Je nagels versterken met zelfgemaakte lotion

Om sterke en gezonde nagels te krijgen, is het een goed idee om deze remedie ’s avonds aan te brengen. Daarnaast zou je de behandeling moeten aanvullen met een uitgebalanceerd voedingspatroon om je nagels van binnenuit te versterken.
Je nagels versterken met zelfgemaakte lotion

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

De nagels van je vingers zijn een belangrijk onderdeel van vrouwelijke schoonheid geworden. Tenslotte vullen ze niet alleen je imago aan. Ze zijn ook een toonbeeld van sereniteit en goede smaak. Daarom willen veel vrouwen graag hun nagels versterken.

Het in goede conditie houden van je nagels is zeer belangrijk voor de persoonlijke hygiëne. Dit komt omdat ze helaas de neiging hebben om imperfecties te ontwikkelen als je ze niet goed verzorgt. 

Er zijn vele producten voor uitwendig gebruik die je helpen om je nagels mooi te houden, maar de doorlopende blootstelling aan gifstoffen en chemicaliën zorgt ervoor dat je nagels de neiging hebben om te verzwakken. Deze schade veroorzaakt zwakke nagels en nagels die snel breken.

Deze situatie is niet alleen een esthetisch probleem. Behalve dat het niet mooi is, kan dit probleem ook je risico op het lijden aan infecties en schimmels verhogen.

Gelukkig zijn er vele natuurlijke behandelingen. Voor een klein prijsje kun je hiermee je nagels versterken. Ook kun je ze hiermee beschermen zodat ze niet van dit soort veranderingen ondergaan.

In dit artikel willen we een lotion van olie en knoflook met je delen. De eigenschappen van deze behandeling  geven je nagels extra voeding en stevigheid. We weten zeker dat je deze behandeling om je nagels te versterken, zult waarderen.

Je nagels versterken met een lotion met knoflook en olie

Lotion knoflook en olie

Er zijn vele gewoontes die je nagels sterk en gezond houden. Maar niet een van deze gewoontes geeft je nagels de essentiële nutriënten door het aanbrengen van externe hydratatie of herstellende producten.

In dit artikel willen we een lotion met je delen die gemaakt is van olijfolie met knoflook. Nadat deze lotion geabsorbeerd is, zal het je nagels versterken. Ook heeft het een vochtinbrengende werking op je zwakke en gebroken nagels.

Het is een 100 procent natuurlijk product. Het heeft ook een hoog gehalte aan essentiële vetzuren, antioxidanten en mineralen. Deze stoffen maken de structuur van je nagels sterk en beschermen deze. Het beschermt je nagels met name tegen schadelijke componenten uit je omgeving.

De ingrediënten geven vele voordelen, zoals:

 • Als je deze lotion regelmatig gebruikt, versterkt het je nagelriemen. Deze lotion geeft je ook een antibacteriële en schimmelwerende behandeling die infecties voorkomt.
 • Deze lotion is zeer geschikt voor mensen die problemen hebben om hun nagels lang en mooi te houden. Tenslotte helpt dit product om het breken van je nagels te voorkomen, terwijl het een gezonde groei bevordert.
 • Zowel olijfolie als amandelolie bevatten hoge concentraties vitamine E. Dit is een voedingsstof die opvalt om zijn vermogen om regeneratie te bevorderen.
 • Dit alles tezamen met de zwavelachtige verbindingen in de knoflook, zal je nagels versterken zonder ze bloot te stellen aan ongewenste reacties.

Hoe maak je deze lotion met olie en knoflook voor je nagels?

Knoflook en olie remedie

Het recept voor deze zelfgemaakte lotion is zeer gemakkelijk. En alsof dat nog niet genoeg is, is het veel goedkoper vergeleken met de prijzen van producten om je nagels te versterken die in de winkels verkocht worden.

Omdat de ingrediënten 100 procent natuurlijk zijn, kun je deze lotion gebruiken zonder het risico te lopen op bijwerkingen. Bovendien zijn deze producten geen bedreiging voor de gezondheid van de huid van je handen.

Het is echter wel noodzakelijk dat je extra virgin of ‘pure’ varianten van de ingrediënten koopt. Dit omdat de geraffineerde varianten je niet dezelfde voedingsstoffen leveren en dus minder goed werken.

Ingrediënten

Benodigdheden

 • Een glazen pot met deksel
 • Een nagellakkwastje

Instructies

 • Pel de teentjes knoflook.
 • Stamp ze met een stamper in een vijzel totdat je een fijne pasta hebt.
 • Als je geen stamper en vijzel hebt, hak ze dan zo fijn mogelijk.
 • Doe de knoflookpasta in de glazen pot en giet de olijfolie en de amandelolie hierbij.
 • Doe de deksel op de pot
 • Laat dit twee tot drie dagen op een donkere plaats staan om in te trekken.
 • Daarna is de lotion geconcentreerd en kun je de knoflook uit de olie zeven.

Gebruik

 • Maak je nagels schoon en verwijder alle nagellak en chemicaliën van je nagels.
 • Doop een schoon nagellakkwastje in de lotion en breng dit aan op het oppervlakte van je nagels en je nagelriemen.
 • Laat de lotion op je vingers zitten zodat het goed kan intrekken. Spoel het er dus niet af.
 • We raden aan om de lotion aan te brengen als je naar bed gaat. Op die manier is de geur van de knoflook geen probleem voor andere mensen.
 • Gebruik de lotion iedere avond zodat je nagels versterken.

Iets om in gedachten te houden

Sterke nagels

Om goede resultaten te behalen, moet je wel iets in gedachten houden: het is noodzakelijk om de lotion iedere avond te gebruiken. Je kunt je nagels versterken als je dit opneemt in je dagelijkse routine.

Vanaf de eerste keer dat je de lotion gebruikt, zal je merken dat je nagels gladder en beter gevoed zijn. Maar het is wel van belang dat je de lotion blijft gebruiken. Je kunt je nagels versterken door ze iedere dag de voedingsstoffen te geven die ze nodig hebben.

Deze lotion kan voor iedereen anders werken. Dat komt omdat iedereen een andere reden kan hebben waardoor de nagels verzwakt zijn.

Je nagels versterken lukt alleen als je het gebruik van deze lotion combineert met een uitgebalanceerd voedingspatroon. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten, vetzuren, water en antioxidanten  binnenkrijgt. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.