Snurken stoppen door deze 7 voedingsmiddelen te eten

Snurk je? Probeer een aantal van deze fantastische gezonde voedingsmiddelen toe te voegen aan je dieet! 
Snurken stoppen door deze 7 voedingsmiddelen te eten

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Snurken is een onprettig geluid dat ontstaat door problemen met of verstoppingen in de luchtwegen. Het wordt gezien als een van de vervelendste nachtelijke aandoeningen, omdat het de slaap beïnvloedt en verstoort. Veel mensen zoeken dan ook naar middelen waarmee je met snurken stoppen kunt.

Gelukkig zijn de meeste gevallen van snurken erg mild en tijdelijk. Toch zijn er ook mensen die naar de dokter gaan vanwege obstructieve slaapapneu.

Deze aandoening omvat erge ademhalingsproblemen die een tijdelijke onderbreking van de ademhaling voor iets meer dan 10 seconden veroorzaken.

Snurken

Terwijl je snurkt, dalen de zuurstofgehaltes en wordt de ademhaling weer opgestart met een harder geluid dan normaal, wat aangeeft dat de lucht door de smalle kanalen van de luchtwegen gaat.

Hoewel medische interventie in veel gevallen noodzakelijk is, zijn er ook een aantal gezonde gewoonten die dit probleem erg kunnen verminderen. Sommige voedingsmiddelen hebben bepaalde eigenschappen en voedingsstoffen die de luchtwegen ontspannen en daarmee ook de kans op snurken doen verminderen.

In het onderstaande artikel delen we de 7 beste voedingsmiddelen die jou kunnen helpen dit probleem te verminderen.

1. Snurken stoppen met tofu

Snurken stoppen met tofu

Tofu is een voedingsmiddel dat van oorsprong uit Zuid-Oost Azië komt. Het wordt bereid in een proces van stremmen en persen van sojamelk, zoals kaas ook wordt bereid van melk. Het wordt gekenmerkt door zijn zachte textuur en witte, crème-achtige kleur. Daarnaast heeft het een hoge voedingswaarde en bevat het weinig  calorieën.

Naast dat het bekend is dat het ondersteuning biedt als je wilt afvallen op een gezonde manier, werkt het ook goed om snurken te verminderen. Dit komt doordat het de keel ontspant en het je ademhaling continu en geleidelijk laat plaatsvinden tijdens de slaap.

2. Honing

Honing, dat wordt gewaardeerd vanwege zijn hoge gehalte aan essentiële voedingsstoffen en natuurlijke suikers, is ook een uitstekend voedingsmiddel om vele aandoeningen die de slaap beïnvloeden, te verminderen.

Omdat het de keel en de luchtwegen verzacht, is het een ideaal middel als je snurken stoppen wilt.

Daarnaast stimuleert het ook de productie van melatonine, een chemisch middel dat de diepe slaap stimuleert.

3. Vette vis

Snurken stoppen met vette vis

Alle soorten vette vis bevatten grote hoeveelheden antioxidanten en omega 3-vetzuren. Deze zijn gezond voor het lichaam.

Het ten minste twee keer per week eten van deze vis maakt de aderen schoon, vermindert de cholesterol en voorkomt de ontwikkeling van problemen met hart- en bloedvaten. 

Daarnaast is het ook een geweldig supplement voor mensen die willen stoppen met snurken. De natuurlijke vetten ontspannen de keelspieren en verminderen ademhalingsproblemen. 

4. Knoflook om te stoppen met snurken

Knoflook bevat zwavel die, nadat deze wordt opgenomen, de luchtwegen opent en de ontwikkeling van infecties voorkomt.

Wanneer deze rauw wordt gegeten, heeft het een anti-ontstekende werking in de keel. Het vermindert daarmee het de vervelende geluiden die snurken veroorzaakt.

5. Olijfolie

Snurken stoppen met olijfolie

Olijfolie wordt gezien als een van de beste vetten die we kunnen toevoegen aan ons dieet en is een geweldige remedie tegen het  oncomfortabele snurken.

De hoge hoeveelheid essentiële vetzuren en anti-ontstekende eigenschappen helpen je onder andere een betere nachtrust te krijgen. Ze doen dit door obstructies en versmallingen in de luchtwegen te voorkomen.

6. Amandelen

Amandelen en amandelmelk zijn ook een goed middel om snurken mee tegen te gaan. Ze bevatten grote hoeveelheden vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Door deze te eten versterk en verzacht je de keelweefsels zodat deze niet worden beïnvloed door de vibraties van het ademhalen.

Ze zijn ook erg verzadigend en verminderen de slaaponderbrekingen die geassocieerd zijn met hongerig gevoel.

7. Rozemarijn

Stoppen met snurken met rozemarijn

Rozemarijn is een gezond kruid dat, naast dat het je maaltijden een heerlijke smaak geeft. Immers, het heeft krachtige medicinale voordelen heeft die de gezondheid beschermen.

De slijmoplossende, anti-ontstekende en ontstoppende eigenschappen ondersteunen de behandeling van keelirritaties. Ook verminderen ze de symptomen van  slaapapneu en veel voorkomend snurken.

Ten slotte ondersteunt het de reiniging van de luchtwegen. Dit helpt om de gifstoffen te verwijderen en de zuurstof makkelijker te laten passeren. 

Alle kleine beetjes helpen

De voedingsmiddelen die we hierboven hebben benoemd, bieden geen permanente oplossing tegen snurken. Toch kan dagelijks of regelmatig gebruik van deze voedingsmiddelen het  oncomfortabele probleem verminderen. Daarmee maken ze ook het stoppen met snurken makkelijker.

Probeer deze eens te combineren in je dieet en ontdek alle voordelen!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.