Wat kan de kleur van je ogen je vertellen?

Kan de kleur van je ogen iets zeggen over je gezondheid? Volgens de iriscopie wel, maar levensstijl speelt uiteraard ook een belangrijke rol.
Wat kan de kleur van je ogen je vertellen?

Laatste update: 26 oktober, 2018

Irisscopie is de wetenschap die de iris van het oog bestudeert. Je iris kan namelijk je aanleg om bepaalde gezondheidsproblemen te krijgen voorspellen. De wetenschap is gebaseerd op de kleur van je ogen.

Beoefenaars van deze methode doen een grondig onderzoek naar alle signalen die je ogen kunnen geven. De kleur van je ogen zou je al een beeld kunnen geven van jouw eventuele gezondheidsrisico’s. Ze kunnen je waarschuwen voor mogelijke toekomstige aandoeningen, die je niet zou verwachten.

Volgens de irisscopie bepaalt de kleur van de iris je risico op bepaalde aandoeningen vanaf de geboorte. Het voorkomen van deze voorspelde ziekten is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van je levensstijl. Hoe goed je voor jezelf zorgt, wat je eet enz. speelt natuurlijk ook een rol.

De iris bepaalt dus niet met zekerheid dat je een bepaalde ziekte zal krijgen. Het kan je echter een idee geven van jouw specifieke risico’s. Daardoor kan het een lijdraad voor jouw gezondheid zijn.

Als je dus aan een bepaald gezondheidsprobleem lijdt, zou je dus de iriscopie kunnen raadplegen om uitsluitsel te krijgen, aan de hand van de kleur van je ogen.

In dit artikel verklaren we je de algemene karakteristieken van elke kleur ogen. Deze worden onderverdeeld in drie categorieën, namelijk:

Blauwe en grijze ogen

Mensen met blauwe of grijze ogen zouden voorbestemd zijn voor problemen aan:

  • de keel
  • de neus
  • de ogen (wat hen gevoeliger maakt voor cataract)
  • het ademhalingsstelsel
  • de nieren
  • de gewrichten
  • Ook irritatie van de slijmvliezen van het spijsverteringsstelsel zou voor kunnen komen.

Wanneer er zich witte lijntjes in de iris bevinden, zou dit het teken zijn dat er wijzigingen in het zenuwstelsel kunnen voorkomen. Hierdoor hebben deze mensen meer kan op nervositeit, angst, spierspasmen en het gepaard gaan van de emotionele toestand met fysieke problemen.

Wanneer dit bij jou het geval is, gebruik dan ontspannende geneeskrachtige planten, homeopathie of bach-bloesemtherapie. Zorg er ook voor dat je voldoende beweging hebt.

De kleur van je ogen is blauw

Bruine en donkere ogen

Bij deze groep hebben we het zowel over mensen met lichtbruine of hazelnootkleurige ogen, als diegenen met donkerbruine of bijna zwarte ogen.

In het algemeen zouden deze mensen voorbestemd zijn voor het lijden aan een onbalans in de bloedsomloop of verdeling van mineralen, zoals calcium, ijzer en zwavel. Dat betekent dat deze mensen hun lever, beenmerg en milt extra in de gaten moeten houden.

Op lange termijn kunnen mensen uit deze categorie ook lijden aan obesitas, problemen met de schildklier en aan het endocrien systeem. Dit betekent dat behandeling en preventie zeker sterk moet focussen op de gezondheid van de nieren.

Mensen met bruine en donkere ogen hebben in het algemeen niet veel gezondheidsproblemen wanneer ze jonger zijn. Vanaf de leeftijd van 25 tot 30 jaar echter kun je wijzigingen in hun bloedtesten beginnen te zien: hoge cholesterol, anemie etc.

Wanneer je deze kleur ogen hebt, betekent het dus dat je al van jongs af aan voor je lichaam moet zorgen. Door de afwezigheid van significante problemen op jonge leeftijd volgen deze mensen vaak een slecht dieet.

We raden ook aan regelmatig te bewegen om de balans in het bloed te behouden. Ook nemen deze mensen het beste specifieke supplementen.

Lichtere ogen, zoals hazelnootkleur, zullen eerder problemen kunnen vertonen met het spijsvertering- en ademhalingsstelsel. Je lichaam zal hulp nodig hebben om schadelijke stoffen te verwijderen. Reinig je lichaam dus geregeld en eet gezond.

 

De kleur van je ogen is bruin

Groene en gemengde ogen

In deze categorie vallen alle kleuren die buiten de voorgaande categorieën vallen. Ook irissen met een gemengde kleur (meestal groen en bruin) of puur groene ogen vallen hier onder.

Om na te gaan voor welke problemen je voorbestemd bent, moet je nagaan of je ogen eerder donker of lichter zijn, waardoor je eerder in de eerste of de tweede voorgaande categorie valt.

De kleur van je ogen is groen

Wat kan de kleur van je ogen je dus vertellen?

Een goede manier om de betrouwbaarheid van deze diagnostiek na te gaan, is jezelf te vergelijken met familieleden die dezelfde kleur ogen als jij hebben. Zoals we eerder reeds vermeldden, is het afhankelijk van hoe goed je voor je lichaam zorgt of je al dan niet deze voorbestemde aandoening zal krijgen.

Naarmate je ouder wordt, zou je de kleur van je ogen ook kunnen zien veranderen. Dit heeft echter niets met leeftijd te maken, maar met blootstelling aan zonlicht.

Bovenstaande gids geeft je reeds veel informatie, maar wanneer je meer te weten wil komen over jouw specifieke aanleg voor het ontwikkelen van bepaalde aandoeningen, raadpleeg dan een professional. Hij of zij zal door het onderzoeken van je iris meer precieze, persoonlijke informatie kunnen geven.

Foto’s: neuroticcamel, Jenn Durfey en starbooze.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.