Ochtendseks: voordelen en advies

Er zijn net zoveel manieren om seks te hebben als er partners op aarde zijn. Een van de meest klassieke varianten is echter ochtendseks, wat kan helpen om je humeur te verbeteren en je extra energie geeft om de dag te beginnen.
Ochtendseks: voordelen en advies
Isbelia Esther Farías López

Geschreven en geverifieerd door de filosoof Isbelia Esther Farías López.

Laatste update: 09 augustus, 2022

Ochtendseks is een activiteit die voor veel stellen erg stimulerend is. Veel koppels geven aan dat het ‘de beste manier is om de dag met energie te beginnen’. Hoe kijk jij hier tegenaan? Heb je ooit genoten van ochtendseks? Zou jij dat willen?

Afgezien van gewoon plezier maken, is het interessant om te onderzoeken hoe verschillende routines je seksuele energie beïnvloeden. Lees dus snel verder om hier meer over te ontdekken!

Voordelen van en tips voor ochtendseks

Niemand kan de relatie van een ander stel beoordelen, aangezien elk paar hun eigen verhaal bedenkt en ontwikkelt. En ongetwijfeld zijn er zoveel verschillende verhalen als er mensen zijn. Maar bijna iedereen heeft dezelfde behoeften. Daarvan is seks een van de belangrijkste.

Vandaag gaan we het hebben over ochtendseks, de voordelen ervan en advies over hoe je het aan kunt pakken. Seksualiteit is namelijk niet alleen iets van jonge mensen maar van alle leeftijden!

De spontaniteit van het moment

Een stel in bed

Een van de belangrijkste kenmerken van ochtendseks is ongetwijfeld de spontaniteit. Op dat moment is er niets gepland, is er geen make-up aangebracht en zijn er geen mooie kleren aangetrokken om iemand mee te verleiden. Ochtendseks is een van de mooiste dingen die er in een relatie kunnen gebeuren.

Aan ochtendseks gaat geen uitgebreide voorbereiding en verleiding vooraf. Het is een spontaan en heel intiem moment met je partner.

In feite is een van de lijfspreuken die iedereen zou moeten toepassen ‘carpe diem’. Om de dag te grijpen, of te profiteren van het moment, voel het hier en nu en wees je bewust van dat onherhaalbare moment waarop alles gebeurt.

Dat is wat er gebeurt bij seks in de ochtend. Het is een manier om de nieuwe dag te begroeten, een spontane daad die wordt geboren uit liefde en verlangen. Profiteer van deze activiteit in de ochtendzon en geniet ervan als een unieke en onherhaalbare activiteit.

Hernieuwde energie als je wakker wordt

Als je lichaam ‘ s nachts een paar uur rust heeft gehad, heb je meer energie dan ‘s avonds. Een goede nachtrust kennen we ook wel onder de uitdrukking ‘je batterijen opladen’. Als je gebruik maakt van je ‘opgeladen batterij’ om de liefde te bedrijven, kan het natuurlijk veel intenser en plezieriger zijn dan op een ander moment van de dag.

Een ander voordeel van ochtendseks is dat je de dag ontspannen begint. Seks kalmeert en ontspant. Daardoor kun je spanning loslaten. Het maakt je gelukkig en vergroot je gevoel van welzijn.

Er is geen betere manier om je dagelijkse activiteiten te starten dan door wat tijd door te brengen met je partner om extra endorfines aan te maken door ochtendseks te hebben.

De verrassing

Paar in bed op het punt om ochtendseks te hebben

Als je normaal gesproken de eerste bent die ‘s ochtends opstaat, kun je je partner verrassen door hem of haar te knuffelen en in de stemming te brengen. Elk klein detail of elke fantasie die je wilt proberen, kan je partner opwinden.

De verrassingsfactor kan in je voordeel spelen, stimulerend door aanraking en nabijheid. Je kunt je favoriete muziek opzetten, beginnen met een liefdevolle massage met olie, wat aardbeien meenemen om in te zetten, enz. Verras je partner en heb plezier.

Voor mannen kan ‘s ochtends seks eenvoudiger zijn, omdat de testosteronniveaus ‘s ochtends hoger zijn en ze vaak een erectie hebben als ze wakker worden.

Het is waar dat ‘s ochtends de hoeveelheid tijd die je aan seks kunt besteden afhangt van je verplichtingen van die dag. Maar je kunt altijd vroeg opstaan of snel aan de slag gaan!

Een cardiotraining

Ga je normaal naar de sportschool? Vind je het moeilijk om te sporten? Welnu, met een sessie ochtendseks verbrand je op een veel aangenamere manier calorieën. Het hangt echter sterk af van de posities die je kiest en hoeveel tijd je besteedt.

Bovendien kun je het calorieverbruik compenseren met een goed ontbijt, want je zult zeker een goede eetlust hebben opgewekt. Denk je niet dat het een uitstekende en gezonde manier is om je dag te beginnen en in vorm te blijven?

Ochtendseks onder de douche

Ochtendseks onder de douche

Als je voor iets anders moet douchen, of zelfs als je je tanden moet poetsen om die slechte adem te bestrijden, aarzel dan niet. Je kunt elkaar onder de douche ontmoeten. De douche kan een geweldige plek zijn om dichter bij elkaar te komen voor degenen die hun ochtendroutine nodig hebben.

Samen douchen geeft je een mix van plezierige, stimulerende en aangename sensaties. Elkaar inzepen en knuffelen terwijl het warme water over jullie heen loopt kan ook het begin zijn voor een geweldige sessie ochtendseks.

Nu ben je op de hoogte van een aantal voordelen van het hebben van ochtendseks. Ook hebben we je een aantal tips gegeven. Bedenk echter, dat ieder stel in de wereld en elke dag anders is. Dus zoek het juiste moment en aarzel niet om je partner te verleiden tot ochtendseks. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.