Middel van honing en knoflook voor de lever

Snijd de knoflooktenen eerst doormidden, zodat de eigenschappen beter gemengd worden met de honing. Om er zeker van te zijn dat je volledig van alle voordelen profiteert zouden beide ingrediënten biologisch moeten zijn.
Middel van honing en knoflook voor de lever

Laatste update: 28 januari, 2021

Dit eenvoudige middel van honing en knoflook is een zeer krachtige manier om de gezondheid van je lever te verbeteren. Het is een natuurlijk antibioticum dat rijk is aan antioxidanten en vitamines. Dit zijn bestanddelen die beide in staat zijn om te helpen een ongezonde of giftige lever te regenereren.

Het is belangrijk dat je het beste honing kunt gebruiken die zo zuiver en biologisch mogelijk is. Als je dat niet zeker weet dan kun je hem beter niet consumeren. In dit geval zal de honing namelijk eerder schade aanbrengen dan voordelen opleveren.

Zorg voor biologische honing en knoflook

Desalniettemin zal de eenvoudige combinatie van biologische knoflook en zuivere honing ervoor zorgen dat je innerlijk weer in balans raakt, waardoor je hele lichaam gezuiverd wordt en je immuunsysteem versterkt.

Je hoeft maar één eetlepel van dit middel per dag in te nemen. Je zult na een week al verschil merken. Ben je klaar om te beginnen?

De voordelen die een middel van honing en knoflook biedt voor je lever

Een van de dingen die je nooit moet vergeten, is dat het hebben van een gezonde lever een essentieel deel uitmaakt van je dagelijkse leven en je algehele welzijn. Dit betekent dat slechte gewoontes, zoals tabaksgebruik, een slecht dieet en een sedentaire leefstijl, allemaal zeer negatieve gevolgen kunnen hebben.

Je hebt in de afgelopen paar jaar vast weleens van die dagen gehad waarop je lichaam opgezwollen aanvoelde, je weinig energie had, je een slechte adem had of je misschien het gevoel had dat je een trage spijsvertering had. Waar wordt dit door veroorzaakt?

De oorzaken van deze symptomen

Doorgaans geven deze symptomen aan dat je lever vol gifstoffen zit en dat deze gifstoffen niet effectief verwijderd kunnen worden. Voordat je echter naar de drogisterij gaat, kun je het beste eerst even je dokter raadplegen en je dieet enigszins verbeteren.

 • Een gezonde lever bevordert een goede bloedsomloop en bloedstroom. Ook is dit orgaan dan in staat om de gifstoffen die zich in het lichaam opstapelen te elimineren.
 • Om dit natuurlijke ontgiftingsproces te ondersteunen, is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen.
 • Je lever heeft ook voldoende vitamine C en antioxidanten nodig. Deze bestanddelen bevorderen de leverfunctie en helpen de lever lichaamsweefsel te regenereren.
 • Houd een dieet aan dat natuurlijke producten bevat en vrij is van verwerkte voedingsmiddelen en ingrediënten als bloem en suiker om de gezondheid van je lever te ondersteunen.

Ondertussen zijn honing en knoflook twee geweldige ingrediënten om aan je dagelijkse dieet toe te voegen om de leverfunctie gezond te houden. We leggen even uit waarom.

Lever

De voordelen die biologische honing biedt voor de gezondheid van je lever

Honing is een natuurlijk product dat verschillende gezondheidsvoordelen biedt. Het is rijk aan glucose, mineralen, antioxidanten en vitamines, waardoor het een van de beste voedselkeuzes is voor je lever.

Een van de beste eigenschappen die honing heeft, is dat het een natuurlijk antibioticum is dat ontstekingen tegengaat. Dit komt door het gehalte inhibine, een bestanddeel dat antimicrobiële eigenschappen heeft.

