Kokoswater: een ongelooflijk gezond drankje!

Kokoswater is de perfecte manier is om het lichaam te hydrateren. Daarom is het ideaal voor mensen met nierproblemen en vochtophoping.
Kokoswater: een ongelooflijk gezond drankje!

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Kokosolie wordt tegenwoordig vaak en door veel mensen gebruikt, omdat het veel gezonde vetten bevat. Maar kokoswater wordt ook steeds populairder. Het drinken van kokoswater zorgt namelijk voor een heel krachtig effect op het lichaam.

In dit artikel zullen we enkele van de positieve effecten van deze wonderlijke drank bekijken. Lees dus zeker verder.

De opmerkelijke voordelen van kokoswater

1. Het versterkt je immuunsysteem

Vrouw

Dit is misschien wel het grootste voordeel van deze vloeistof. Kokoswater is geweldig voor het immuunsysteem.

Om te vermijden dat we ziek worden, moeten we sterk zijn. Het immuunsysteem werkt als een beschermende muur en houdt ziektekiemen en bacteriën buiten. Daarom is het beste wat je kan doen, voedingsmiddelen eten die een extra impuls geven aan je immuniteit en op die manier bijdragen tot je algemene gezondheid.

2. Het vermindert vochtophoping

Wanneer je kokoswater drinkt, zorg je ervoor dat je meer vocht uit het lichaam verwijdert. Dat komt om deze vloeistof de werking van de nieren stimuleert.

Je weet dat deze organen verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van vocht en afvalstoffen. Dit gebeurt via de urine. Als onze voeding te veel vetten en gluten bevatten, dan krijgt deze werking van de nieren het moeilijker.

Kokoswater zal dus het effect van de schadelijke bestanddelen blokkeren. Daardoor is het een natuurlijk vochtafdrijvend middel.

3. Het geeft de huid meer veerkracht

Huid reinigen met kokoswater

De huid weerspiegelt wat er in het lichaam gebeurt, maar het toont ook de resultaten van hoe jij je uiterlijk behandelt.

Gewoonlijk kopen we commerciële schoonheidsproducten in de winkel, maar tegenwoordig bestaan er ook natuurlijke alternatieven. Ze zijn veel doeltreffender en hebben minder schadelijke effecten op de lange termijn. In dit geval is kokoswater ideaal om acne te behandelen en de vette of droge huid te verzorgen.

Hoe kan je het gebruiken om je huid te verzorgen?  

  • Je hebt hiervoor een katoenen doek nodig.
  • Maak de doek vochtig met kokoswater.
  • Wrijf je gezicht en de aangetaste plaatsen in.

4. Het kan helpen de bloeddruk onder controle te houden

Kokoswater heeft een krachtig hydraterend vermogen. Daardoor houdt het het peil van de elektrolyten in evenwicht. Ze zijn aanwezig in de mineralen die jouw organen gebruiken. Bovendien hebben ze of een positieve of een negatieve elektromagnetische lading. Dit draagt bij tot een goede bloedsomloop.

Maar het evenwicht tussen de ladingen kan veranderen. Als dat gebeurt, kan je last krijgen van cardiovasculaire problemen. We hebben al vermeld dat dit onevenwicht zal verdwijnen als je start met het drinken van kokoswater.

5. Het helpt bij een kater

Een kater verhelpen met kokoswater

Je weet wat er gebeurt wanneer je te veel alcohol drinkt. Eigenlijk is het erg vergelijkbaar met wat er gebeurt als je gedurende meerdere dagen geen water drinkt:

  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Algemene symptomen van uitdroging

Als je alcohol drinkt, zal je veel vlugger last hebben van een kater als je alleen de klassieke ibuprofen gebruikt. Daarom is het beter dat je in plaats van medicatie kokoswater gebruikt.

Bovendien is het voordeel van dit drankje dat het geen bijwerkingen veroorzaakt. Op voorwaarde natuurlijk dat je niet allergisch bent voor kokoswater.

Probeer dit middeltje zeker eens uit!

Kokoswater is een geweldig middel om je lichaam te hydrateren, bijvoorbeeld na het sporten.

Het is mogelijk dat je in het begin wat moet wennen aan de vreemde smaak. Dat is normaal, want het maakt niet echt deel uit van je voedingsgewoonten. Maar zodra het een gewoonte wordt, zal je het niet meer kunnen missen. Je zal immers vlug de positieve effecten ervan ervaren.

Voeg kokoswater toe aan je dagelijkse voeding. Je zal je gezondheid bevorderen en jezelf beschermen tegen ziekten. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.
  • Pullar JM, Carr AC, Vissers MCM. The Roles of Vitamin C in Skin Health. Nutrients. 2017 Aug 12;9(8):866. doi: 10.3390/nu9080866. PMID: 28805671; PMCID: PMC5579659.
  • Filippini T, Violi F, D’Amico R, Vinceti M. The effect of potassium supplementation on blood pressure in hypertensive subjects: A systematic review and meta-analysis. Int J Cardiol. 2017 Mar 1;230:127-135. doi: 10.1016/j.ijcard.2016.12.048. Epub 2016 Dec 21. PMID: 28024910.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.