Natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken

Natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken kunnen gebruikt worden op een vette of gemengde huid. Je hoeft alleen hun gebruik maar te reguleren om van alle voordelen te profiteren voor jouw huidtype. Probeer ze eens uit!
Natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Om ervoor te zorgen dat je gezicht er stralend en perfect uitziet, is het belangrijk dat je goed voor je huid zorgt en om je gezicht schoon te maken.

Een van de beste schoonheidsgeheimen die vaak wordt vergeten is het gebruik van natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken en te verzorgen.

Dit helpt je op diverse manieren:

 • Hydrateren van je huid
 • Dieptereiniging van de huid
 • Verwijderen van make-up

Natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken bieden alle voordelen die je zoekt in een product voor je gezichtshuid. En ze zijn niet alleen heel gemakkelijk om te gebruiken. Het beste is nog wel dat ze een zeer betaalbare optie zijn.

We weten dat veel mensen bang zijn dat olie je gezicht vetter maakt. Maar deze angst is totaal onnodig en nergens op gebaseerd.

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, zijn natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken niet alleen geschikt voor mensen met een droge huid. Ze kunnen ook gebruikt worden op een gecombineerde en zelfs op een vette huid.

Welke natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken moet je gebruiken?

make-up verwijderen

Het is heel belangrijk dat je goed onthoudt dat je plantaardige en etherische olie moet gebruiken. Dit zijn de beste natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken.

Daarnaast moet je er voor zorgen dat de olie die je koopt zo natuurlijk mogelijk is. Er zijn commerciële producten te koop die bewerkt zijn. Dit vermindert hun goede eigenschappen aanzienlijk.

Aan de andere kant moet je voorzichtig zijn en minerale oliën vermijden. De reden hiervoor is dat ze niet geschikt zijn voor de volwassen huid.

Er zijn vele natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken waarvan je kunt profiteren. De beste oliën voor gezichtsverzorging zijn:

Andere geschikte opties zijn tea tree olie en amandelolie. Je kunt de oliesoorten zelfs mengen.

Hoe gebruik je natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken?

Hoe je een olie moet gebruiken, is afhankelijk van je huidtype. Ieder huidtype heeft zijn eigen karakteristieken.

Droge huid

Je kunt iedere dag natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken gebruiken. Je kunt je make-up ermee afhalen of de olie gebruiken om je gezichtshuid te hydrateren.

Normale en gemengde huid

Gebruik niet vaker dan driemaal per week natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken.

Vette huid

Gebruik natuurlijke oliën hooguit eenmaal per week als onderdeel van je reinigings- of hydraterende behandelingen.

Je kunt natuurlijke oliën dus gebruiken als reinigingsproduct om zware make-up te verwijderen. Je kunt het echter ook gebruiken om je gezicht te hydrateren nadat het aan de zon is blootgesteld.

Om dit te doen hoef je alleen maar een paar druppels van je favoriete olie op een wattenschijfje te doen. Daarmee kun je het gebied dan voorzichtig schoonmaken.

De eigenschappen van natuurlijke oliën

Natuurlijke oliën zijn vochtinbrengend en zorgen ervoor dat je huid er beter uitziet. Maar niet alle oliën leveren dezelfde voordelen.

Daarom zullen we nu bespreken welke olie waarvoor het meest geschikt is. Op die manier kun je een goede keuze maken, afhankelijk van je behoeftes.

1. Kokosolie

kokosolie

Kokosolie heeft antibiotische eigenschappen die zowel huidinfecties voorkomen als bestrijden.

Deze olie helpt om je collageen en elastine in de huid te behouden. Het resultaat hiervan is dat het rimpels voorkomt.

Het is een goede olie voor een gevoelige huid. Zijn eigenschappen helpen immers om een geïrriteerde en ontstoken huid te voorkomen.

2. Olijfolie

Deze olie helpt je beschadigde huid om zichzelf snel te herstellen. Olijfolie wordt dan ook aangeraden om korstjes, vlekken en littekens te verwijderen. Het hydrateert je huid en tegelijkertijd geeft de olie je huid vitamines.

Olijfolie is een uitstekend hulpmiddel om vroegtijdige veroudering van de huid te bestrijden. Dit is te danken aan het feit dat deze olie je helpt om de natuurlijke elasticiteit te verbeteren. Bovendien geeft het je huid een gladde, stevige aanblik.

3. Castorolie

gezicht schoonmaken

Dit is een perfect product om de doorbloeding van je huid te verbeteren. Daarnaast helpt het om de elasticiteit van je huid te verbeteren.

Maar castorolie heeft nog meer voordelen. Het helpt je ook bij de bestrijding van wallen onder je ogen. En niet te vergeten: deze olie stimuleert de groei van je wenkbrauwen en wimpers.

Misschien ook interessant om te lezen:
12 tips voor prachtige wenkbrauwen

Een gemakkelijk recept om je huid schoon te maken

Hieronder zullen we je vertellen hoe je natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken kunt gebruiken. Je kunt het tijdens je avondroutine gebruiken om je make-up te verwijderen en je gezicht te reinigen. Door het gebruik van natuurlijke oliën om je gezicht te reinigen houd je je huid in een goede conditie.

Ingrediënten

 • 4 druppels amandelolie
 • 2 druppels castorolie

Benodigdheden

 • Wattenschijfjes

Hoe gebruik je het?

 • Neem eerst een wattenschijfje en breng hier 2 druppels amandelolie op aan.
 • Wrijf het wattenschijfje daarna lichtjes over je gehele gezicht. Gebruik hiervoor doorgaande, circulaire bewegingen. Begin vervolgens met je voorhoofd. Ga daarna door met je jukbeenderen, wangen en de buitenkant van je lippen. Sluit vervolgens af met je kaaklijn en je hals.
 • Herhaal dit proces indien nodig. Doe dit totdat je geen spoortje make-up meer op je wattenschijfje en je gezicht ziet.
 • Pak een schoon wattenschijfje en doe hier vervolgens 2 druppels castorolie en 2 druppels amandelolie op.
 • Maak daarmee de huid rond je ogen schoon. Wrijf het wattenschijfje over je oogleden totdat je ziet dat alle make-up verwijderd is. Wees voorzichtig dat je de olie niet in je ogen krijgt.
 • Sluit de behandeling af door je gehele gezicht in te smeren met je favoriete vochtinbrengende crème.

Nu ken je alle voordelen van natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken. Je weet ook hoe je kunt voldoen aan de behoeftes van je huid en hoe je de verschillende soorten olie kunt gebruiken afhankelijk van je huidtype.

Het enige dat je nog hoeft te doen is te beginnen met deze oliën aan je schoonheidsrituelen toe te voegen.

Je zult merken dat je na een paar weken het verschil al kunt zien. Onthoud dat je het beste een zo natuurlijk mogelijke olie kan gebruiken.

Probeer om ze in een gezondheidswinkel of reformwinkel te kopen. Koop deze natuurlijke oliën om je gezicht schoon te maken dus liever niet in de supermarkt. Tenzij die ook biologische merken verkopen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2018). Anti-inflammatory and skin barrier repair effects of topical application of some plant oils. International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms19010070
 • Nevin, K. G., & Rajamohan, T. (2010). Effect of topical application of virgin coconut oil on skin components and antioxidant status during dermal wound healing in young rats. Skin Pharmacology and Physiology. https://doi.org/10.1159/000313516
 • Viola, P., & Viola, M. (2009). Virgin olive oil as a fundamental nutritional component and skin protector. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2008.01.008

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.