De perfecte persoon ontmoeten op het juiste moment is magisch

Hoewel we het misschien niet geloven, is het ons onderbewustzijn dat onze intuïtie op basis van ervaringen oplevert. Het zendt ons signalen dat we de perfecte persoon ontmoeten.
De perfecte persoon ontmoeten op het juiste moment is magisch

Laatste update: 27 januari, 2018

Sociale interactie en het voortdurende, diepe verlangen om mensen te ontmoeten om verbinding te hebben, is iets dat altijd in het hart leefde tijdens het menselijke bestaan.

Aristoteles heeft het in zijn tijd al genoemd. Later waren de Oostenrijkers Alfred Adler en Rudolf Dreikurs de eerste artsen die op een krachtige, theoretische en empirische manier omgingen met het vakgebied van sociale interactie.

Daarnaast kunnen we de klassieke piramide van de menselijke behoeften van Abraham Maslow niet weglaten.

Zonder twijfel definieert het zoeken naar acceptatie, affectie, vriendschap, liefde en eigendom dat wat ons als mens vormt en onze overleving garandeert.

Dat gezegd hebbende, is er één ding is dat we allemaal weten. Het is niet gemakkelijk om mensen te ontmoeten die passen bij ons wezen, onze waarden, onze identiteit, hobby’s en passies.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat voor een goede vriendschap, of een gezonde relatie, het niet nodig is om 100% in alle aspecten van onze persoonlijkheid overeen te komen.

Er is iets meer ongrijpbaars, iets dat we niet kunnen definiëren of uitleggen, dat die echt magische banden in stand houdt met het verstrijken van de tijd.

Van tijd tot tijd, en bijna zonder te weten hoe, verbinden we ons “gewoon” met iemand. We hebben dit allemaal op een gegeven moment ervaren: je ontmoet de perfecte persoon op het juiste moment, net als je ze het meest nodig hebt.

Als dit ooit met jou is gebeurd, nodigen wij je uit om verder te gaan in het onderwerp. Op die manier kan je leren om te begrijpen wat er achter dit prachtige fenomeen ligt.

Ontmoet de perfecte persoon: de kracht van de verbinding

verbinding

Louise Hawkley is een wetenschapper aan de Universiteit van Chicago (in de Verenigde Staten) en is specialist in het onderzoeken van psychosociale verschijnselen.

Volgens haar zijn het grootste gedeelte van deze speciale contacten, stabiele vriendschappen en sterke relaties die we niet kunnen definiëren, gekenmerkt door het delen van aspecten die iets vormen wat we vaak “verbinding” noemen.

  • Intieme verbinding is de eerste van deze, en verwijst naar het aspect van jezelf dat het meest privé is.

Wanneer we iemand ontmoeten voelen we bijna onmiddellijk of deze persoon harmonieert of verbindt met ons wezen, of we ons begrepen voelen en of er chemie is.

Het is net een natuurlijk instinct dat sterk verbonden is met onze intuïtie.

  • Het tweede aspect is gedefinieerd als relationele verbinding. Dit aspect verwijst naar de frequentie waarmee we in contact komen met de persoon.

Vaak, wanneer we iemand ontmoeten, voelen we geen specifieke behoefte of interesse in hen.

Maar wanneer er ware verbinding is, versterkt de relatie door de dagelijkse betrokkenheid van uitspraken als:

‘Goedemorgen, hoe gaat het?’

‘Ik heb nagedacht over …’

‘Laten we iets samen doen’.

  • Tenslotte is er collectieve verbinding die verwijst naar hoe gemakkelijk deze persoon integreert met onze persoonlijke kern die het dichtste bij ons staat, zoals familie en vrienden.

 

De kracht van intuïtie: het zesde zintuig dat ons naar de perfecte persoon leidt

de sleutel

Het vinden van een perfect persoon of speciale mensen is niet gemakkelijk.

De meerderheid van ons heeft geleden onder teleurstellingen. Immers, we hebben allemaal onze hoop en dromen gevestigd op mensen die ons op een gegeven moment hebben teleurgesteld. Of op mensen die gewoon niet waren wie we dachten.

Ook hebben we zelf allemaal wel iemand teleurgesteld. We hebben misschien zelfs wel besloten om ons om een bepaalde reden op een bepaald moment van iemand af te keren.

Al deze dynamieken zijn normaal in onze levenscyclus. Ze maken deel uit van de tijdlijn, waarin we ervaringen en wijsheid verwerven, de magische onderlaag die ons zesde zintuig steeds scherper en alerter maakt.

Echter, iets dat we nooit moeten vergeten of onderschatten, is de kracht van onze intuïtie.

Immers, het is onze intuïtie die bijna altijd nauwkeurig “leest” met wie het in ons eigen belang is om mee te verbinden en met wie dat niet het geval is.

Hoe werkt onze intuïtie als we iemand ontmoeten?

intuitie

Onze intuïtie is geen bovennatuurlijke, magische of buitenzintuigelijke kracht.

  • In werkelijkheid is het de mogelijkheid van onze hersenen om ons snelle meningen of informatie te geven. Deze informatie is gebaseerd op wat het in ons onderbewustzijn vindt.
  • Deze uitzonderlijke, intieme opslagplaats verbergt in werkelijkheid de essentie van ons hele wezen. Alle ervaringen uit het verleden, onze emoties, onze identiteit, verborgen verlangens, behoeften, waarden, herinneringen …
  • Wat de intuïtie doet, is snel in dit magazijn rondkijken. Het duikt in de spectaculaire tuin van ons onderbewustzijn om daarmee te overleggen. Het zoekt snel naar een antwoord of uitleg.

Wanneer we iemand ontmoeten, maakt ons onderbewustzijn een snelle beoordeling op basis van wie we zijn en wat ons definieert. Dan stuurt het ons snel een gevoel – een vreemde por of kietel – die in onze geest verschijnt. Op die manier vormt dit onze intuïtie of een ‘voorgevoel’.

Dit is wat vertelt of we iemand kunnen vertrouwen of niet. Of het de moeite waard is om ze weer te zien of we ze ons telefoonnummer moeten geven … enz.

Tenslotte is het altijd een goed idee om naar je innerlijke stem te luisteren. Bovendien moet je deze innerlijke stem op waarde te schatten.

Magische verbindingen met anderen gebeuren elke dag. Onthoud echter: je moet ontvankelijk zijn. Ga met de stroom mee en let op wat er om je heen te vinden is. Je weet maar nooit wanneer je de perfecte persoon zult ontmoeten.

Uitgelichte afbeelding met dank aan © wikiHow.com

 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.