Middelen om ontsteking van het maagslijmvlies te behandelen

Gastritis is een ontsteking van het maagslijmvlies. In dit artikel laten we natuurlijke middelen zien om de symptomen te verlichten.
Middelen om ontsteking van het maagslijmvlies te behandelen

Laatste update: 30 oktober, 2018

Gastritis is een ontsteking van het maagslijmvlies. Deze ontsteking kan veroorzaakt worden door verschillende dingen, waaronder stress, infecties, medicijnen, alcoholgebruik, allergieën, straling, vergiftiging of voedselvergiftiging.

De meest voorkomende symptomen bij mensen die lijden aan ontsteking van het maagslijmvlies zijn:

  • Buikpijn
  • Misselijkheid
  • Diarree
  • Overgeven
  • Gebrek aan eetlust

In dit artikel zullen wij je helpen een geschikte manier te vinden om deze problemen met de spijsvertering te verlichten door middel van natuurlijke remedies.

Je moet voor enkele belangrijke veranderingen zorgen

Om maagproblemen effectief te behandelen moet je een aantal belangrijke veranderingen in je levensstijl aanbrengen en natuurlijk in je dieet. Het eerste wat je moet doen is stoppen met de consumptie van zuivelproducten. Houd dit vol tot je maag goed is opgeknapt.

Ook moet je veel water drinken –  het wordt meestal aanbevolen dat je minstens acht glazen water gedurende de dag drinkt – evenals je inname van vitamine E verhogen. De beste manier om misselijkheid en braken te verlichten is om ananas en papajazaden te eten.

Je kan het beste goed plannen hoe je je maaltijden gedurende de dag verdeelt. Het wordt aanbevolen dat je meerdere malen per dag kleine porties eet. Probeer om te allen tijde te voorkomen dat je grote maaltijden bereidt, omdat dit het probleem kan verergeren doordat de lastige symptomen toe kunnen nemen.

Je zou de consumptie van voedingsmiddelen die zuren bevatten, patat, vettig of gekruid voedsel en alcoholische dranken moeten stoppen of tenminste verminderen.

Als de gastritis wordt veroorzaakt door problemen met bloedarmoede is het beste dat je kan doen het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer. Zo behandel je eerst de oorzaak en vervolgens de ontsteking van het maagslijmvlies zelf.

Als de ontsteking wordt veroorzaakt door stress, moet je op zoek gaan naar een manier om beter om te leren gaan met de situaties die stress veroorzaken.

Natuurlijke middelen om ontsteking van het maagslijmvlies te verlichten

Onder de natuurlijke middelen die helpen bij het verlichten van de symptomen van gastritis vinden we een aantal zeer effectieve opties, zoals zoethout. Deze plant geneest het maagdarmkanaal en ook maagzweren.

De meest effectieve wijze om een behandeling met dit product uit te voeren is om tussen de 300 en 600 mg een half uur voor het eten in te nemen.

Om symptomen zoals misselijkheid, braken, gasvorming en buikpijn te verminderen, kun je het beste artisjok eten. Gember is een andere belangrijke optie. Naast het verminderen van ontstekingen, geneest het ook zweren die zich vormen door de ontsteking.

Een andere belangrijke eigenschap van gember is dat het misselijkheid sterk vermindert en helpt bij de vertering van vetten. Hierdoor kan het een belangrijke bondgenoot zijn bij het verlichten van gastritis.

Als je weet dat de gastritis waar je last van hebt wordt veroorzaakt door de bacterie Helicobacter pylori, moet je er rekening mee houden dat Hydrastis canadensis het beste alternatief is, want naast de behandeling van ontstekingen geneest het ook zweren.

Een andere natuurlijk middel dat zeer nuttig kan zijn is menthol, dat wordt gewonnen uit de muntplanten. Dit komt vooral omdat het de spijsvertering helpt en zweren geneest. Als gevolg is het zeer goed voor mensen die vaak last hebben van de symptomen van gastritis.

Zoals je kunt zien zijn er veel mogelijkheden om gastritis te behandelen en waarmee je je gezondheid aanzienlijk kunt verbeteren. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.