Rozemarijn voor gezond haar: drie remedies
Als je nog nooit rozemarijn (Rosmarinus officinalis) voor gezond haar hebt gebruikt, mis je een geweldige remedie om de glans te herstellen en zelfs om de hoofdhuid te behandelen. Het is echter nooit te laat! Bekijk deze drie geweldige remedies.
De voordelen van rozemarijn voor gezond haar
Rozemarijn gebruiken om de gezondheid van je haar te bevorderen is een van de beste keuzes die je kunt maken, omdat deze plant verschillende gunstige eigenschappen heeft.
De gunstige eigenschappen van rozemarijn zijn bekend en velen gebruiken het al tientallen jaren als bondgenoot voor gezond haar. Rozemarijn is ideaal om haar te revitaliseren.
Zoals in een onderzoek (Spaanse link) werd opgemerkt stimuleert het de haargroei. Rozemarijn heeft ook veel andere eigenschappen die kunnen helpen wanneer stress zich manifesteert als bijvoorbeeld verlies van volume en dichtheid en bij dermatitis. Dit is in feite een van de meestvoorkomende aandoeningen bij mensen.
Bovendien heeft deze plant volgens deze studie antiseptische, genezende en stimulerende eigenschappen voor de hoofdhuid. Het verlicht dus wonden en helpt ze genezen.
3 remedies op basis van rozemarijn voor gezond haar
Nu je weet hoe rozemarijn je haar kan verbeteren, laten we je zien hoe je een paar remedies kunt maken om optimaal te profiteren van de eigenschappen van deze plant.
1. Olie van rozemarijn voor gezond haar
Rozemarijnolie heeft veel toepassingen. De eenvoudigste manier om het te gebruiken, is door het direct op je hoofdhuid te masseren, omdat het je zal helpen haaruitval te voorkomen. Je kunt dit product kopen of thuis maken. Zo maak je het thuis:
- Neem eerst de stengels en naalden van een rozemarijnplant en doe ze in een pot.
- Vul de kom vervolgens met olijfolie en schroef de pot dicht.
- Laat het een hele maand op een donkere en droge plaats staan.
- Haal de pot daarna uit de kast en zeef de olie.
Zoals je kunt zien, duurt het wel even om deze olie te maken. Het goede nieuws is dat je het altijd gewoon kunt kopen. Zorg ervoor dat het 100% natuurlijk is.
2. Rozemarijnwater
Deze tweede remedie is veel gemakkelijker te maken en je kunt het na het douchen direct op je haar spuiten. Het zal je helpen het haar te ontwarren. Het aanbrengen van deze infusie helpt ook om haaruitval te voorkomen, doordat je het rechtstreeks op je hoofdhuid kunt aanbrengen.
- Maak eerst een rozemarijninfusie door wat rozemarijn toe te voegen aan een pan water en het water te laten koken.
- Zet dan het vuur uit als het kookpunt bereikt is en laat het trekken.
- Zeef het water als het koud is en doe het in een spuitfles.
3. Tonic van rozemarijn voor gezond haar
Je weet al hoe je rozemarijnolie en water maakt. Nu zullen we je uitleggen hoe je een rozemarijntonicum maakt. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is water en olie, die samen een zeer krachtig mengsel vormen. Je zult de resultaten hiervan zeker opmerken.
- Kook twee kopjes water.
- Voeg vervolgens 5 eetlepels rozemarijnwater en 10 druppels olie toe.
- Laat het een beetje afkoelen, maar laat het niet te koud worden.
- Breng de lauwe vloeistof op je hoofdhuid aan met een zachte massage.
Deze tonic kalmeert je hoofdhuid, vooral als deze jeukt als gevolg van dermatitis. Bovendien bevordert het de haargroei, versterkt het de wortels en voorkomt het overmatig haarverlies.
Ontdek nu dit artikel:
Profiteer van de interessante voordelen van rozemarijn voor je haar
Het is belangrijk om consistent te zijn
Rozemarijn is een natuurlijke manier om je haar en hoofdhuid te behandelen. Je moet echter wel consistent zijn om de effecten te zien. Houd er rekening mee dat je altijd gedisciplineerd moet zijn als het gaat om natuurlijke behandelingen met crèmes, maskers en andere producten.
We raden je ook aan om elk van deze bereidingen te proberen, zodat je erachter kunt komen welke je het lekkerst vindt. Afhankelijk van je levensstijl is rozemarijnwater misschien een betere optie voor jou. Of misschien is het tonicum voor jouw gevoel het meest effectief gebleken.
Heb je ooit rozemarijn voor je haar gebruikt? Laat het ons weten! Misschien heb je net de oplossing ontdekt voor je dermatitis, haaruitval of gewoon de beste manier om je haar gezond te houden!
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Avila-Sosa R, Navarro A, et al. Romero: una revisión de sus usos no culinarios. Ciencia y Mar. 2011. XV (43): 23-36.
- Coy Barrera, Carlos Andrés, & Eunice Acosta, Gema. (2013). Actividad antibacteriana y determinación de la composición química de los aceites esenciales de romero (Rosmarinus officinalis), tomillo (Thymus vulgaris) y cúrcuma (Curcuma longa) de Colombia. Revista Cubana de Plantas Medicinales, 18(2), 237-246. Recuperado en 05 de junio de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1028-47962013000200007&lng=es&tlng=es.
- Dentone, Sandra, & Morales Cauti, Siever. (2017). Determinación in vitro de la actividad antimicótica del aceite de romero (Rosmarinus officinalis) sobre Microsporum canis. Revista de Investigaciones Veterinarias del Perú, 28(1), 56-61. https://dx.doi.org/10.15381/rivep.v28i1.12932.
- González Minero F. J, Bravo Díaz L. Estudio botánico y farmacéutico de productos con aplicación cosmética y cuidados de la piel. Ars Pharmaceutica. Octubre-diciembre 2017. 78 (4).
- Martinello, M.A., & Pramparo, M.. (2005). Poder Antioxidante de Extractos de Romero Concentrados por Destilación Molecular. Información tecnológica, 16(5), 17-20. https://dx.doi.org/10.4067/S0718-07642005000500004