Manieren om thuis waterstofperoxide te gebruiken

waterstofperoxide

Waterstofperoxide is tegenwoordig een veelgebruikt middel, omdat het wordt beschouwd als een van de veiligste natuurlijke desinfectantia die je kunt kopen. Het product is in staat om micro-organismes door oxidatie geheel te elimineren; dat wil zeggen door middel van een gecontroleerd verbrandingsproces.

Hoewel dit middel doorgaans wordt gebruikt voor medische doeleinden, kun je het ook voor een hoop andere dingen gebruiken, zoals schoonmaken of andere klusjes in en rondom het huis. Als jij iemand bent die altijd op zoek is naar milieuvriendelijke alternatieven om mee schoon te maken, dan kan het helpen om te weten dat waterstofperoxide veel geweldige eigenschappen heeft die erg behulpzaam kunnen zijn.

Gebruik waterstofperoxide als schoonmaakmiddel

Waterstofperoxide

 • Het is een goedkoop product dat alle capaciteiten heeft om je beste bondgenoot te worden bij het schoonmaken van je huis. Meng in een spuitfles gelijke hoeveelheden waterstofperoxide (3%) en mineraalwater en gebruik dit mengsel om je badkamer, aanrecht, gasfornuis, snijplanken en verscheidene andere oppervlakten mee te desinfecteren. Dit product is zeer effectief en een geweldig alternatief voor al die chemische schoonmaakproducten die een negatief effect kunnen hebben op je gezondheid.
 • Om je vaatwasser schoon te maken kun je een scheut waterstofperoxide toevoegen aan het zeepcompartiment.
 • Waterstofperoxide kan ook geweldig worden gebruikt als bleekmiddel om witte kleding stralend wit te houden. De vloeistof kan vrijwel alle soorten vlekken verwijderen uit witte kleding, of het nu vlekken zijn van frisdrank, rode wijn, bloed etc. In het geval van een bloedvlek, giet je slechts wat waterstofperoxide over de vlek heen. Vervolgens laat je het even intrekken alvorens je de vlek eruit schrobt. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine als gebruikelijk.
 • Om de virussen en bacteriën die zich na verloop van tijd doorgaans op je tandenborstel verzamelen volledig te vernietigen, kun je je tandenborstel simpelweg laten weken in wat waterstofperoxide.
 • Wanneer er sprake is van vastgekoekte etensresten of verbrand voedsel dat je maar niet van je potten of pannen afkrijgt, dan kun je een pasta maken van baking soda (natriumbicarbonaat) en waterstofperoxide en hiermee de potten en pannen goed schoon schrobben. Laat de pasta even zitten en spoel de potten en pannen vervolgens goed schoon.
 • Meng een deel waterstofperoxide met twee delen water om fruit en groenten te desinfecteren voordat je ze opeet.

Gebruik waterstofperoxide voor je persoonlijke hygiëne

Nagels in een Kom met Waterstofperoxide

 • Veel mensen weten niet dat dit middel kan worden gebruikt als mondwater. Het is echter zeer krachtig en kan erg behulpzaam zijn bij het voorkomen van problemen veroorzaakt door bacteriën of virussen. Waterstofperoxide is goedkoop en effectief en zal er op den duur zelfs voor zorgen dat je tanden witter worden. Gebruik de 3% oplossing.
 • Als je op zoek bent naar een natuurlijke tandpasta die tevens in staat is de tanden witter te maken, meng dan drie delen baking soda met een deel waterstofperoxide en gebruik dit mengsel om je tanden mee te poetsen.
 • Hoewel waterstofperoxide geen natuurlijke pijnstiller is, kan het wel helpen kiespijn te verlichten, daar het antivirale, antibacteriële en antischimmel eigenschappen heeft die de infectie die de pijn veroorzaakt tegen kunnen gaan.
 • Regelmatig gebruik van dit middel voor je tanden zorgt ervoor dat je tanden op natuurlijke wijze witter worden.
 • Als je je haar op natuurlijke wijze een paar tinten lichter wilt maken, maak dan een mengsel dat voor de ene helft bestaat uit waterstofperoxide en voor de andere helft uit water. Spuit dit mengsel op je natte haar nadat je onder de douche vandaan komt. Dit zal geen drastisch verschil veroorzaken, maar zal je haar geleidelijk aan lichter maken wanneer je het herhaaldelijk gebruikt.
 • Als je last hebt van vlekken of onzuiverheden op de huid, dan kan waterstofperoxide helpen deze te verminderen. Breng de waterstofperoxide hiervoor direct aan op de aangedane gebieden door middel van een wattenstaafje.

Gebruik waterstofperoxide als huismiddel

 • Meng in een grote kom gelijke hoeveelheden waterstofperoxide en water met elkaar en laat hier je voeten tien minuten in weken en droog ze vervolgens onmiddellijk goed af. Dit eenvoudige huismiddel kan helpen voet- en nagelschimmel tegen te gaan en te voorkomen.
 • Meng waterstofperoxide met een gelijke hoeveelheid heet gedistilleerd water en voeg dit mengsel toe aan je badwater om schimmelinfecties te elimineren.
 • Wanneer je last hebt van een snee of krabwond, smeer deze dan twee keer per dag in met waterstofperoxide om te voorkomen dat de wond geïnfecteerd raakt en om genezing te bevorderen.
 • Meng wat waterstofperoxide (3%) met een gelijke hoeveelheid mineraalwater en spuit dit mengsel op plekken waar je last hebt van mijten.
 • Waterstofperoxide kan ook worden gebruikt als geweldig natuurlijk middel om symptomen van verkoudheid of sinusitis tegen te gaan. Meng hiervoor wat waterstofperoxide met een gelijke hoeveelheid water en breng dit mengsel aan op de binnenkant van de neusgaten. Laat het mengsel vier minuten zitten en snuit je neus dan in een zakdoekje.
 • Om zwellingen te behandelen meng je één eetlepel waterstofperoxide oplossing 3% met een liter heet gedistilleerd water.