De positieve effecten van een smoothie van papaja en amandelmelk

Deze smoothie kan helpen met het verbeteren van je spijsvertering en het kwijt raken van overtollig gas. Als het probleem niet verdwijnt is het echter essentieel om een specialist te raadplegen voor onderzoek. Op die manier kan je mogelijke complicaties uitsluiten.
De positieve effecten van een smoothie van papaja en amandelmelk
Elisa Morales Lupayante

Beoordeeld en goedgekeurd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

‘Digestie’ verwijst naar een complexe reeks processen die verantwoordelijk zijn voor het opnemen van voedingsstoffen uit ons voedsel en het verwijderen van het afval dat het lichaam niet nodig heeft. Deze smoothie van papaja en amandelmelk zal ons daarbij helpen.

Een goed werkend spijsverteringsstelsel hebben is essentieel voor je gezondheid en beïnvloedt ook de activiteit van het metabolisme, de hormonale gezondheid en zelfs je emoties.

Het probleem is dat er, zelfs als je een goed voedingspatroon hebt, toch soms spijsverteringsproblemen kunnen ontstaan. Deze kunnen ontstekingsreacties, pijn, gas en een breed scala aan symptomen veroorzaken die je dagelijkse activiteiten kunnen verstoren.

Gelukkig kan je, als het geen ernstige aandoening is, deze symptomen beheersen door gebruik te maken van de eigenschappen voor de spijsvertering van bepaalde voedingsmiddelen.

In dit artikel zullen we een smoothie van papaja en amandelmelk voorstellen die maagzuur, obstipatie en andere veel voorkomende maagkwalen kalmeert en voorkomt.

Probeer het eens!

Smoothie van papaja en amandelmelk zal je spijsvertering verbeteren

Deze smoothie van papaja en amandelmelk is goed voor het lichaam

Een smoothie van papaja en amandelmelk is één van de gezonde drankjes. Het help je bovendien met je problemen met het spijsverteringsstelsel aan te pakken.

De combinatie van ingrediënten kalmeert het branderige gevoel veroorzaakt door overtollige zure sappen. Daarnaast vermindert het ontstekingen en verzuring.

Bovendien heeft het volgende positieve eigenschappen:

 • Het bevat significante hoeveelheden papaïne. Dit is een enzym dat de spijsvertering reguleert en zo problemen zoals constipatie voorkomt.
 • Het biedt voedingsvezels en ontstekingsremmende bestanddelen. Die helpen om de spijsvertering te herstellen en zo gas en afval te verwijderen.
 • Ook bevat het een kleine hoeveelheid omega 3-vetzuren en essentiële aminozuren. Die reguleren de opname van cholesterol in de darm.
 • Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Die kalmeren maagpijn en verminderen het opgeblazen gevoel in de buik aanzienlijk.
 • De gezondheid van je gewrichten wordt bevordert. Niet alleen omdat het helpt gifstoffen te verwijderen, maar ook omdat het ontstekingen en vochtretentie tegengaat.
 • Tot slot bevat het geen lactose. Het is dus ook geschikt voor mensen die lactose-intolerant zijn.

Hoe bereid je deze smoothie van papaja en amandelmelk?

Smoothie van papaja en amandelmelk is gemakkelijk te bereiden

Het bereiden van deze smoothie van papaja en amandelmelk kost slechts enkele minuten. Je kunt het bijvoorbeeld maken als je spijsverteringsproblemen hebt. Maar je kunt het ook regelmatig drinken om je spijsvertering te ondersteunen.

Amandelmelk levert een aanzienlijke hoeveelheid calorieën. Het zorgt er echter niet voor dat je aankomt. Het helpt eerder om een goed energieniveau te behouden.

We raden je aan om je eigen amandelmelk te maken. Op die manier kun je garanderen dat deze 100% biologisch is. Je kunt verschillende merken in de winkels kopen. Helaas bevatten veel ervan suiker en ongezonde chemische toevoegingen.

Ingrediënten

 • 3 plakjes rijpe papaja
 • 1 glas amandelmelk (200 ml)
 • 1 eetlepel honing (25 g) (optioneel)

Bereiding

 • Snij eerst de plakjes rijpe papaja in stukken en doe ze in de blender.
 • Voeg daarna de amandelmelk toe en zet de blender aan op topsnelheid.
 • Meng vervolgens de ingrediënten tot je een romige vloeistof hebt zonder klontjes.
 • Tot slot voeg je desgewenst een eetlepel honing toe indien je van een zoetere smaak houdt.

Consumptie

 • Drink de smoothie op een lege maag en wacht ten minste 30 minuten voor je gaat ontbijten.
 • Drink het tot tweemaal per dag. Overschrijd hierbij de aanbevolen porties niet om een overschot aan calorieën te vermijden.
 • Geniet er 2 of 3 keer per week van, of wanneer je spijsverteringsproblemen heb.

Om in gedachten te houden

Veel water drinken heeft een positief effect op je lichaam

Het drinken van deze smoothie is een goede aanvulling om je spijsvertering te verbeteren. Het is echter essentieel om je voedingsgewoonten in het algemeen te verbeteren. Vooral als je dieet veel vet en geraffineerde producten bevat.

 • Zorg ervoor dat je tussen de 5 en 6 porties groenten en fruit per dag eet.
 • Vervang geraffineerde granen door volkoren granen.
 • Vergeet niet om bronnen van vetzuren, aminozuren en voedingsvezels te consumeren.
 • Verhoog je dagelijkse waterverbruik (tussen de 6 en 8 glazen).
 • Doe daarnaast regelmatig aan lichaamsbeweging en vermijd stressvolle situaties.

Blijven je spijsverteringsproblemen aanhouden? Als je regelmatig ontstekingen hebt met overtollig gas en buikpijn, raadpleeg dan je arts.

Het is waar dat je de klachten kunt verbeteren met deze smoothie van papaja en amandelmelk. Dat geldt ook voor enkele andere remedies. We mogen echter niet voorbij gaan aan het feit dat deze symptomen ons kunnen waarschuwen voor ernstigere ziekten.

Heb je het idee dat er bij jou misschien sprake is van een ernstiger probleem? Aarzel dan niet om naar de arts te gaan om de noodzakelijke medische onderzoeken te laten doen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.