Negen ideeën voor de inrichting van de badkamer

De inrichting van de badkamer heeft de interesse van veel mensen gewekt. Hoewel deze kamer lange tijd verwaarloosd is geweest, is het een van de ruimtes die tegenwoordig meer aandacht krijgt.
Negen ideeën voor de inrichting van de badkamer

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Met alle trends van vandaag de dag is de badkamer niet langer een van de meest verwaarloosde plekken in huis. Hoewel het altijd belangrijk is geweest om aandacht te besteden aan de kwestie van hygiëne, is het ook belangrijk aandacht te besteden aan de inrichting van de badkamer.

Badkamers zijn intieme en ontspannende plaatsen. Daarom zijn mensen ook op zoek naar ideeën voor verschillende ontwerpen die een meer harmonieuze en speciale omgeving creëren. Gelukkig zijn er nu een aantal interessante trucs en ideeën om een aantal plekken van deze ruimte te benadrukken.

Als je overweegt om de inrichting van je badkamer te veranderen, of wanneer je deze kamer gewoon een modernere uitstraling wilt geven, mis dan de zeven ideeën die we hieronder hebben verzameld niet. Je zult ze geweldig vinden!

Geweldige ideeën voor de inrichting van de badkamer

Badkamerkasten en een spiegel

De badkamer is een kamer in huis die veel gebruikt wordt. Daarom is er vandaag de dag veel interesse in de verschillende manieren om hem in de richten en om een fijne en ontspannende ruimte te creëren. Lees hieronder onze simpele ideeën om wat veranderingen aan te brengen.

1. Decoratief glas

Als je wilt dat je badkamer er verfijnd en modern uitziet, aarzel dan niet om te kiezen voor een deur met glazen panelen. Deze zorgen ervoor dat de ruimte er stijlvol uitziet, en ze benadrukken ook de meest verlichte plekken.

2. Muurschilderingen

Er zijn mensen die wat gedurfder zijn als het gaat om het kiezen van de inrichting van de badkamer. Als jij denkt dat je bij deze groep mensen hoort, kan het aanbrengen van handgeschilderde muurschilderingen een optie zijn. Kunst aanbrengen in dit gedeelte van het huis zal zorgen voor een eclectische uitstraling.

Of je het nu zelf schildert of iemand inhuurt, raden we aan om innovatieve beelden te creëren die bij de verschillende elementen in je badkamer passen. Natuurlijk moet je in gedachte houden dat de muur vochtbestendig moet zijn.

3. Mozaïek

Mozaïek is nog steeds één van de grootste trends als het gaat om moderne badkamerinrichting. Vaak wordt het gebruikt om de nadruk te leggen op een deel van de muur, zoals het gedeelte waar de wastafel zich bevindt.

Het is belangrijk om te kiezen voor kleuren en patronen die passen bij de rest van de tegels. Daardoor kun je een mooi centraal punt creëren zonder dat de stijl wordt aangetast.

4. Artistieke achtergronden

Bekledingspapier en decoratieve stukken vinyl zijn een zeer voordelige manier om de badkamer een frisse uitstraling te geven.

Er zijn veel ontwerpen en kleuren die een vintage of ambachtelijke touch kunnen geven. Je moet er echter rekening mee houden dat het materiaal niet echt resistent is en dat het dus kan slijten als gevolg van de vochtigheid.

5. Kleurrijke tegels

Kleurrijke badkamertegels

Een andere manier om de nadruk te leggen op één van de muren van de badkamer is om verschillende kleuren met elkaar te mixen. Als je mozaïek niet leuk vindt, kun je ook kiezen voor een simpel design met kleine tegels in heldere kleuren. Het resultaat is een badkamer met een artistieke uitstraling.

6. Een deur met getint glas

Als je badkamer klein is, kan een glazen gedeelte in de deur een geweldige optie zijn om het lichter te maken. Niet alleen omdat het er elegant uitziet, maar ook omdat het de ruimte er groter en modern uit zal laten zien. Bovendien zal het er ruimtelijker uitzien doordat er meer licht binnenkomt.

7. Spiegels

Spiegel met mozaïek eromheen

Spiegels zijn een essentieel element in de badkamer. Hoe groot of klein de ruimte ook is, ze zorgen ervoor dat het er elegant en prettig uitziet. Zorg ervoor dat je goed nadenkt over de vorm van de spiegel. Rond, rechthoekig of ovaal moet wel bij de ruimte passen.

8. Natuurlijke materialen

Liefhebbers van rustieke en traditionele stijlen kunnen natuurlijke materialen gebruiken om de badkamer te decoreren met een zeer uniek ontwerp. Zo zijn er bijvoorbeeld materialen in steen, hout en zand die er goed uitzien op muren.

Deze, in combinatie met neutrale verfkleuren, zullen bijdragen aan een harmonieuze omgeving.

9. Wanden met textuur

Badkamer met getextureerde wanden

Je kunt een aantal alternatieven vinden voor tegels in woonwinkels die je badkamer een dynamischere textuur geven. Er zijn verschillende donkere tinten die er verfijnd uitzien in combinatie met lichtgekleurde verf.

Houd er echter rekening mee dat dit type decoratie alleen wordt aanbevolen voor badkamers met veel ruimte, omdat het een verzadigde en propperige uitstraling geeft in kleinere badkamers.

Welke van deze badkamerinrichtingen zal jij kiezen? Zoals je kunt zien, zijn de voorstellen in dit artikel gevarieerd en eclectisch. Je hoeft alleen maar de optie te kiezen die past bij jouw smaak en die je een goed gevoel geeft.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.