Heeft je relatie nog een toekomst?

Alleen al de gedachte om een einde te maken aan een relatie maakt mensen verdrietig. Dat komt vooral omdat de relatie je ooit zo gelukkig heeft gemaakt. Nu zorgt de relatie er echter voor dat je je verloren en verward voelt.
Heeft je relatie nog een toekomst?

Laatste update: 28 november, 2018

Waarom krijgen mensen het gevoel dat ze in een relatie stilstaan? Waarom gaan mensen twijfelen of er nog een toekomst is voor de relatie?

Romantische relaties stagneren soms om verschillende redenen. Het probleem is vaak dat je bang bent om een beslissing te nemen. Misschien weet je wel dat de relatie geen toekomst heeft, maar kies je ervoor om dit te ontkennen. In een dergelijke situatie blijven zitten kan echter vernietigend zijn.

Leer in dit artikel hoe je de signalen kan ontdekken die je vertellen dat het tijd is om dit eindeloze hoofdstuk te eindigen.

De signalen dat een relatie geen toekomst heeft

1. Een voortdurend gevoel dat er iets niet klopt

Verstrengelde handen

Dit gevoel veroorzaakt een groot onbehagen. Je merkt dat er iets niet klopt. Toch kies je ervoor om het niet verder te onderzoeken… want je weet maar nooit.

Er is een reden dat dit zo vaak gebeurt. Het is dat moment waarop je beseft dat je partner niet zo eerlijk is tegen jou, als hij eigenlijk zou moeten zijn.

In andere gevallen begin je iets te vermoeden omdat jullie voortdurend ruzie maken. Je begint wantrouwig te worden, want je denkt dat je iets over het hoofd ziet. Bovendien wil je het eigenlijk liever niet zien.

Het gaat hier niet over het beledigen van de andere persoon. Het is integendeel een kwestie van eerlijk zijn. Je wil proberen een oplossing te vinden. Want wat je werkelijk wil, is dat jullie je weer goed voelen samen en dat de harmonie terugkeert in de relatie.

Maar het is niet de beste oplossing om in een relatie te blijven met iemand die je eigenlijk niet leuk vindt of waar je niet van houdt.

2. Je hebt voortdurend het gevoel dat je moet tonen wat je waard bent

Huilen

Wanneer een relatie lijkt stil te staan, dan gebeurt het soms dat een van de partners zich schuldig begint te voelen. Dit zijn de momenten waarop je je ogen echt goed moet openhouden.

Soms wil je tonen hoeveel de relatie voor jou betekent. Je wil bewijzen dat je bereid bent om ervoor te zorgen dat alles kan blijven doorgaan…. Maar hoe handelt je partner? Wat doet hij/zij om de relatie een toekomst te geven?

Ben jij de enige die probeert om er iets van te maken? Valt alles in duigen wanneer jij ophoudt je in te zetten om een oplossing te vinden? Als dit tussen jou en je partner zo is, dan kan de relatie niet vooruitgaan.

Wanneer een van de twee meer geeft en de ander doet niets, dan beginnen er pas echt problemen te ontstaan.

3. Je seksleven is niet erg bevredigend

Vrouw in bed

Misschien klinkt dit oppervlakkig, maar als je seksleven niet meer zo prettig is als vroeger, dan toont dit aan dat er een probleem is.

Je stelt misschien vast dat je nieuwe dingen wil uitproberen om zo wat leven in de liefde te brengen. Maar om de passie aan te wakkeren, heb je twee mensen nodig. De vlam kan niet blijven branden als slechts een van de partners dit wil.

Het is mogelijk dat je seksuele relatie een deuk gekregen heeft als gevolg van conflicten. Of je dit nu leuk vindt of niet, als je partner ontrouw is geweest, dan zal dat feit aanwezig blijven in je gedachten.

Daarom is het altijd noodzakelijk om te praten over de dingen. Laat niet toe dat ze onderhuids blijven woekeren. Wacht dus niet tot ze uit zichzelf verdwijnen.

Misschien ook interessant om te lezen:
Hoe kun je als koppel ontrouw overwinnen?

4. Je hebt opgegeven wie je was

vrouw staat voor een spiegel

Heb je het gevoel dat je jezelf verloren bent? Heb je opgegeven wie je was? Alles wat je in het begin van de relatie was, lijkt in het verleden achtergebleven. Misschien ben je zelfs iemand geworden die je niet meer herkent.

Je denkt misschien dat dit gebeurt omdat je partner je niet meer op dezelfde manier behandelt als vroeger. Misschien moet je hierover toch eens goed nadenken. Behandelt je partner je wel op de manier die jij verdient?

Je hebt alles opgegeven dat je motiveerde en dat je gelukkig maakte. Bovendien ben je alles vergeten dat je voldoening gaf. Je kan je ook de dingen niet meer herinneren die je dat speciale gevoel gaven dat alleen jij kende.

Als jij je zo voelt, dan is het misschien het moment om wat afstand te nemen. Probeer jezelf terug te vinden. Er is maar één persoon die altijd bij jou zal zijn en dat ben jij zelf.

De gedachte aan het beëindigen van een relatie maakt mensen triestig. Vooral omdat de relatie je zo’n gelukkig gevoel heeft gegeven, voel je verdriet bij die gedachte. Nu voel je je echter verloren en verward in de relatie.

Wanneer de dingen ingewikkeld worden, wanneer je niet meer weet wie je bent en wanneer je elke dag ruzie maakt, dat is het tijd voor verandering. Wacht niet tot alles zich vanzelf oplost. Dat is alleen maar tijdverspilling.

Wanneer je relatie geen toekomst meer heeft, dan is dat het perfecte moment om een andere richting uit te gaan. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.