Potten hergebruiken om je badkamer op te ruimen

Wist je dat je je potten kunt hergebruiken in plaats van ze weg te gooien? Je kunt ze zelfs gebruiken om je badkamer op te ruimen. Bekijk onze ideeën in dit artikel!
Potten hergebruiken om je badkamer op te ruimen

Geschreven door Antonella Grandinetti

Laatste update: 09 augustus, 2022

Is je badkamer rommelig? Liggen de dingen overal omdat je er geen specifieke plaats voor hebt? Dan zijn je glazen potten misschien net wat je nodig hebt om je badkamer op te ruimen en te organiseren. We laten je hier zien hoe je potten kunt hergebruiken!

Zo kun je potten hergebruiken om je badkamer op te ruimen

Hier zijn enkele ideeën voor je om je badkamer op te ruimen, op een manier waar je altijd al van hebt gedroomd! Neem de tijd om ze te versieren zodat ze er leuker uitzien. Je kunt ze schilderen en versieren op elke manier die je wilt om ze te gebruiken in de verschillende kamers van je huis.

1. Hergebruik je potten en monteer ze aan de muur

Ideeën om je potten te hergebruiken

Bevestig een houten plank aan de muur en zet de potten naar keuze erop vast. Ze kunnen allemaal identiek zijn, maar je kunt ook maten en vormen mixen en matchen. Houd ze op hun plaats met wat draad of spijkers, of maak gebruik van slangklemmen. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor het opbergen van je make-up!

2. Hergebruik je potten en plaats ze op een dienblad

Als je een plat oppervlak hebt dat nog vrij is, leg er dan een oude houten plank of een dienblad op en voeg potten van verschillend formaat toe. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om watjes, wattenstaafjes en wat je maar kunt bedenken op te bergen.

Als je meer opslagruimte nodig hebt, kies dan voor een dienblad met verschillende lagen. Zo kun je flessen op de bovenkant schikken en misschien wat opgerolde handdoeken eronder opbergen

3. Zet je potten in de kasten

Potten als opbergmiddelen in de kast

Kasten zijn een van de meest rommelige plekken in de badkamer. Je kunt het probleem heel simpel oplossen door er gewoon wat potten in te zetten!

4. Organiseer je badkamer met ongebruikte potten in de lades

In plaats van het kopen van ladeverdelers, hergebruik je je potten om dingen in op te bergen en houd je de lades goed georganiseerd. Over het algemeen is het belangrijkste voordeel dat je in een handomdraai kunt vinden wat er in de potjes zit.

5. Maak een leuke badkamerset

Een zelfgemaakt badkamerset

Was alle potten die je wilt hergebruiken en koop een aantal dispensers die op de opening passen. Vul ze vervolgens met zeep, lotion, en alles wat je nog meer zou kunnen gebruiken. Je kunt de potten in leuke kleuren schilderen of beplakken.

6. Maak een grote pot vol met handzeep

Je kunt ook een mooie verpakking voor handzeep maken door een grotere pot te hergebruiken. Je kunt hem vullen met bijvoorbeeld gekleurde handzeep, zodat het er leuk uitziet. Je kunt ook het deksel versieren.

7. Gebruik ze als opbergpotjes voor van alles en nog wat

Heb je meubels in je badkamer? Plaats er dan potten en lege flesjes van verschillende afmetingen, kleuren en hoogtes op. Vul ze dan met verschillende kleine voorwerpen die normaal overal liggen te slingeren.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • decoratieve zeepjes
  • watjes
  • wattenstaafjes
  • haarspeldjes
  • elastiekjes
  • make-up kwasten

Verf de deksels in een metallic kleur om ze interessanter te maken.  Je kunt de potten ook gebruiken als vazen voor bloemen.

8. Maak je make-up draaischijf

Om dit te doen, hoef je alleen maar een zilveren of gouden lint om de potjes die je wilt hergebruiken te binden en ze vast te zetten op een draaischijf met behulp van een lijmpistool. Dit is een geweldige manier van opruimen, die gewoon perfect is voor je make-up spullen.

Laat je fantasie de vrije loop en decoreer je huis met allerlei potjes. Vergeet niet dat als het gaat om je huis, alles wat je wilt prachtig is!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Femenino, P. (2016). El reciclaje. Revista Cientifica De La Universidad De Cienfuegos.
  • Mendoza, E. (2017). Diseño de Interiores. Manual de Diseño de Interiores.
  • Pérez Jaimes, A. E. (2004). Diseño interior: solución integral a los espacios. (Spanish). INTERIOR DESIGN: INTEGRAL SOLUTION FOR SPACES. (English).

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.