Ontdek wat deze smoothie met kokos, gember en rode bieten voor je doet
Dit verrassende recept combineert de krachten van kokos, gember en rode bieten om je een heerlijke voedzame smoothie te geven. Het is ook uitstekend voor je gezondheid, bevordert je spijsvertering en ondersteunt op een gezonde manier gewichtsverlies.
Leer meer over alle voordelen en ontdek hoe je deze heerlijke en herstellende smoothie maakt.
Drie medicinale ingrediënten: kokos, gember en rode bieten
Kokos
Kokos is geweldig voor je lichaam. Het zit zo vol met voedingsstoffen, dat het wordt gezien als een superfood.Ondanks dat het veel olie bevat, is het een gezond vet en iets dat je lichaam nodig heeft. Het activeert je metabolisme en helpt je makkelijker gewicht te verliezen. Deze vrucht is erg rijk aan:
- Vitaminen
- Mineralen
- Oligo-Elementen
- Vetzuren
- Vezels.
Ook bevat het antioxidanten en is het vochtafdrijvend en hydraterend en geeft het veel energie.
Verse kokosnoot
Als je hem vers koopt, moet je weten dat je alle delen van de kokosnoot kan gebruiken.
- Als eerste neem je het water. Dit is erg rijk aan mineralen.
- Vervolgens kan je melk maken van de pulp en het resterende kan je gebruiken als bloem om koekjes en cake van te maken.
- En als laatste kan je de schil gebruiken om vuur mee te maken.
Gember
Dit exotische kruid is goed voor allerlei soorten gezondheidsproblemen, vooral voor vrouwen.
Het is geweldig als je spijsverteringsproblemen hebt, omdat het je maagzuur reguleert, winderigheid vermindert en de absorptie van voedingsstoffen verbetert.
Net als kokos, helpt gember ook tegen vochtophopingen en stimuleert het je metabolisme. Dit zijn twee essentiële dingen om gewicht te verliezen en een opgeblazen gevoel te verminderen.
Ook bevat het een antioxidant die perfect werkt om vrije radicalen in je lichaam tegen te gaan.
- Je kan verse of gemalen gember aan bijna alles toevoegen om het een unieke smaak te geven.
- Het gaat eigenlijk erg goed samen met vlees en vis, maar ook met desserts, soep en drankjes.
Rode bieten
Rode bieten zijn een van de tuingroenten die je altijd in huis moet hebben. Ze zijn zowel rauw als gekookt erg goed. Ze geven:
- Vitaminen (A, B6 en C),
- Mineralen (ijzer, fosfor, zink, kalium en koper),
- Plantaardige eiwitten en
- Vezels.
Rode bieten hebben een zoete smaak en zijn fel paars/rood gekleurd en passen daardoor in bijna alle recepten, zowel zoet als hartig, en zelfs in sapjes en smoothies. Ze geven daarnaast ook veel energie.
Ook helpen ze een hoge bloeddruk en ontstekingen te verminderen, vechten ze tegen kanker en werken ze ontgiftend in je bloed en lever.
Lees ook:
Wat zijn de voordelen van rode bieten?
Smoothie met kokos, gember en rode bieten
Deze smoothie met kokos, gember en rode bieten smaakt geweldig en is ideaal voor iedereen, op elk moment van de dag. Het is vooral goed wanneer je je fysiek of mentaal moet uitputten.
Je kan het ook nemen wanneer je een boost aan voedingsstoffen nodig hebt, zoals wanneer je moe, gestrest of zwanger bent.
Ingrediënten
Deze hoeveelheden zal je een liter smoothie geven:
- 1 kokosnoot
- 1 rode biet
- Gember (een klein stukje of gemalen gember)
- 1 liter water
Als je geen verse kokosnoot hebt, kan je ook een liter kokosmelk gebruiken in plaats van kokoswater.
Bereiding
- Als eerste volg je de stappen om kokosmelk te maken. Die bestaan uit het kloppen van de kokospulp met 1 liter gekookt water, totdat je een witte melk krijgt.
- Vervolgens voeg je de rode biet en gember toe. Snijd en schil deze eerst.
- Als je verpakte kokosmelk gebruikt, kan je dit gelijk bij elkaar doen en hoef je dit niet eerst te verwarmen.
- Zeef het en drink het warm of laat het afkoelen.
- Je kan het door middel van stevia of honing wat zoeter maken als je dit wilt. Onthoud echter dat de rode biet er al een zoete smaak aan geeft.
Drink de smoothie gedurende de dag. Om er alle voordelen uit te halen, raden we je aan om dit op een lege maag te drinken, zonder andere voedingsmiddelen. Je kan de gehele hoeveelheid gedurende de dag drinken of verdeeld over twee dagen. Langer dan dit raden we je niet aan.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Mesbahi, G., Jamalian, J., & Farahnaky, A. (2005). A comparative study on functional properties of beet and citrus pectins in food systems. Food Hydrocolloids. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2004.08.002
- Shukla, Y., & Singh, M. (2007). Cancer preventive properties of ginger: A brief review. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2006.11.002
- Yong, J. W. H., Ge, L., Ng, Y. F., & Tan, S. N. (2009). The chemical composition and biological properties of coconut (Cocos Nucifera L.) water. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules14125144