Maak je haar steil met natuurlijke ingrediënten uit de keuken

Hoewel je misschien niet meteen resultaat zal zien waar agressieve chemische behandelingen dit wel geven, zal deze crème je haar steil maken en het beschermen tegen schadelijke factoren in de omgeving.
Maak je haar steil met natuurlijke ingrediënten uit de keuken

Laatste update: 06 februari, 2019

Zacht, glanzend haar is altijd in de mode. Hoewel golven en krullen het haar een unieke uitstraling kunnen geven, is de waarheid dat steil haar makkelijk aan te passen is aan alle gezichtsvormen en haarstijlen.

De vrouwen die niet van nature steil haar hebben, maken van gebruik van chemische behandelingen of stijltangen om van deze onhandelbare krullen af te komen.

Hoewel veel stylisten technieken hebben ontwikkeld om het haar perfect steil te krijgen, is bij de meerderheid hiervan het resultaat niet blijvend en het zorgt ook voor zichtbare schade aan het haar. Aangezien de producten en warme elementen zo agressief zijn, verliest het haar zijn natuurlijke olie en wordt breekbaar.

Het goede nieuws is dat er alternatieve technieken zijn om het haar steil te maken die goed voor het haar zijn en de lokken niet zullen beschadigen. Je kunt zelf thuis een crème maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al wel in de keuken hebt staan.

Hieronder zullen we uitleggen hoe we op een natuurlijke manier zacht en steil haar kunnen krijgen.

Zelfgemaakte crème om haar steil te maken

flesje olijfolie en een citroen

Deze natuurlijke steilmakende crème wordt gemaakt van de combinatie van kokosmelk, citroen, olijfolie en een beetje maïzena. Deze ingrediënten bevatten natuurlijke hydraterende en herstellende eigenschappen, die pluis voorkomen en onhandelbare krullen in bedwang brengen voor perfect steil haar.

Hoewel het geen direct resultaat geeft zoals bij chemische behandelingen of een steiltang, zul je na een aantal keren het verschil zien.

Het grote voordeel van dit middel komt van de kokosmelk, een product dat ontstaat door het witte vruchtvlees van de kokosnoot te pletten. Het bevat veel vetzuren met middellange ketens en eiwitten van hoge kwaliteit, die allemaal helpen bij het herstellen van beschadigd haar en het behouden van de natuurlijke olie.

 • Olijfolie en citroen voeden en versterken de haarwortels en verminderen de zwakheid die leidt tot haaruitval. Hoewel ze zelf geen steilmakende eigenschappen bezitten, wordt het haar zachter en gladder, beter behandelbaar en makkelijker om te stijlen.
 • De omega 3-vetzuren in olijfolie samen met de antioxidanten in citroensap beschermen het haar tegen schade van verhitting.
 • Maïzena werkt als een natuurlijke conditioner, waardoor het ideaal is om van pluis af te komen.

Regelmatig gebruik vergroot het effect van de kokosmelk en helpt het steilmakende effect te versterken, zonder het haar te beschadigen.

Misschien ook interessant om te lezen:
Het geheim achter gezond haar

Hoe maak je de steilmakende crème?

Kokosolie

Om deze natuurlijke crème te maken, raden we aan om alleen biologische producten te gebruiken, zodat je er zeker van kunt zijn dat ze alleen maar goede ingrediënten bevatten.

Je kunt deze producten in verschillende vormen en bereidingen vinden, maar sommigen zijn blootgesteld aan bewerkingsprocessen die de kwaliteit verminderen. Als het mogelijk is, maak dan je eigen kokosmelk en wees er zeker van dat de olie die je hebt gebruikt extra vierge is.

Ingrediënten

 • 250 ml kokosmelk
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Het sap van een citroen
 • 3 eetlepels maïzena

Instructies

 • Om kokosmelk te maken, haal je eerst het witte vlees uit de noot.
 • Doe het vervolgens in een blender samen met 250 ml koud water.
 • Zeef daarna het vocht en gebruik de melk die is ontstaan voor dit middel. Bewaar dan de rest voor andere recepten.
 • Verwarm vervolgens de melk samen met de olijfolie, citroensap en maïzena au bain-marie.
 • Laat het daarna een paar minuten opwarmen totdat er een crème-achtige substantie ontstaat.
 • Giet het vervolgens in een glazen pot en laat het even staan voordat je het gebruikt.

Gebruik

 • Neem een goede hoeveelheid en masseer het vervolgens in het haar en de hoofdhuid gedurende vijf minuten.
 • Zorg ervoor dat al je haar en de gehele hoofdhuid bedekt is met het middel. Bedek je haar dan met een badmuts en laat de crème 45 minuten inwerken.
 • Verwarm dan een vochtige handdoek en sla die om je hoofd om de crème nog effectiever te maken.
 • Spoel je haar vervolgens uit en borstel het als het nog nat is.
 • Herhaal dit minstens drie keer per week.

Denk eraan dat de effecten van dit product afhankelijk zijn van je haartype en hoe vaak je het gebruikt.

Voeg het toe aan je schoonheidsroutine en je zult de voordelen zelf zien! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.