Natuurlijke middelen om gastritis te verlichten

· 24 januari 2016

Gastritis is een ontsteking van de membranen rond de maag en de slokdarm. Deze ontsteking kan veroorzaakt worden door verschillende dingen, waaronder stress, infecties, medicijnen, alcoholgebruik, allergieën, straling, vergiftiging of voedselvergiftiging.

De meest voorkomende symptomen bij mensen die lijden aan gastritis zijn:

  • Buikpijn
  • Misselijkheid
  • Diarree
  • Overgeven
  • Gebrek aan eetlust

In dit artikel zullen wij je helpen een geschikte manier te vinden om deze problemen met de spijsvertering te verlichten door middel van natuurlijke remedies.

Je moet voor enkele belangrijke veranderingen zorgen

Om maagproblemen effectief te behandelen moet je een aantal belangrijke veranderingen in je levensstijl aanbrengen en natuurlijk ook in je dieet. Het eerste wat je moet doen is stoppen met de consumptie van zuivelproducten, in ieder geval tot je maag goed is opgeknapt. Je moet ook veel water drinken –  het wordt meestal aanbevolen dat je minstens acht glazen water gedurende de dag drinkt – evenals je inname van vitamine E verhogen. De beste manier om misselijkheid en braken te verlichten is om ananas en papajazaden te eten.

Je moet goed plannen hoe je je maaltijden gedurende de dag verdeelt, want het wordt aanbevolen dat je meerdere malen per dag kleine porties eet. Probeer om te allen tijde te voorkomen dat je grote maaltijden bereidt, omdat dit het probleem kan verergeren doordat de lastige symptomen toe kunnen nemen. Je zou de consumptie van voedingsmiddelen die zuren bevatten, patat, vettig of gekruid voedsel en alcoholische dranken moeten stoppen of tenminste verminderen.

Als de gastritis wordt veroorzaakt door problemen met bloedarmoede is het beste dat je kan doen het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer, om zo eerst de oorzaak te behandelen en dan later de gastritis zelf. Als het probleem met gastritis wordt veroorzaakt door stress, moet je op zoek gaan naar een manier om beter om te leren gaan met de situaties die stress veroorzaken.

Natuurlijke middelen om gastritis te verlichten

Onder de natuurlijke middelen die helpen bij het verlichten van de symptomen van gastritis vinden we een aantal zeer effectieve opties, zoals zoethout. Deze plant geneest het maagdarmkanaal en ook maagzweren. De meest effectieve wijze om een behandeling met dit product uit te voeren is om tussen de 300 en 600 mg een half uur voor het eten in te nemen.

Om symptomen zoals misselijkheid, braken, gasvorming en buikpijn te verminderen, kun je het beste artisjok eten. Gember is een andere belangrijke optie, omdat het, naast het verminderen van ontstekingen, ook zweren geneest die zich vanwege de gastritis vormen. Een andere belangrijke eigenschap van gember is dat het misselijkheid sterk vermindert en helpt bij de vertering van vetten omdat het anti-bacterieel is, waardoor het een belangrijke bondgenoot kan zijn bij het verlichten van gastritis wanneer dit opspeelt.

Als je weet dat de gastritis waar je last van hebt wordt veroorzaakt door de bacterie Helicobacter pylori, moet je er rekening mee houden dat Hydrastis canadensis het beste alternatief is, want naast de behandeling van ontstekingen geneest het ook zweren.

Een andere natuurlijk middel dat zeer nuttig kan zijn is menthol, dat wordt gewonnen uit de muntplanten, vooral omdat het de spijsvertering helpt en zweren geneest en dat is zeer goed voor mensen die vaak last hebben van de hinderlijke symptomen van gastritis.

Zoals je kunt zien zijn er veel mogelijkheden voor de behandeling die je kunt gebruiken en waarmee je je gezondheid aanzienlijk kunt verbeteren.