Start het artisjokdieet en ontdek wat er met je lichaam gebeurt

Als je met het artisjokdieet gewicht wil verliezen, dan is het heel belangrijk dat je minder verzadigde vetten eet en deze groente toevoegt aan een gezond en evenwichtig dieet.
Start het artisjokdieet en ontdek wat er met je lichaam gebeurt

Laatste update: 20 maart, 2018

Het artisjokdieet is niet alleen goed om gewicht gewicht te verliezen.

Het is dus heel eenvoudig: je voegt elke dag één gekookte artisjok toe aan je dieet. Als je daarbij nog voldoende water drinkt gedurende de week, dan zal je ongelofelijke en verrassende effecten merken.

Aan de andere kant moeten we ook benadrukken dat dit dieet niet betekent dat je voor een bepaalde tijd alleen maar artisjok mag eten.

Het geheim is een gevarieerd en evenwichtig dieet volgen. Probeer zo natuurlijk mogelijke voedingsmiddelen te gebruiken die geen verzadigde vetten of geraffineerde meelsoorten bevatten. Als je artisjokken toevoegt aan je dieet, zorg er dan voor dat je ze elke dag op een andere manier klaarmaakt.

We zullen je in dit artikel uitleggen hoe je dit kan doen. Daarnaast bespreken we de grote veranderingen, die je al na slechts een paar dagen zal merken.

We zijn ervan overtuigd dat deze informatie over het artisjokdieet erg nuttig zal zijn.

Hoe volg je het artisjokdieet?

Het artisjokdieet

Alternatieven voor het ontbijt

 • Witte thee, toast met avocado en tomaat, een halve papaja
 • Koffie, een kom papaja, gewone yoghurt met noten
 • Grapefruitsap, roerei met spinazie en noten.

Alternatieven voor de lunch

 • Artisjokken met bruine rijst. Eén appel.
 • Artisjoksoep met kalkoenborst. Eén mango.
 • Een salade met spinazie, rucola en aardbeien. Een artisjok met wat azijn en limoen.
 • Gegrilde artisjok, andijviesalade, sla, granaatappel, vetarme kaas, rozijnen en enkele druppels limoen.

Alternatieven voor de avondmaaltijd

Bij iedere keuze voor de bereiding die we maken, moeten we eerst de artisjok koken in een glas water met een paar druppels limoen.

Daarna kan je een keuze maken uit onderstaande lijst:

 • Zalm en wilde asperge. Gebakken appel.
 • Gebakken aubergine. Perengelei.
 • Courgettesoep, seldersalade met groene appel en noten.
 • Gegrilde kipfilet met spruiten.

Wat zal je na één week vaststellen?

Resultaten na een week artisjokdieet

Een sterker immuunsysteem

Artisjokken staan bekend als een supervoedingsmiddel. Ze bevatten meervoudige fyto-voedingsstoffen en antioxidanten. Die elementen zijn even krachtig als de bestanddelen die je in donkere chocolade, veenbessen en rode wijn vindt.

In deze groenten vind je ook anthocyaninen zoals quercetine. Die kunnen op een geweldige manier het immuunsysteem versterken.

Een betere spijsvertering

Wanneer je het artisjokdieet twee dagen gevolgd hebt, zal je al vaststellen dat je spijsvertering beter werkt.

 • Artisjokken zijn een goede remedie voor indigestie en maagklachten.
 • Bovendien is cynarine één van de beste en meest bekende bestanddelen van artisjok. Dit element verhoogt de productie van gal. Op die manier helpt het om de voedingsmiddelen en hun restafval gemakkelijker door de darmen te doen bewegen. Het vermindert ook het opgeblazen gevoel. Het is echt fantastisch.
 • Een ander indrukwekkend aspect is de inuline die in artisjokken zit. Dit bestanddeel werkt precies als een prebioticum. Het is een ideaal middel om het aantal “gezonde” bacteriën in de darmen te vermeerderen.
artisjokdieet

Artisjokken zijn erg doeltreffend om het peil van de lipiden zoals het slechte cholesterol (LDL) te verlagen.

We kunnen verder nog een aantal positieve kenmerken van artisjokken aan de bovenstaande lijst toevoegen. Dat zijn het grote aantal antioxidanten en hun zuiverende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is dus duidelijk waarom deze groente zo gunstig is voor de lever.

 • De twee krachtigste fyto-voedingsstoffen in artisjokken zijn cynarine en silymarine.
 • Deze twee elementen hebben de neiging om in het water achter te blijven nadat de artisjokken gekookt zijn. Dat is de reden waarom we ook dit water moeten drinken en het deel laten uitmaken van dit gezonde dieet.

Het houdt je bloeddruk onder controle

Voedingsmiddelen die veel kalium bevatten zoals bananen, selderij en artisjokken helpen ons om een gezond evenwicht te behouden in de hoeveelheid elektrolyten in ons lichaam.

Bovendien zijn artisjokken ook rijk aan magnesium. Dit is een onontbeerlijk mineraal om de schadelijke effecten van te veel zout te verminderen. Dit resultaat is echt noodzakelijk om de bloeddruk te verlagen.

Het helpt je om gewicht te verliezen op een gezonde manier

We mogen niet vergeten dat er geen enkel magisch voedsel bestaat dat ons bij dit proces kan helpen.

 • Maar we hebben wel een aantal voedingsmiddelen die wel de systemen kunnen ondersteunen die ons helpen bij het verliezen van gewicht.
 • Artisjokken zijn uiterst belangrijk omdat ze onze vertering bevorderen. Dat betekent dus dat ze ons helpen om het meest resistente vet af te breken.
 • Het resultaat is dat deze groenten de lever beschermen. Ze werken ook vochtafdrijvend en zijn voedzaam. Bovendien geven ze je een verzadigd gevoel en houden ze de bloedsuikerspiegel onder controle.

Artisjokken beschermen de hersenen

Dit is ongetwijfeld een erg interessant feit: artisjokken bevatten veel vitamine K. Dat is een erg belangrijk belangrijk bestanddeel voor de gezondheid van de hersenbloedvaten en voor de cognitieve gezondheid.

Dankzij de vitamine K kunnen we onszelf beschermen tegen beschadiging en aftakeling van de zenuwcellen. Tegelijkertijd verminderen we het risico op de ontwikkeling van ziekten zoals dementie, Parkinson en Alzheimer.

Zoals je kan zien, kunnen we dus besluiten dat dit allemaal verbazingwekkende en interessante voordelen zijn.

Maar onthoud zeker dit: het artisjokdieet moet altijd samengaan met een evenwichtig dieet dat geen verzadigde vetten en geraffineerde meelsoorten bevat.

Ga jij het vandaag uitproberen? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.