De honing die je het beste kunt consumeren als je goed voor je lever wilt zorgen, is honing gemaakt van rozemarijnbloemen. De glucose uit deze honing wordt makkelijk door het lichaam opgenomen en vrijwel gelijk omgezet in energie.

Het geeft je lever rust

Hierdoor zorgt deze honing ervoor dat je lever niet te hard hoeft te werken en dat hij ook niet te veel glycogeen nodig heeft tijdens het verwerkingsproces.

Honing heeft een natuurlijke ontgiftende werking, waardoor het het leverweefsel sterker maakt en regeneratie van de lever bij mensen die last hebben van leververvetting bevordert.

Toch willen we hierbij wel nogmaals benadrukken dat het belangrijk is om zuivere en biologische honing te gebruiken.

Knoflook voor de gezondheid van je lever

Knoflook bevat een bestanddeel dat allicine genoemd wordt. Allicine is een krachtige antioxidant, een antibioticum en een fungicide – allemaal eigenschappen die geweldige voordelen bieden voor de gezondheid van je lever.

 • Veel mensen hebben de gewoonte aangenomen om rauwe knoflook te consumeren op een lege maag. Als je dit moeilijk vindt of als je vindt dat je hier een slechte adem van krijgt, dan kun je ter vervanging ook gewoon dit heerlijke middel van honing en knoflook proberen.
 • Vergeet niet dat knoflook een geweldig ingrediënt is om de pathogenen die de lever aanvallen tegen te gaan en tegelijkertijd de gifstoffen die zich vaak in gevaarlijke hoeveelheden in het lichaam opstapelen te elimineren.
 • Je stofwisseling speelt hierbij een belangrijke rol, terwijl aminozuren en proteïne de lever versterken, de spijsvertering verbeteren en slecht cholesterol (ook wel bekend als LDL) tegengaan.

Hoe maak je dit middel van honing en knoflook?

Knoflook

Wat heb je nodig?

 • 1 glazen fles of pot
 • 1 bol knoflook
 • Voldoende honing om de glazen fles of pot die je gebruikt volledig te vullen

Bereiding

 • Het eerste wat je doet is de knoflooktenen pellen. Snijd de tenen vervolgens met een scherp mes doormidden. Dit zal ervoor zorgen dat de natuurlijke en therapeutische voordelen die de knoflook biedt beter door de honing worden geabsorbeerd.
 • De volgende stap is zo eenvoudig. Doe simpelweg de knoflooktenen in de glazen fles of pot en giet hier langzaam de honing overheen.
 • Het is de bedoeling dat er geen luchtbellen ontstaan en dat de knoflook volledig bedekt is. Als er toch een paar luchtbelletjes zijn ontstaan, kun je deze verwijderen met een lepel.
 • Doe de fles of pot goed dicht en laat het mengsel een week staan. Na een week is het middel klaar voor gebruik.
 • Probeer elke dag één eetlepel van dit middel in te nemen om de gezondheid van je lever te verbeteren, alsook je algehele welzijn.

Het is echt hartstikke effectief!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Liver, E. A. for the S. of the. (2016). Fast facts about liver disease. https://doi.org/10.1007/BF02424977
 • Khan, S. U., Anjum, S. I., Rahman, K., Ansari, M. J., Khan, W. U., Kamal, S., … & Khan, H. U. (2018). Honey: Single food stuff comprises many drugs. Saudi Journal of Biological Sciences, 25(2), 320-325.
 • Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.
 • Tsai, C. W., Chen, H. W., Sheen, L. Y., & Lii, C. K. (2012). Garlic: Health benefits and actions. BioMedicine (Netherlands). https://doi.org/10.1016/j.biomed.2011.12.002
 • Rivlin, R. S. (2001). Historical perspective on the use of garlic. The Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1093/jn/131.3.951S
 • Zou, L., Zhang, R., Gao, H., Xiao, J., & Tipoe, G. L. (2018). Garlic and Liver Diseases. In The Liver (pp. 337-347).

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.