Seks hebben in het openbaar: de voordelen en risico's

In een aantal landen is seks op openbare plaatsen bij wet strafbaar. Je moet bovendien oppassen dat niemand je filmt of foto's maakt. Anders zou je afspraakje snel in een nachtmerrie kunnen veranderen.
Seks hebben in het openbaar: de voordelen en risico's

Geschreven door Virginia Martínez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Als het om seks gaat, zijn er veel belangrijke factoren en een daarvan is de setting. Seks in het openbaar is daarom een idee dat velen erg aantrekkelijk vinden. Het verhoogt tenslotte het libido en de adrenaline.

Hoe spannend het ook kan zijn, het kan ook zijn nadelen hebben. Met dat in gedachten vertellen we je in onderstaand artikel alles over de voordelen en risico’s van seks hebben in het openbaar.

Seks hebben in het openbaar

Het eerste dat we moeten onthouden bij het overwegen van dit debat, is het feit dat niet iedereen zijn eigen huis heeft. Seks in het openbaar gaat daarom niet altijd over het bevredigen van een seksuele fantasie. Het is dan eerder een van de weinige opties die ze hebben.

Dan zijn er natuurlijk ook stellen die dezelfde oude routine gewoon zat zijn. Om weer wat opwinding in hun seksleven te brengen, besluiten ze dan dat het tijd is om iets nieuws te proberen. Met andere woorden, seks hebben op ‘verboden’ plaatsen, d.w.z. in het openbaar.

En tot slot zijn er enkele mensen die gewoon meer opgewonden raken van het idee om in dit soort situaties seks te hebben. Ze genieten van het gevoel op de rand te leven en het risico te lopen om gezien te worden. In dit geval is seks in het openbaar dus een manier om een seksuele fantasie te bevredigen.

De voordelen van seks in het openbaar

Een ander soort opwinding

Stel heeft seks op een vreemde plek

Voor de meeste stellen zorgt het beoefenen van seksuele relaties in het openbaar voor extra opwinding vanwege de adrenaline om gezien te worden. Als de angst dat iemand je ziet je niet gestrest maakt en je in het moment kunt verdwalen, dan kan seks in het openbaar een nieuw soort opwinding veroorzaken.

De opwinding is anders dan de gebruikelijke, routinematige ervaring van seks… en zelfs nog intenser. In het openbaar seks hebben, het risico om gezien te worden, iets te doen wat verboden is, heeft inderdaad een fysiologisch effect.

Het verhoogt het adrenalineniveau, de hartslag en de spierspanning. Dit is op zichzelf een vorm van opwinding. De verwachting om seks in het openbaar te hebben kan daardoor een andere, intensere soort opwinding veroorzaken.

Verhoogde betrokkenheid tussen partners

Samen iets doen dat verboden, riskant en opwindend is, verandert partners in handlangers. Je hebt inderdaad elkaars vertrouwen nodig om het te realiseren. Het is bijna alsof je samen een misdaad pleegt.

Een ander voordeel van seks in het openbaar is dus het feit dat het een gevoel van betrokkenheid tussen partners vergroot. Aangezien de handeling bijna altijd geheim zal blijven, zal het gevoel van medeplichtigheid na verloop van tijd aanhouden.

Seks in het openbaar is de enige optie die sommige mensen hebben

Seks in het openbaar

In sommige gevallen is het vinden van een privéplek om seks te hebben geen optie. Zoals we hierboven vermeldden, hebben sommige stellen simpelweg geen privéplek waar ze intiem kunnen zijn.

Ze hebben bovendien misschien niet voldoende economische middelen om bijvoorbeeld een hotelkamer te betalen. Dus seks hebben op openbare plaatsen is uiteindelijk de enige keuze die ze hebben.

Een onderbreking van de routine

Vooral als het om stellen gaat wiens seksleven eentonig is geworden, kan seks in openbare ruimtes een nieuw avontuur zijn. Het is een geweldige manier om iets te veranderen en je routine te doorbreken.

Het gevoel van je samen ‘misdragen’ kan bovendien je seksleven een boost geven en weer tot leven brengen. Tegelijkertijd is seks hebben in een andere setting (in plaats van thuis in bed) ook verleidelijk. Door deze seksuele fantasie te vervullen, voeg je meer opwinding en verlangen aan je relatie toe.

De risico’s

De Wet

Of je het nu leuk vindt of niet, seks in het openbaar is illegaal (Engelse link). Ook al is het meestal een overtreding, je wilt echt niet dat dingen als ‘onzedelijke daden’ of ‘onfatsoenlijke blootstelling’ in je dossier staan.

Voordat je dus enig risico gaat lopen, moet je eerst weten wat in het geval van seks hebben in het openbaar in jouw land wel of niet legaal is. Anders heb je straks wellicht een strafblad.

Het zou op internet kunnen belanden

Seks op het internet

Een van de belangrijkste risico’s van seks in het openbaar is de mogelijkheid dat foto’s of video’s op internet of sociale media terechtkomen. Een stel dat seks heeft in het openbaar, maakt zich waarschijnlijk alleen zorgen over het feit dat iemand hen op heterdaad betrapt. En eigenlijk draagt dat risico voor sommigen alleen maar bij aan de opwinding en adrenaline.

Veel partners vergeten echter rekening te houden met het feit dat iemand ze kan zien en dan foto’s kan gaan maken of het hele gebeuren filmen. Als gevolg hiervan kan je opwindende afspraak op internet en sociale media terechtkomen en in een ware nachtmerrie veranderen.

Dogging

Tot nu toe hebben we seks in het openbaar besproken als een handeling tussen twee partners die een relatie hebben. In de afgelopen jaren is echter een nieuwe vorm van openbare seks populair geworden. ‘Dogging’ is het hebben van seks met vreemden, zonder dat er een relatie bestaat die verder gaat dan de seksuele handeling zelf.

Er zijn zelfs gespecialiseerde websites en apps die helpen bij het organiseren van dit soort ontmoetingen tussen deelnemers. Er zijn bovendien specifieke of gebruikelijke plaatsen waar dit soort ontmoetingen vaak plaatsvinden.

Dit is een extreme vorm van seks in het openbaar. In feite gaat het niet alleen om seks op plaatsen zoals openbare toiletten, auto’s of afgelegen plekken in het bos. Velen hebben eigenlijk vrijwillig seks in open gebieden in de hoop door toeschouwers gezien te worden.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.