Kom van je onderkin af zonder operaties

Veel mensen ontwikkelen na verloop van tijd een onderkin, maar gelukkig zijn er een aantal natuurlijke oplossingen om van een onderkin af te komen.
Kom van je onderkin af zonder operaties
Carlos Fabián Avila

Geschreven en geverifieerd door de arts Carlos Fabián Avila.

Laatste update: 23 oktober, 2018

De hals is een deel van het lichaam waarvan we de neiging hebben om het te vergeten, totdat na het verstrijken van de tijd onze aandacht met ferme hand op het nu slappe lichaamsdeel wordt gewezen. We willen dan graag weten hoe kom je van een onderkin af?

Er zijn een aantal factoren die het uiterlijk van een onder kin kunnen beïnvloeden, maar gelukkig zijn er een flink aantal natuurlijke oplossingen waardoor hij geleidelijk aan minder zichtbaar wordt.

In dit artikel zullen we je een aantal tips laten zien om op natuurlijke wijze van een onderkin af te komen, door middel van een paar simpele oefeningen en veranderingen in je levensstijl, waarbij je ook je gezondheid en welzijn verbetert.

Heb je last van overgewicht?

Wanneer een onderkin goed zichtbaar is, is dit vaak het gevolg van gewichtstoename, dus de eerste stap naar het verminderen van dit lichaamsdeel is om te voorkomen dat er overgewicht ontstaat en indien mogelijk een beetje gewicht te verliezen.

Om het lelijke uiterlijk van een slappe kin te verminderen, eet je een evenwichtig dieet en maak je je porties bij het avondeten kleiner, want dat is meestal de meest dikmakende maaltijd van de dag.

Als overgewicht de reden is van je onderkin, is hij vooral zichtbaar wanneer je je mond open doet.

Hier zijn een paar tips om je te helpen gewicht te verliezen zonder al te veel inspanning:

 • Eet meer vezels: fruit, groenten, peulvruchten, granen, gedroogd fruit, zaden en noten.
 • Vermijd gefrituurd voedsel, suiker, zuivel, verwerkt of vet vlees en gebak.
 • Eet een salade bij elke maaltijd.
 • Drink een half uur voor het eten een glas water.
 • Kauw je eten goed tijdens het eten en eet langzaam. Zo kun je echt genieten van je eten. Dit zal je verzadigder laten voelen.
Gezonde Salade

Is het slappe huid?

In andere gevallen kan een onderkin te wijten zijn aan verslapping van de huid van het gezicht en de hals en dus niet aan vet. Dit kan worden veroorzaakt door plotseling gewichtsverlies, veroudering of zelfs genetica.

Wat ook de oorzaak is, je moet beginnen met het eten van meer eiwitten om het weefsel sterker te maken, zowel dierlijke (vlees, vis, eieren, zuivel) als plantaardige (peulvruchten, gedroogd fruit, champignons, spirulina enz.).

Je kunt ook een natuurlijk, homeopathisch supplement gebruiken dat zal helpen bij het herstel van de stevigheid van de weefsels van je lichaam, niet alleen voor de hals, maar voor de spieren in het algemeen. Het heet calciumfluoratum D6.

Neem drie tabletten onder de tong, drie keer per dag tussen de maaltijden door. Vermijd dranken en sterke smaken zoals menthol (met inbegrip van kauwgom en tandpasta). Je kunt het twee maanden achter elkaar gebruiken.

Na het nemen van een pauze kan de behandeling voortgezet worden voor nog eens twee maanden.

Peulvruchten

Hydratatie en peeling om van een onderkin af te komen

In beide gevallen is het belangrijk om te hydrateren, exfoliëren en het gebied goed te voeden om dode huidcellen te verwijderen en de huid te vernieuwen en te versterken.

 • Je kunt een peeling doen met behulp van natuurlijke producten, zoals zout, suiker of zuiveringszout, eenmaal per week. Wrijf het in de natte huid in cirkelvormige bewegingen met de vingertoppen gedurende ten minste één minuut, droog het af en hydrateer je huid.
 • De huid moet 1-2 keer per dag worden gehydrateerd met behulp van plantaardige oliën die geschikt zijn om de huid te hydrateren: kokos, amandel, teunisbloem, jojoba, etc. Gebruik deze tijd om de huid zachtjes te masseren om zo te helpen de onderkin te verminderen. Masseer het gebied met behulp van de duim en wijsvinger en werk je een weg omhoog en omlaag, waarbij je de huid iets uitrekt.

Misschien ook interessant om te lezen: Voordelen van kokosnoot waarvan je nog niet wist

Exfoliëren

Oefeningen om van een onderkin af te komen

Ten slotte is het belangrijkste onderdeel om van een onderkin af te komen, ongeacht de oorzaak, het doen van oefeningen. Slechts 10 minuten per dag is genoeg, maar consequent zijn is essentieel.

 • Deze oefening doe je zittend of staand. Draai je ogen of hoofd naar het plafond en breng je kin omhoog. Als je je zo ver als je kunt hebt uitgerekt, druk je je lippen op elkaar. Hou deze positie gedurende een paar seconden vast. Je zult in staat zijn om het hele gebied te voelen uitrekken.
 • Draai voorzichtig het hoofd naar één kant. Hou dit gedurende een paar seconden vast en herhaal dit door de andere kant op te draaien.
 • Plaats een tennisbal onder je kin en druk hem tegen je borst. Gebruik kracht om de bal samen te drukken. Herhaal dit een aantal keren voor maximaal effect.
 • Kauwgom kauwen is een merkwaardige, maar eenvoudige oefening die helpt de kin te vormen. Vermijd kauwgom met suiker.

Afbeeldingen met dank aan diekatrin, carme_r en debcil. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.