Laat liefde niet veranderen wie je bent

· 14 oktober 2016
Als je me echt respecteert en wil dat ik gelukkig ben, laat dan de liefde me niet veranderen, maar houd van me zoals ik ben.

In veel relaties proberen mensen onbewust de persoon met wie ze samenzijn te veranderen. Dit komt vaker voor bij romantische relaties, waar er bijna altijd iemand is die probeert zijn geliefde te veranderen.

Maar heb je er wel eens over nagedacht dat diegene wil dat je van hem of haar houdt zoals hij of zij is en niet zoals jij wil dat hij of zij is?

Wij raden aan: Degene die werkelijk van jou houdt, maakt je gelukkig

Houd van me zoals ik ben, met al mijn krachten en fouten

Niemand is perfect en het gebeurt niet vaak dat we iemand vinden die zijn partner altijd perfect aanvult. Ieder van ons is uniek en dat is iets bijzonders.

Je moet jezelf niet voor iemand anders veranderen – alleen voor jezelf. Houd dit altijd in gedachten, want het is iets dat je makkelijk vergeet.

Gelukkig Stel

Als iemand wil dat je verandert, waardeert die persoon niet helemaal wie je bent. Wat als je niet verandert? Dan zullen er dingen verkeerd gaan en de relatie zal ten onder gaan. Je voelt je alsof je de marionet van iemand anders bent en na verloop van tijd zul je je realiseren dat je niet helemaal gelukkig bent.

Mensen die hun leven willen delen met jou zullen je moeten accepteren zoals je bent, zonder dat ze je proberen te veranderen. Als je de liefde je laat veranderen, ben je niet meer jezelf en verander je in iemand heel anders.

We zeggen altijd dat mensen van je moeten houden zoals je bent. Als iemand probeert je te veranderen en je laat dit gebeuren, is het omdat je onzeker bent en je denkt dat dingen wel beter zullen gaan als je hun raad opvolgt. Maar het vervelende is, dat dit het probleem niet oplost.

Lees: Met de dag menselijker en gelukkiger

Misschien zouden jullie niet samen moeten zijn. Misschien is het verlangen en de liefde die jullie voor elkaar voelen er omdat jullie hele verschillende mensen zijn. Misschien zijn er problemen die je niet erger wil maken, dus camoufleer je ze door te veranderen. Dit is nog een verkeerde beslissing.

Houd meer van me, houd beter van me

Er zijn veel giftige mensen in de wereld die proberen ons te manipuleren zodat we doen wat ze willen. Dit gebeurt in veel relaties en het is iets dat voorkomt als iemand wil dat je verandert. Ze willen misschien wel echt samen met je zijn en misschien wil jij dat ook wel, maar dit is niet de manier. Ze accepteren je niet zoals je bent.

Blinde Liefde

Mensen hebben de neiging om bijna alles op te geven voor een relatie om te voorkomen dat we de schuld krijgen dat we niet alles gedaan hebben wat we konden om de relatie te redden. We willen niet dat de relatie eindigt omdat we niet hebben willen veranderen. Maar als je dit doen zijn de veranderingen niet positief – juist het tegenovergestelde.

Soms zien mensen het verschil tussen kwantiteit en kwaliteit van liefde niet. Het is beter om met iemand samen te zijn die op een betere manier van je houdt, dan iemand die gewoon heel veel van je houdt. Neem geen genoegen met zomaar iets – je verdient iemand die beter van je houdt.

Als je weinig zelfvertrouwen hebt of onzeker bent, verander je misschien als iemand dat wil. Probeer je op jezelf te richten en je zal gelukkiger zijn. Het is niet jouw schuld dat de relatie niet werkt. Niets is minder waar.

Hoe kun je gelukkig zijn in een relatie als je zelf niet gelukkig bent?

Mis niet: De perfecte relatie

Je zal je nooit op je gemak voelen als je verandert omdat iemand anders dat wil. Je moet alleen veranderen omdat je dat zelf wilt, niet om iemand anders een plezier te doen, iemand die je misschien gewoon manipuleert.

Ja, er zijn verschillende voorbeelden waar manipulatie bestaat, maar het valt niet op.

Omhelzing

Waak voor de giftige relaties die voorkomen dat je de dingen ziet zoals ze zijn. Liefde verblindt ons allemaal en het zorgt ervoor dat we dingen doen, zoals veranderen voor onze partner zodat hij of zij ziet dat we voor de relatie vechten, waarbij we al het mogelijke doen om er zeker van te zijn dat alles goed gaat.

Natuurlijk moet je hard werken, maar dat zou nooit zo ver moeten gaan dat het je je essentie kost of datgene wat je bent aantast.

De volgende keer dat iemand je vraagt te veranderen, vertel hem dan dat hij van je moet houden zoals je bent, omdat je niet zal veranderen. Je partner moet je accepteren zoals je bent. Als hij dat niet doet, is het het niet waard om samen te zijn. Deze test is niet alleen het bewijs van zijn liefde, hij faalt ook nooit.