Je kunt de antwoorden waar je naar op zoek bent vinden in je onderbewuste

Voel je je niet gemotiveerd? Zit je vast in een giftige relatie? Ben je eenzaam? Heb je last van angst? Leer dan om de diepten van je eigen onderbewuste te onderzoeken, verkennen en doordringen.
Je kunt de antwoorden waar je naar op zoek bent vinden in je onderbewuste

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Met hoeveel problemen probeer je de laatste tijd om te gaan? Eén? Meerdere? Een heleboel?

Soms kun je de oplossing voor je problemen vinden in je eigen onderbewuste. Je hoeft hiervoor alleen te leren om naar je onderbewuste te luisteren en te interpreteren wat het je probeert duidelijk te maken. Het is echter niet zo makkelijk om toegang te krijgen tot je onderbewuste en er is een hoop zelfreflectie voor nodig.

Hypnose?

Veel mensen kiezen ervoor om een psycholoog die gespecialiseerd is in hypnose te raadplegen om toegang te krijgen tot dit deel van hun psyche. Anderen proberen het op eigen houtje, waarbij ze vaak gebruiken maken van de ‘rondje door het huis’-methode.

Je onderbewuste spreekt tot je

Onderbewuste

Heb je ooit weleens last gehad van een angstaanval? Een angstaanval is niets meer dan een alarmbel die je geest voor je af laat gaan. Misschien begrijp je niet waarom je op zo’n ongelegen moment last hebt van deze angst. En het is ook aannemelijk dat je al een tijdje last hebt van verschillende problemen.

Wanneer je te lang wacht voordat je een probleem oplost, kan het een obstakel worden. Je weet dat het niet zo verstandig is om het probleem te blijven negeren en toch wacht je rustig af tot het probleem een definitieve werkelijkheid wordt.

Leer luisteren

Als je lichaam je op een bepaalde manier iets duidelijk wil maken, dan moet je hiernaar luisteren.

De drijfveer van gedachte

Wolk

Zoals Bruce Lipton, dokter en onderzoeker, ook wel zegt: “Het onderbewuste is miljoenen keren krachtiger en belangrijker dan de bewuste geest. Je maakt 95% van de tijd gebruik van je onderbewuste, maar je krijgt het niet onder controle.” Dit komt doordat je onderbewuste een deel van je geest is dat erg van belang is als het aankomt op je gedachteproces.

Denk bijvoorbeeld eens aan vragen waarvan de antwoorden automatisch in je gedachten opkomen. Zoals: Waar staat de Eiffeltoren?’ ‘In Parijs’Je geeft dit antwoord zonder erover na te denken, omdat je onderbewuste het zich eigen heeft gemaakt.

Meer van hetzelfde…

Hetzelfde gebeurt wanneer je je vingers beweegt of een eindje gaat wandelen. Je hoeft je niet bewust te zijn van de handeling om de handeling uit te kunnen voeren.

Maar ook het tegenovergestelde…

Vreemd genoeg kan ook het tegenovergestelde plaatsvinden. Er zijn genoeg kwesties waar je je misschien niet helemaal bewust van bent. Misschien komt dit omdat je er geen aandacht aan wil geven of omdat je wil dat deze kwesties vanzelf zullen verdwijnen.

Onderbewuste en instinct

Instinct

Je instinct heeft veel te maken met je onderbewuste. Heb je ooit weleens een bepaalde keuze heroverwogen omdat je intuïtie je liet weten dat dit misschien niet de beste optie was? 

Hoewel velen het misschien een ingeving noemen, is dit gevoel in werkelijkheid een weerspiegeling van je onderbewuste. Dit gevoel moedigt je aan om de juiste keuze te maken, de keuze waar je het meeste aan zult hebben, door middel van een stil commando.

Luister naar deze commando’s

Daarom is het belangrijk om jezelf voor te bereiden om goed naar dit soort commando’s te luisteren. Dit deel van jezelf zal in verschillende aspecten van je leven zeer behulpzaam voor je zijn.

Hoe kun je naar je onderbewuste luisteren?

  • Let goed op je emoties: Je gevoelens onderdrukken is een tevergeefse poging om je onderbewuste tot zwijgen te brengen.
  • Wees niet bang om jezelf te ontdekken: Wanneer je in je onderbewuste begint te graven, zul je misschien delen van jezelf tegenkomen die je niet leuk vindt.
  • Accepteer de situatie: Niet alles is het gevolg van ongeluk en negatieve situaties zijn niet per se altijd op jou gericht. Slechte dingen kiezen niet wie ze zullen overkomen.
  • Breng tijd alleen door: De angst om alleen te zijn zorgt ervoor dat je drukke plaatsen opzoekt, zodat je je niet op jezelf hoeft te richten.

Kom in contact met je diepere zelf

Opschrijven

Mindfulness, ook wel achtzaamheid of volledige bewustheid genoemd, is een techniek die je kan helpen om in contact te komen met je innerlijke zelf. Meditatie, een van de technieken van mindfulness, zal je hiertoe in staat stellen.

Als je met jezelf aan de slag wil gaan, dan is het echter belangrijk om eerst op je dromen te gaan letten. Zelfs als je denkt dat je dromen niet veel betekenis hebben, is het belangrijk om ze op te schrijven, zodat je ze later kunt analyseren. Dit is een belangrijke stap om de communicatielijnen tussen jou en je onderbewuste te openen.

Verander!

Zodra dit gebeurt, is het belangrijk om een verandering te maken. Je moet hetgeen jou kwaad doet, hetgeen jou onderdrukt en de wonden die maar niet helen, zien te veranderen.

Dezelfde weg als voorheen voortzetten houdt in dat je je rug keert naar je instinct.

Net als het oplossen van problemen is ook het veranderen van je gedrag helemaal niet makkelijk – maar zelfs als je zelf niets doet, zal je onderbewuste nog voor je aan het werk zijn. Je onderbewuste zal er nooit genoeg van krijgen om jou de juiste signalen door te geven die je nodig hebt om van koers te veranderen en aandacht te schenken aan de oplossingen die je onderbewuste je biedt.

Op naar de antwoorden

Voel je je niet gemotiveerd? Zit je vast in een giftige relatie? Ben je eenzaam? Heb je last van angst? Waarvoor? Onderzoek, verken en doorgrond de diepten van je onderbewuste. Daar zul je namelijk de antwoorden vinden waar je naar op zoek bent.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.