Je gezicht verzorgen met eiwitten om er fantastisch uit te zien

Eiwitten hebben ontstekingsremmende, samentrekkende en ontzwellende eigenschappen. Je kan het wit van eieren dus toevoegen aan je dagelijkse schoonheidsverzorging. Ze zijn een erg doeltreffend hulpmiddel!
Je gezicht verzorgen met eiwitten om er fantastisch uit te zien
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Eieren zijn één van de voedingsmiddelen die het meest gegeten worden over de hele wereld. Dat komt omdat ze belangrijke mineralen en eiwitten bevatten. Maar je kan je gezicht verzorgen met eiwitten om je schoonheid te vergroten.

Je weet dat een ei twee delen heeft: het eigeel en het eiwit. De meeste voedingsstoffen zitten in het eigeel. Maar ook het eiwit is een geweldig ingrediënt dat je kan gebruiken voor je gezondheid en je schoonheid.

Eiwitten worden in allerlei soorten lekkere recepten gebruikt.

Maar je kan er ook een product van maken dat uitstekend is voor het haar. Een andere manier om eiwitten te gebruiken is door er gezichtsmaskers van te maken die de huid van je gezicht verzorgen.

Als je dus wat eiwitten overhebt na het ontbijt, dan kan je die nog gebruiken voor je verzorging. In dit artikel leggen we de beste en de gezondste manieren uit om er nuttig gebruik van te maken.

Je gezicht verzorgen met eiwitten: 5 manieren

eiwitten

Dit deel van het ei staat bekend om zijn samentrekkende eigenschappen en zijn vermogen om roodheid te verminderen. Bovendien heeft het ook een uitstekend ontstekingsremmend effect op je huid.

Dat zijn de redenen waarom je ze zo goed kan gebruiken voor je schoonheid en op veel verschillende manieren. Eigenlijk zijn ze uiteindelijk zelfs veel beter dan andere dure behandelingen.

Dat is nu net het geweldige aan eiwitten. Je kan ze gebruiken in je dagelijkse routines die je gezicht verzorgen zonder dat ze je extreem veel kosten. Ze zijn ook heel gemakkelijk te vinden.

De behandelingen die we je hier voorstellen zijn erg doeltreffend. Je kan ze ook gemakkelijk maken en toepassen. Ze zijn dus op vele manieren nuttig.

1. Eiwitten werken exfoliërend

Je kan eiwitten gebruiken als een exfoliant!

Ze helpen om verontreinigende elementen op je huid en dode huidcellen te verwijderen.

2. Acne

Je gezicht verzorgen om acne te bestrijden

Ze werken niet alleen ontstekingsremmend. Maar ze zijn ook erg goed om roodheid te verminderen.

Je kan ze gebruiken om acne te behandelen. Want ze werken erg doeltreffend om het onder controle te houden. Ze zorgen er bovendien voor dat het minder zichtbaar is. Ze kunnen het zelfs helemaal doen verdwijnen.

Acne is een gevoel van overmatige hoeveelheden olie in je huid. Dat leidt tot het ontstaan van puistjes. Ze kunnen dan ontstoken raken en op een ernstige manier je huid aantasten.

Gewoonlijk treedt acne tijdens de adolescentie op. Maar het kan ook blijven bestaan als je al volwassen bent. Het veroorzaakt dan complicaties die verder reiken dan de puberteit.

 • Wanneer je eiwitten als verzorging gebruikt, zullen ze helpen om de olieproductie in je huid te beheersen. Dit helpt ook om te zorgen dat de pH-waarde opnieuw normaal en gezond wordt.
 • Wanneer het olieniveau daalt, dan wordt het moeilijker voor puistjes om zich te ontwikkelen.

3. Wallen onder de ogen

Eiwitten bezitten ook het vermogen om zwellingen ongedaan te maken. Ze kunnen dus de aanwezigheid van wallen onder de ogen aanzienlijk verbeteren.

Maar er is nog een andere pluspunt. Want ze helpen ook om de donkere kringen als gevolg van vermoeidheid, stress of een slechte nachtrust lichter te maken.

Wat moet je doen?

 • We raden aan om het eiwit rechtstreeks met een wattenbolletje of wattenstaafje aan te brengen op deze zone.
 • Laat het dan gedurende tien minuten inwerken. Daarna spoel je het af met warm water.
 • Herhaal deze behandeling minstens twee keer per week.

4. Poriën

Je gezicht verzorgen om je poriën te reinigen

Dit is een andere fantastische manier om eiwitten te gebruiken. Want met deze behandeling zal je de grootte van je poriën verminderen en tot het minimum beperken.

Eiwit bevat eiwitten. Deze bestanddelen helpen om een slappe huid te verstevigen. Door hun werking zorgen ze voor meer veerkracht in de huid en zullen je poriën er kleiner uitzien.

Meer middeltjes voor de poriën in dit artikel: Vernauw je poriën met deze 5 natuurlijke remedies

5. Vochtinbrenger

Eiwitten helpen om onzuiverheden in de huid te verwijderen. Maar belangrijk om te weten is dat ze dit niet op een schurende of bijtende manier doen. Ze werken daarintegen voedend en hydrateren de huid.

 • De reden is dat ze veel eiwitten bevatten. Daardoor werken ze als een uitstekende natuurlijke vochtinbrenger. Ze hydrateren je gezicht en voorkomen droogheid.
 • Combineer het eiwit met wat honing en olijfolie. Op dit manier kun je je gezicht verzorgen met een zeer voedzaam en vochtinbrengend gezichtsmasker.

Je gezicht verzorgen met een gezichtsmasker met eiwitten

Je gezicht verzorgen met een gezichtsmasker met eiwitten

Je hebt nu alle verbazingwekkend mogelijkheden van eiwitten leren kennen. Het is dus tijd om te zien hoe je van al hun eigenschappen gebruik kan maken en van de voordelen te profiteren.

We laten je vandaag kennis maken met een super gemakkelijk en budgetvriendelijk recept om je gezicht te verzorgen. Het gaat rimpels tegen. Bovendien heeft het een vochtinbrengend en ontstekingsremmend effect.

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 1 eiwit
 • 1 eetlepel honing (25 g)
 • 20 druppels amandelolie

Hoe maak je het klaar?

 • Klop het eiwit op met een mixer of handmatig als je dat verkiest.
 • Zodra het eiwit luchtig is, voeg je de honing samen met de amandelolie toe.
 • Mix nu goed tot alles vermengd is en samengevoegd.

Hoe breng je het aan?

 • De beste manier is om het aan te brengen op een gereinigde, droge huid. Laat het masker dan gedurende twintig minuten inwerken.
 • Daarna spoel je het af met warm water. Herhaal de behandeling twee keer per week. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.