Een gezonder zenuwstelsel met deze drankjes

23 februari 2019
Veel smoothies en sommige soorten thee kunnen helpen je zenuwstelsel of je angstgevoelens beter te beheersen. Gelukkig zijn er zoveel behandelingen voor dit nadeel, dat je er niet mee door hoeft te gaan en een beter leven kunt leiden.

Veel smoothies en sommige soorten thee kunnen bijdragen aan een gezonder je zenuwstelsel of je angstgevoelens beter te beheersen. Gelukkig zijn er zoveel behandelingen voor dit nadeel, dat je er niet mee door hoeft te gaan en een beter leven kunt leiden.

Het is echter belangrijk te weten dat de behandeling die het beste werkt, preventie is.

Goede en evenwichtige voeding kan je helpen je angstgevoelens te verminderen en slechte gewoontes te vervangen door goede gewoontes. Bovenal is het belangrijk om altijd een positieve houding te hebben, zodat je er goed uit ziet en een goed gevoel hebt over je leven.

Er zijn ook diverse soorten fruit, kruiden en groenten die je snel kunnen genezen, dus je hoeft geen toevlucht zoeken in medicatie, die meestal veel bijwerkingen heeft.

Hier laten we een aantal van de groenten, fruit en kruiden zien die sterk worden aanbevolen voor een gezonder zenuwstelsel.

Voedingsmiddelen die bijdragen aan een gezonder zenuwstelsel

Vitamine B

Mango voor gezonder zenuwstelsel

Alle voedingsmiddelen die zijn gevestigd in de B-groep van vitaminen dragen bij aan een gezonder zenuwstelsel.

Je moet beginnen met het aan je dieet toevoegen van natuurlijke sappen van verschillende vruchten, zoals appel, meloen, sinaasappel en mango. Hiermee kunnen we het zenuwstelsel voeden, terwijl het helpt kalmeren en zelfs genezen.

Sla en ui

sla-Rafael-Edwards voor gezonder zenuwstelsel

De eerste bevat eigenschappen die het één van de meest ontspannende en kalmerende groenten maken. Thee getrokken van sla is bijvoorbeeld uitstekend voor het verzachten van een veranderde staat van welzijn.

Ook een beetje gekookte ui heeft een groot kalmerend effect op het zenuwstelsel en het spijsverteringsstelsel. Afgezien daarvan reinigt het je hele darm van irriterende stoffen, die direct invloed hebben op je zenuwstelsel.

Infusie van rozemarijn

rozemarijn-thee voor gezonder zenuwstelsel

Eén van de beste middelen voor een gezonder zenuwstelsel is infusie van rozemarijn, die je als volgt kunt bereiden: Kook een kopje water en voeg dan een theelepel rozemarijn toe, laat het dan staan ​​gedurende 5 minuten en voeg dan honing en citroensap toe.

Interessant! Ontdek de ongelooflijke toepassingen van rozemarijn

Het is belangrijk is dat de drank zo heet mogelijk gedronken wordt.

Salie-infusie

Een andere belangrijke infusie is die met salie. Je kunt het maken op de volgende manier: Kook een kopje water en zodra je het van de kook haalt, voeg je twee eetlepels salie toe. Bedek het kopje en laat het ongeveer 5 minuten staan.

Dan zeef je het en voeg je naar smaak citroensap en een theelepel honing toe. Drink het zo heet als je kunt.

Peer-havermoutsmoothie

Perensap met havermout is een geweldige mix om je sterkere angstgevoelens te bestrijden. Je kunt het op deze manier bereiden: Haal het sap uit de peer door middel van een sapcentrifuge.

Maak een infusie van pepermunt en zodra deze infusie koud is, meng je hem met het perensap en de havermout (kan in vloeibare vorm). Dan laat je dit mengsel gedurende 5 minuten op laag vuur koken, voeg naar smaak honing toe.

Laat 5 minuten staan ​​en drink het warm.

Appel-walnootsmoothie

appels voor gezonder zenuwstelsel

Aan de andere kant hebben we appelsap gemengd met walnoten. Hiervoor volg je bijna dezelfde procedure als bij de peer. Doe de appel in een sapcentrifuge zonder  de schil te verwijderen.

Je mengt het resultaat daarvan met een glas amandelmelk en noten en dan kun je dit heerlijke drankje meteen drinken.

Lees ook: 
6 smoothies om gifstoffen te filteren uit je lichaam

Vergeet niet…

Wij willen graag dat je ons advies in de praktijk brengt en hiermee werkt aan een gezonder zenuwstelsel.

Vergeet nooit dat het veel gemakkelijker is om eventuele aandoeningen of ziekten te voorkomen, zodat je niet hoeft te werken aan een langdurig of moeilijk herstel proces.

Bovendien leidt het tot een vreedzaam en gelukkig leven als je alle dingen in je leven in evenwicht houdt.

  • Valassi, E., Scacchi, M., & Cavagnini, F. (2008). Neuroendocrine control of food intake. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases. https://doi.org/10.1016/j.numecd.2007.06.004
  • Broberger, C. (2005). Brain regulation of food intake and appetite: Molecules and networks. Journal of Internal Medicine. https://doi.org/10.1111/j.1365-2796.2005.01553.x