is daarom aanbevolen om minstens één keer per week een vissoort te eten die rijk is aan omega 3.

2. Olijfolie

Om je huid mooi en gezond te houden, is het belangrijk om een aantal gezonde vetten in je dieet op te nemen. Deze vetsoorten bevatten namelijk gezonde vetzuren als omega 3, en daarnaast ook nog een hoop andere vitamines en voedingsstoffen.

Extra vierge olijfolie bevat oliezuur, een voedingsstof die je huid hydrateert en rimpels kan elimineren.

3. Waterkers

Rimpels te elimineren met waterkers

Waterkers bevat een grote hoeveelheid kalium. Dit zorgt ervoor dat deze plant zeer handig is om een te hoge zuurgraad tegen te gaan en bloed te zuiveren.

Daardoor is waterkers ook een geweldig hulpmiddel om huidproblemen tegen te gaan.

 • Uitslag
 • Eczeem
 • Acne
 • Infecties
 • Vroegtijdige rimpels

4. Kurkuma

Ook kurkuma is een geweldig voedingsmiddel om rimpels te elimineren. Bovendien heeft het dankzij de antioxidanten die het bevat ook een geweldige ontstekingsremmende werking.

Daarnaast kan deze specerij ook helpen om het gehalte glutathion in je bloed te verhogen. Glutathion is een zeer belangrijke proteïne die het lichaam ontgift en ervoor zorgt dat de huid zuiver, strak, glad en gezond blijft.

5. Bosbessen

Rimpels te elimineren met bosbessen

Het is welbekend dat bosbessen ongelooflijk rijk zijn aan antioxidanten, daarnaast is het echter ook belangrijk om te weten dat bosbessen tevens een heerlijke manier zijn om:

 • Rimpels te elimineren
 • De huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering
 • Lichaamscellen die zijn aangedaan door DNA te verzorgen
 • Te voorkomen dat de huid slap wordt

6. Pure chocolade

Cacao beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van de zon en voorkomt de vroegtijdige veroudering die de zon kan veroorzaken.

Pure chocolade bevat een grote hoeveelheid antioxidanten die, zoals je waarschijnlijk wel al weet, uiterst noodzakelijk zijn om de huid gezond te houden.

 • Pure chocolade is niet alleen een geweldig voedingsmiddel om rimpels te elimineren, maar is tevens goed voor het cardiovasculaire systeem.
 • Dit houdt in dat dit heerlijke goedje ook kan helpen om het risico op atherosclerose te verkleinen.

7. Meloen

Rimpels Verminderen

Meloen is een heerlijke vrucht die eigenschappen heeft die geweldig zijn om de huid glad te houden en reeds gevormde rimpeltjes te elimineren.

Aangezien deze vrucht rijk is aan vitamine A, C en bètacaroteen, kan meloen ook helpen om de huid te beschermen tegen beschadiging van de zon, waardoor de huid langer gezond blijft.

Daarnaast is meloen ook rijk aan water, waardoor het het lichaam gehydrateerd houdt, en dus helpt te voorkomen dat de huid droog wordt en er kleine groefjes in ontstaan.

8. Kokos

We hebben het al veel vaker gehad over de geweldige voordelen die kokosolie kan bieden. We hebben het echter een stuk minder vaak over de vrucht zelf, terwijl dit ook een uitstekende bondgenoot kan zijn voor je gezondheid.

In relatie tot de huid, kan kokos helpen om het bindweefsel in de huid sterker te maken, waardoor de huid glad, strak en elastisch wordt.

 • Als je je al enige tijd stoort aan je rimpels, dan kun je er dus voor kiezen om de delen van je huid waar je er last van hebt in te smeren met kokosolie.
 • Voor de beste resultaten, masseer je de olie met ronde bewegingen in je huid.

9. Avocado

Rimpels te elimineren met avocado

Avocado’s hebben, dankzij het oliezuur dat ze bevatten, antioxidante en regeneratieve eigenschappen.

Dit is een heerlijke vrucht die je absoluut zou moet eten als je graag van die vervelende rimpeltjes wilt afkomen. Je kunt avocado ook gebruiken om een gezichtsmasker van te maken en dit masker direct op de huid aan te brengen. Een goed optie hiervoor is:

Ingrediënten

 • ½ rijpe avocado
 • 1 eetlepel kokosolie (15 gram)

Instructies

 • Prak de avocado fijn.
 • Wanneer je de avocado eenmaal gepureerd hebt, kun je de kokosolie eraan toevoegen.
 • Breng dit mengsel vervolgens aan op je schone huid en laat het twintig minuten zijn werk doen.
 • Spoel het vervolgens af met warm water.

10. Gewone yoghurt

Rimpels te elimineren met gewone yoghurt

De probiotica die gewone yoghurt bevat kan helpen om:

 • Het immuunsysteem te reguleren
 • Ontstekingen te kalmeren
 • Ontstekingsaandoeningen als acne te verminderen
 • Rimpels te elimineren

Bij het consumeren van zuivelproducten is het altijd verstandig om te kiezen voor gezondere opties, zoals gewone yoghurt of kefir.

Ook in dit geval is het echter belangrijk om er niet te veel van te consumeren, aangezien je hierdoor het risico loopt dat het insulinegehalte in je lichaam stijgt, waardoor je last kan krijgen van problemen als acne.

Eén kop yoghurt per dag is de aanbevolen hoeveelheid. Probeer yoghurt eens in je dieet op te nemen en je zal gelijk verschil merken. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Mekić, S., Jacobs, L. C., Hamer, M. A., Ikram, M. A., Schoufour, J. D., Gunn, D. A., … Nijsten, T. (2019). A healthy diet in women is associated with less facial wrinkles in a large Dutch population-based cohort. Journal of the American Academy of Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.jaad.2018.03.033
 • Schagen SK, Zampeli VA, Makrantonaki E, Zouboulis CC. Discovering the link between nutrition and skin aging. Dermatoendocrinol. 2012;4(3):298–307. doi:10.4161/derm.22876
 • Cho S. The Role of Functional Foods in Cutaneous Anti-aging. J Lifestyle Med. 2014;4(1):8–16. doi:10.15280/jlm.2014.4.1.8
 • Lee, D. E., Huh, C. S., Ra, J., Choi, I. D., Jeong, J. W., Kim, S. H., … Ahn, Y. T. (2015). Clinical evidence of effects of Lactobacillus plantarum HY7714 on skin aging: A randomized, double blind, placebo-controlled study. Journal of Microbiology and Biotechnology. https://doi.org/10.4014/jmb.1509.09021

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.