Een kamille-peterseliemiddel tegen amenorroe

Als je een gynaecologische behandeling volgt, dan is het belangrijk om eerst je huisarts te raadplegen voordat je dit middeltje probeert. Het is namelijk mogelijk dat er ongewenste reacties optreden. Als je wel besluit om dit middeltje in te nemen, dan is het belangrijk om dit niet langer dan één week achtereenvolgend te doen.
Een kamille-peterseliemiddel tegen amenorroe

Laatste update: 26 februari, 2019

Amenorroe is een aandoening waarbij de menstruatie uitblijft. De oorsprong kan lichamelijk zijn, dat wil zeggen, als gevolg van natuurlijke redenen als de overgang, of pathologisch, als gevolg van verschillende oorzaken.

Hoewel de meeste gynaecologen de anticonceptiepil voorschrijven om de menstruatie te reguleren, kun je ook eens een paar natuurlijke middeltjes proberen als je vaak te laat ongesteld wordt terwijl je niet zwanger bent. In dit artikel delen we daarom een mogelijk zeer effectief kamille-peterseliemiddel tegen amenorroe.

Waarom blijft mijn menstruatie uit?

Als je niet meer in de fase zit waarin je nog nooit ongesteld bent geweest en ook niet in de overgang, dan kan het meerdere maanden uitblijven van de menstruatie wijzen op bepaalde gezondheidsproblemen die gediagnosticeerd en behandeld zouden moeten worden.

Meisje dat last heeft van menstruatiekrampen

We hebben het natuurlijk niet over gevallen van zwangerschap. Mogelijke redenen achter dit probleem kunnen zijn:

  • Polycycsteus-ovariumsyndroom: de eierstokken produceren geen eieren.
  • De hypothalamus werkt niet meer naar behoren vanwege een teveel aan lichaamsbeweging, gewichtsverlies of een hoge bloeddruk.
  • Grote hoeveelheden van het hormoon prolactine.
  • Vroegtijdige insufficiëntie van de eierstokken, voor de overgang.
  • Stress of traumatische gebeurtenissen.
  • Eetstoornissen zoals anorexia of boulimia.
  • Schildklierproblemen.

Conventionele behandeling voor amenorroe

Meisje dat een klok voor haar buik houdt

De meest voorkomende conventionele behandeling die gynaecologen voorschrijven voor menstruatieproblemen, is het innemen van de anticonceptiepil. Hoewel de anticonceptiepil er inderdaad voor kan zorgen dat de menstruatiecyclus weer regelmatig wordt, is dit niet de enige oplossing voor het uitblijven van de menstruatie.

Zodra je weer stopt met de pil, is de kans groot dat de onregelmatigheden gewoon weer terugkeren. Ook is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de anticonceptiepil ook andere bijwerkingen kan veroorzaken in het lichaam.

Je zou altijd grondig na moeten denken over elke vorm van medische behandeling die je overweegt. Hierbij dien je rekening te houden met zowel de positieve als de negatieve gevolgen die dit kan hebben voor je gezondheid.

Natuurlijke behandeling voor amenorroe

Meisje dat haar menstruatiecyclus uitrekent

Wij raden altijd aan om jezelf medisch te laten diagnosticeren en behandelen. Als je echter last hebt van amenorroe vanwege specifieke redenen, zoals bijvoorbeeld een stressvolle situatie, of als je eerst een natuurlijk alternatief wilt proberen voordat je aan een medische behandeling begint, dan kan dit eenvoudige middeltje van kamille en peterselie erg behulpzaam zijn.

Kamille

Lekker kopje kamillethee als natuurlijk middel tegen amenorroe

Kamillethee wordt door een hoop mensen zeer vaak gedronken, met name na de maaltijd om de spijsvertering te ondersteunen. In deze geneeskrachtige plant gaan echter nog veel meer gezondheidsvoordelen schuil.

Kamille heeft mogelijk kalmerende eigenschappen die zeer geschikt kunnen zijn als de oorzaak van je probleem verbonden is aan stress. Bovendien kan deze plant ook een zeer sterke ontstekingsremmende werking hebben, die afhankelijk van de oorzaak van het probleem ook erg behulpzaam kan zijn.

Kamillethee wordt al tientallen jaren lang gedronken om te helpen bij het bestrijden van amenorroe en verschillende spijsverteringsproblemen en zenuwstoornissen.

Peterselie

Peterseliethee als natuurlijk middel tegen amenorroe

Peterselie is een geneeskrachtige plant die in een hoop verschillende recepten verwerkt kan worden. Daarnaast kan deze plant echter ook geweldige helende eigenschappen hebben. Peterselie staat vooral bekend om de grote hoeveelheden vitamine A en C, foliumzuur en mineralen als magnesium, ijzer en kalium die het bevat.

In het geval van amenorroe kan peterselie een van de meest effectieve planten zijn om de menstruatie weer op gang te krijgen. Dit is met name te danken aan de vluchtige oliën die het bevat. 

Deze oliën kunnen de bloedstroom naar de baarmoeder verbeteren, waardoor de baarmoeder zich kan uitzetten en ontspannen. Op deze manier wordt de menstruatie mogelijk vergemakkelijkt.

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 30 gram gedroogde kamillebloemen
  • 20 gram verse peterselie

Bereidingswijze

  • Breng het water aan de kook.
  • Zodra het water kookt, haal je de pan van het vuur en voeg je de kamillebloemen en de gesneden peterselie eraan toe.
  • Doe dan een deksel op de pan en laat de infusie vervolgens ongeveer tien minuten staan.
  • Na tien minuten giet je het water door de zeef.
  • Als je wilt, kun je de infusie iets zoeter maken door er een beetje stevia of honing aan toe te voegen.

Hoe je deze infusie drinkt

Drink dit middeltje verspreid over de dag in drie doseringen:

  • ’s Ochtends vroeg op een lege maag.
  • Later op de ochtend.
  • In de namiddag.

Drink dit middeltje maximaal zeven dagen achtereenvolgend, iedere dag. Als je menstruatie na zeven dagen nog steeds uitblijft, dan raden wij aan om een gynaecoloog te raadplegen.

Andere natuurlijke remedies tegen amenorroe

Als je de werking van dit middeltje tegen amenorroe wilt ondersteunen, dan kun je het aanvullen door middel van andere supplementen, technieken en natuurlijke remedies:

  • Vitamine C.
  • Monnikspeper.
  • Kompres van rode klei op je buik.
  • Cupping in het gebied rondom de eierstokken (dit moet altijd worden gedaan door een deskundige).
  • Bachbloesem: mosterd en cichorei.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.