Kokos, munt en kaneel om de haargroei te stimuleren

Afhankelijk van of je droog of vet haar hebt, kun je dit middel om de haargroei te stimuleren alleen op de punten of op al je haar toepassen.
Kokos, munt en kaneel om de haargroei te stimuleren
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 29 november, 2018

Denk jij dat je haar niet snel genoeg groeit of zwak is? En wil je je haargroei stimuleren op natuurlijke wijze?

We zullen een zelfgemaakt en natuurlijk middel laten zien dat de haargroei zal stimuleren vanaf de wortels. 

Ontdek de mogelijkheden van deze drie geneeskundige middelen en hoe je de behandeling moet bereiden: kokosolie, etherische olie van munt en kaneel.

Hoe moet ik de haargroei stimuleren?

Lang Haar

Maskers en conditioners worden vaak vooral gebruikt vanaf het midden tot de punten, met het doel het haar te hydrateren, te voeden en te repareren.

Maar als je wil zorgen dat je haar sneller groeit en sterker wordt en haaruitval wilt voorkomen, moet je de wortels behandelen, bij de hoofdhuid.

Deze zelfgemaakte en natuurlijke behandeling helpt ook om de olieproductie te stabiliseren, vooral voor mensen die last hebben van vet haar. Ze helpt ook bij het behandelen van roos.

Ingrediënten

  • 45 gram extra vierge kokosolie
  • 5 druppels etherische muntolie
  • 2 volle eetlepels Ceylon kaneel in poedervorm

Hieronder zullen we de veronderstelde eigenschappen bespreken.

Oliën die haargroei stimuleren

Extra vierge kokosolie is rijk aan vitamines en mineralen, onder anderen magnesium, koper en selenium. De olie bevat antioxidanten, waardoor dit een essentieel middel is voor je schoonheid, zowel voor het haar als de huid.

Hoewel het een olie is, wat mensen met vet haar misschien afschrikt, bevat het goedje naar het schijnt voedende en stabiliserende eigenschappen voor de hoofdhuid.

Het zou ook glans toevoegen en maakt het haar zacht. Dit effect wordt ook kunstmatig verkregen met conventionele maskers, maar het effect is niet blijvend. Ze gebruiken siliconen en andere synthetische en schadelijke ingrediënten.

Muntolie

Deze natuurlijke behandeling kan niet bestaan zonder etherische oliën, want deze bevatten ontzettend veel krachtige eigenschappen. In dit geval gebruiken we muntolie, omdat die vetten reguleert, zowel bij vet als droog haar.

De olie zou ook de bloedstroom stimuleren, voegt frisheid toe en bestrijdt roos dankzij de veronderstelde antiseptische eigenschappen.

Hoewel je een infusie kunt maken van vers muntconcentraat, raden we aan om een etherische olie voor deze behandeling te gebruiken.

Als je deze olie gebruikt, zorg er dan wel voor dat ze van een hele goede kwaliteit is waar geen synthetische oliën in verwerkt zijn alleen voor de geur.

Ceylon kaneel om haargroei te stimuleren

Ceylon kaneel bevat, net zoals munt, stimulerende eigenschappen die de bloedstroom naar de haarzakjes zouden verbeteren.

Als je kaneel regelmatig gebruikt kun je die prachtige kaneelkleur ook terug zien in je haar (roodbruin).

Voor dit haarstimulerende middel raden we aan om kaneel in poedervorm te gebruiken, omdat het goedkoop en handig is. Je kunt ook de etherische olie gebruiken.

Hoe bereid je dit middel?

Kokos en Kaneel

Meng alle ingrediënten goed. De kokosolie moet warmer zijn dan 24 graden, zodat hij smelt en makkelijk gemengd kan worden met de andere ingrediënten.

Hoe breng je het aan?

  • Verdeel je haar in parten en breng het middel aan op de hele hoofdhuid. Masseer de hoofdhuid met je vingertoppen, zodat het middel in de hoofdhuid trekt.
  • Als je normaal tot droog haar hebt, kun je dit middel ook gebruiken op de rest van je haar. Als je vet haar hebt, gebruik je het op de wortels.
  • Bedek je hoofd met plastic en een handdoek om het warm te houden.
  • Pas dit middel ‘s avonds toe voordat je naar bed gaat, zodat het zes uur in kan trekken. Je kunt het ook doen als je een dagje thuis bent.
  • Was dan je haar met shampoo.
  • Doe dit één of twee keer per week, gedurende een maand.

Onthoud dat echte “wondermiddeltjes” niet bestaan. Bij twijfel ga je best eens langs bij een haarspecialist.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.