Met de dag menselijker en gelukkiger

Omdat geluk bestaat uit momenten is het belangrijk dat je deze momenten leert te waarderen en dat je jezelf accepteert en van jezelf houdt zoals je bent, zowel van je zwakke als van je sterke punten.
Gelukkiger

Jezelf leren te accepteren is een avontuur dat je hele leven kan duren. Wanneer je het punt bereikt waarop je werkelijk gelukkig bent met jezelf, met de dingen die je hebt en wat je hebt bereikt, dan zul je eindelijk die innerlijke balans vinden die zo belangrijk is.

Sommige mensen proberen zich hun hele leven voor te doen als iemand die ze eigenlijk niet zijn. En dat is nog niet alles. In plaats van zichzelf te accepteren om wie ze zijn, streven ze er voortdurend naar om vanalles aan zichzelf te veranderen. Ze putten zichzelf helemaal uit in de hoop het ideaal te bereiken dat ze voor ogen hebben. Deze mensen zijn bijna nooit in staat om de realiteit te accepteren, dat wat ze werkelijk zijn.

Er zijn niet veel vrouwen die hun hele leven lang een perfect lichaam zullen hebben – zelfs modellen niet. En soms gaat het zelfs nog een stapje verder dan dat: sommige mensen zijn niet geobsedeerd met het idee van een perfect lichaam, maar bijvoorbeeld met het creëren van een perfect leven – een droomhuis, de perfecte man, de perfecte kinderen.

Het leven is echter niet perfect. Het is zelfs zo dat absolute perfectie helemaal niet bestaat. Het leven bestaat uit momenten. Momenten die je het grootste geluk kunnen brengen, maar de eerste stap die je moet zetten om dit doel te bereiken, is jezelf te leren accepteren om wie je bent.

In dit artikel nodigen we je uit om hier op te reflecteren.

Minder perfect, maar gelukkiger

Geluk

Mensen die in staat zijn ware schoonheid te herkennen, zeggen dat de aantrekkelijkste eigenschap van sommige mensen juist een imperfectie is. Als je je afvraagt waarom dit zo is, dan is het antwoord hierop heel eenvoudig: die kleine imperfecties zorgen ervoor dat je uniek bent en anders dan anderen en dit is juist deel van jouw magie.

Wanneer je elk aspect van jezelf accepteert, je tekortkomingen en je schoonheid, dan zul je een innerlijke balans vinden. Hierdoor zul je in balans komen te staan met de wereld en iedereen die erin leeft.

Lees ook: Geef deze 10 gewoontes op om gelukkig te zijn

Een persoon die zichzelf niet accepteert om wie hij is, ontwikkelt gevoelens van onzekerheid.

  • Onzekerheid leidt tot ontevredenheid. Iemand die niet tevreden is met zichzelf raakt gefrustreerd en ontwikkelt negatieve eigenschappen als jaloezie en angst.
  • Niemand wordt werkelijk gelukkig van het slechts hebben van een perfect lichaam. Het is zelfs zo dat meerdere mensen die een heel streng dieet aanhouden, dagelijks sporten en zelfs plastische chirurgie hebben ondergaan uiteindelijk nog steeds niet in staat zijn zichzelf te accepteren.
  • Het is ook belangrijk om aan te geven dat het verlangen om jezelf ‘perfect’ te maken soms vanaf de jeugd wordt ingegeven. Het hebben van een super strenge moeder of een veel te strenge vader kan er soms voor zorgen dat we onzeker worden, zelfs zo onzeker dat je op een gegeven moment denkt dat perfectie de enige weg is naar succes.

Het is belangrijk dat iedereen een punt in zijn leven bereikt waarop hij eindelijk tevreden is met wie hij is. Ideaal gezien bereik je dit punt in je late tienerjaren of als je begin twintig bent, wanneer je eindelijk helemaal volwassen bent geworden.

Vrouwenlichaam

Vanaf dat moment staan je de grootste avonturen in je leven te wachten. Alleen de mensen die het meest zelfbewust en emotioneel het meest volwassen zijn, zijn in staat om met integriteit vooruit te gaan in hun leven. Deze mensen staan open voor alles wat het leven hen te bieden heeft, omdat ze het leven zelf ook van alles te bieden hebben.

Elke dag ben je menselijker en ontvankelijker voor de dingen om je heen

Wat houdt het in om menselijker te zijn? Natuurlijk zijn we allemaal ‘mensen’, geboren als zuigelingen en groeien en leren we van de dingen om ons heen. Als er echter één aspect is dat ons menselijk maakt en ons onderscheidt van de rest van het dierenrijk, dan is het wel ons vermogen om emoties te ervaren en lief te hebben.

Ontdek: De gevaren van onderdrukte emoties

Menselijk zijn betekent dat je gevoelig bent voor de werkelijkheden in het alledaagse leven.

  • Het betekent dat je in staat bent naar jezelf te luisteren en je eigen behoeften te begrijpen. Dat je op basis van je intuïtie weet hoe je je band met anderen sterker kunt maken en hoe je empathie kunt tonen.
  • We zijn allemaal mensen, maar alleen een deel van ons is in staat te handelen met ware emotionele intelligentie en respect, in staat om te communiceren met integriteit en een omgeving te ondersteunen waarin iedereen om ons heen wint en niemand de verliezer is.

Om deze belangrijke fase te bereiken, waarin je verbonden raakt met de mensen om je heen, moet je eerst leren jezelf te accepteren.

  • Acceptatie houdt niet alleen in dat je gelukkig bent met je lichaam of je uiterlijke verschijning.
  • Acceptatie houdt in dat je je verleden erkent – niet alleen je successen, maar ook je fouten.
  • Het is belangrijk om je mislukkingen te accepteren en er tegelijkertijd van te leren. Op deze manier zul je leren elk aspect van je leven te accepteren, zowel je verleden als je heden.

Vrouw

Gelukkig zijn en het maken van fouten hoeven elkaar niet uit te sluiten. En ga er ook niet vanuit dat de mensen die een perfect leven lijken te hebben altijd allemaal gelukkig zijn. Geluk bestaat uit momenten die in eerste instantie beginnen in jezelf.

Alleen de mensen die trots zijn op wie ze zijn, maar tegelijkertijd ook nederig en respectvol zijn naar anderen en streven naar het geluk van de mensen om hen heen, zijn in staat deze wereld met de dag een mooiere plek te maken.

Probeer dus altijd te onthouden om menselijker, minder perfect en gelukkiger te zijn.