Oplossingen voor spataderen op je benen

24 juli 2015

Heb je spataderen op je benen? We hebben het over die kleine bloedvaten, die op je huid verschijnen als strepen met een paarse of roodachtige tint. Ze zijn vervelend, doen pijn en veroorzaken problemen als je je benen wil laten zien. Sommige mensen wenden zich tot chirurgen, maar er zijn ook natuurlijke middelen tegen spataderen die kunnen helpen en waarover we het in dit artikel zullen hebben.

Hoe Voorkom je dat spataderen verschijnen

Ze verschijnen op je enkels, schenen en spieren. Over het algemeen worden ze veroorzaakt door drie factoren: genetische factoren, slechte bloedsomloop of slechte leefgewoontes (slecht dieet, veel zitten…). Het klopt dat je soms varicose-aderen kunt krijgen en dan deze spatadertjes, maar andersom komt het vaker voor. In dat geval is het de moeite waard om de goede methodes te gaan gebruiken, om dit te voorkomen. Dus neem een kijkje naar deze oplossingen voor spataderen hieronder.

1. Een koud bad voor je benen

bad voor je benen

Dit is erg effectief in de ochtend. Geef je benen, zodra je bent opgestaan om te douchen, vijf minuten lang een dosis koud water. Je kunt zelfs een handdoek weken in koud water en om je benen wikkelen. Dit zorgt dat je verlost wordt van de ontsteking van spataderen en helpt je om je bloedsomloop te stimuleren – en zo de dag met een prettig gevoel van verluchting te beginnen. We raden het aan voor iedere dag.

2. Vergeet de antioxidanten niet

sinaasappelsap

Je weet dus dat je de dag hoort te beginnen met een koud bad voor je benen. Wat dacht je van een dagelijks glas sinaasappelsap vanaf nu? Uitstekend. Antioxidanten zijn essentieel voor de ontwikkeling van je bloedsomloop, het voorzien van je bloed van zuurstof en het verbeteren van je huidVergeet niet om ook citroenen, grapefruit, aardbeien, frambozen, tomaten, kiwis etc. mee te nemen in je dieet.

3. Slaap met je voeten omhoog

voeten omhoog

Het hoeft maar een beetje. Leg een kussen onder je voeten om ze nét omhoog te houden, waardoor de bloedsomloop verbetert en spataderen dus minder heftig verschijnen.

4. Appelazijn

appelazijn

Verrast? Appelazijn is een geweldige toner en spierontspanner. Het zal helpen om je bloedsomloop op gang te krijgen. Wat moet je doen? Het is heel simpel: neem een doek en week hem in appelazijn en gebruik deze op het gebied met de spataderen. Hou dit op je been voor twintig minuten. Als je dit iedere dag blijft doen, zullen ze zichtbaar minder worden.

5. Avocado en rozenbottel

rozenbottel

Dit is gewoon ideaal. Dit middel is vooral aan te raden na iedere keer dat je je onthaart. Het helpt je huid te verlichten en ontspannen en zorgt ook voor een betere bloedsomloop en zuurstoftransport. Er zijn erg dure crèmes met dezelfde elementen, dus het enige probleem is misschien om essentiële rozenbottelolie te vinden. Het is erg populair, dus het zal goed te krijgen zijn in natuurlijke winkels en zelfs bij apothekers. Het wordt veel gebruikt in de schoonheidsindustrie en heeft erg goede resultaten voor je huid. In combinatie met avocado is het simpelweg geweldig tegen spataderen. Denk eraan om het te gebruiken, iedere keer dat je onthaart.

Hoe maak je de créme?

Je zult een halve avocado nodig hebben en tien druppels rozenbottelolie. Begin door de pulp van een halve avocado te verzamelen. Je zult het groenste deel nodig hebben, dat vastzit aan de avocadopit, omdat dat de beste geneeskrachtige eigenschappen heeft. Meng dit in een schaaltje met tien druppels rozenbottelolie. Probeer een goed gemengd geheel te krijgen, dat je als pasta kunt gebruiken.

Zodra het klaar is, is het heel makkelijk. Gebruik het op de meest problematische gebieden waar je spataderen neigt te krijgen. Het is belangrijk dat je het van beneden naar boven aanbrengt, met zachte cirkelbewegingen tegen de klok in. Verwijder het nog niet. Je moet het minstens vijftien minuten laten zitten, zodat je huid het opneemt. Verwijder het vervolgens met koud water. Je zult zien hoe het je benen verbetert, verzorgt en hydrateert en zorgt dat er niet meer vervelende spataderen verschijnen.

Bekijk Ook