Maak je eigen anti-rimpelmaskers

Het maken van je eigen anti-rimpelmaskers is makkelijker dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt is wat tijd en toewijding.
Maak je eigen anti-rimpelmaskers

Laatste update: 12 oktober, 2018

De anti-rimpelmaskers die je koopt in schoonheidswinkels zijn over het algemeen behoorlijk prijzig en bevatten vaak chemicaliën die allergische reacties kunnen veroorzaken. Een eenvoudige en praktische methode is daarom om je eigen anti-rimpelmaskers te maken met volledig natuurlijke producten.

Het maken van je eigen anti-rimpelmaskers is makkelijker dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt is wat tijd en toewijding. Tenslotte bestaan zelfs de meest luxe crèmes vaak uit ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn, denk aan avocado, arganolie, honing etc.

Wees wel consistent. Zoals je weet is je huid een kwetsbaar orgaan dat veel zorg vereist. Een gezond dieet, voldoende nachtrust en de juiste gezichtsverzorging kunnen je helpen de rimpels die zich voordoen naarmate de tijd verstrijkt te verzachten.

Wij helpen je alvast met het laatste en geven je een aantal aanwijzingen, zodat je thuis eenvoudig aan de slag kunt met het maken van je eigen anti-rimpelmaskers.

Maak zelf anti-rimpelmaskers

Zelfgemaakt avocadomasker

vrouw met avocado-masker

Waarom avocado’s?

  • De groene vruchten zijn een bron van essentiële vetzuren. Hierdoor gaan ze niet alleen rimpels tegen, maar verrichten ze ook wonderen voor een droge huid.
  • Ze zitten bomvol fytochemische stoffen, die je helpen je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen.
  • Ze zijn rijk aan foliumzuur, vitamine C, B6, A, en E. Samen vormen deze bestanddelen de basisingrediënten voor een gezonde en mooie huid.

Ingrediënten:

  • Een halve avocado
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

Het is heel eenvoudig: Snijd eerst de avocado doormidden en verwijder de pit. Onthoud, je hoeft alleen de helft van de avocado te gebruiken. Doe deze in een kom en prak het vruchtvlees met een vork fijn.

Voeg eerst de olijfolie toe en blijf mengen totdat je een homogene, lichtgroene crème hebt. Probeer ervoor te zorgen dat je mengsel glad is en er geen klonten achterblijven.

Heerlijk om ’s avonds te gebruiken en je huid te verwennen voor het slapengaan. Breng aan met je vingers en masseer goed in. Zorg ervoor dat je huid het masker beetje bij beetje kan opnemen. Laat het masker 20 minuten zitten en spoel het vervolgens af met koud water. Doe dit ten minste 3 keer per week en zie hoe je huid blijvend verbetert.

Anti-rimpelmasker met wortel

bak met wortel-masker

Waarom wortelen?

  • Dankzij de hoge concentratie bèta-caroteen en anti-oxidanten hebben wortelen zeer krachtige cosmetische eigenschappen. Ze zijn onmisbaar in de strijd tegen huidveroudering en bij de bescherming van je huid tegen schadelijke UV-stralen. Wil jij het gevecht met je rimpels aangaan? Maak dan van de wortel je sterkste bondgenoot.

Ingrediënten:

  • 2 wortelen
  • Het sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels natuurlijke yoghurt

Bereidingswijze:

Was en schil eerst de wortelen. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes en stop ze in de blender of voedselverwerker zodat je een goed homogeen mengsel verkrijgt.

Voeg dan het sap van een halve citroen en drie eetlepels natuurlijke yoghurt toe. Zorg ervoor dat je mengsel dik genoeg is om als masker te kunnen gebruiken.

Gebruik het masker ’s middags of ’s avonds door het tenminste twintig minuten in de huid te masseren. Spoel het vervolgens af met koud water.

Je kunt deze behandeling twee à drie keer per week herhalen. Ben je hierin consistent, dan zul je al snel een geleidelijke verbetering waarnemen. Je huid zal dan verzorgd, gevoed en beschermd zijn.

Masker van komkommer en kamille

plakjes komkommer

Waarom komkommer?

 

  • Het hydrateert: Komkommer heeft een erg hoog gehalte aan water en vitamine E en is hierdoor ideaal voor je huid. Aangezien komkommer zulke geweldige hydraterende eigenschappen heeft, beschermt het je tegen de zon en is het verzorgend voor je lichaam. Komkommer is het perfecte middel tegen een vermoeide huid.
  • Het kalmeert: dankzij zijn kalmerende eigenschappen werkt komkommer onmiskenbaar goed tegen wallen en donkere kringen onder de ogen.

Ingrediënten:

  • Een halve komkommer
  • Een theelepel kamillebloemen

Bereidingswijze:

Heb je ze ook wel eens, van die dagen waarop je wakker wordt, maar nog steeds uitgeput bent en je opgezwollen ogen daar helaas ook niet om liegen? Grijp dan naar dit masker voor onmiddellijke verlichting.

Komkommer en kamille werken revitaliserend. Twijfel daarom niet om dit masker te gebruiken op die dagen dat je spiegel je vertelt dat je wel een oppepper kunt gebruiken.

Begin eerst met het schillen van de komkommer. Snijd deze vervolgens in kleine stukjes.

Bereid dan de kamille-infusie door genoeg water te koken voor een kopje en daar enkele kamillebloemen in te doen.

Laat dan de infusie afkoelen. Mix de infusie vervolgens samen met de komkommer tot een homogeen mengsel ontstaat. Doe dit met een blender.

Bewaar het mengsel nog tien minuten in de koelkast, zodat het koud genoeg is wanneer je het op je gezicht aanbrengt. Eenmaal aangebracht laat je het masker ten minste twintig minuten intrekken. Nadat je je gezicht hebt afgespoeld met koud water, zul je je verfrist en herladen voelen.

Je teint zal zijn opgehelderd en weer stralen. Het is een heerlijk redmiddel.

Misschien ook interessant om te lezen:

Aloëvera en komkommer tegen rimpels en slappe huid

Komkommercrème voor je huid

Ingrediënten:

  • Komkommerpuree 25 gram
  • Gedestilleerd water 25 gram
  • Jojoba-olie 25 gram
  • Druivenpitolie 25 gram
  • 2 druppels etherische citroenolie
  • 1 druppel etherische rozenolie

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in een kom die groot genoeg is zodat je makkelijk kunt roeren en je de olie en water goed met elkaar kunt mengen.

Als de oliën en de komkommerpuree samen een geheel zijn geworden, stop je het in een schoon potje. Je kunt de crème gelijk gebruiken. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.