Hoe kun je een schuifspeldje verwijderen zonder haar te verliezen?

Als je zonder haar te verliezen een schuifspeldje uit je haar wilt verwijderen, let dan op deze tips. We weten dat ze van pas zullen komen!
Hoe kun je een schuifspeldje verwijderen zonder haar te verliezen?
Maria del Carmen Hernandez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dermatoloog Maria del Carmen Hernandez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 21 november, 2022

Een van de grootste kwellingen van ingewikkelde opsteekkapsels en kapsels is het uittrekken van schuifspeldje of haarspelden, een probleem dat vaak gespleten haarpunten tot gevolg heeft. Rampzalig haar kan een nachtmerrie zijn, in staat om ieders dag te verpesten. In een snel bewegende wereld vol werk en verplichtingen kan tijd een probleem zijn als het gaat om een goede verzorging van je haar.

Wanhoop echter niet! Hier is hoe je schuifspeldje op de juiste manier uit je haar kunt verwijderen zonder je haar te hoeven knippen of gespleten haarpunten te veroorzaken. Laten we eens goed kijken!

Hoe kun je een schuifspeldje verwijderen zonder haar te verliezen?

Normaal gesproken is de meest gebruikelijke oplossing om haarspeldjes uit je haar te verwijderen, ze eruit te rukken. Dit kan er echter toe leiden dat je haar breekt. Niettemin, maak je geen zorgen: je hoeft niet je toevlucht te nemen tot de gehate schaar. Hier zijn enkele tips die je kunnen interesseren.

1. Volg de aanbeveling van je stylist om een schuifspeldje te verwijderen en je haar te verzorgen

Het eerste wat je moet doen is de aanbevelingen van je stylist opvolgen. Behalve genieten van de vele voordelen van naar de kapper gaan, is je haar in de handen van een vakman of vakvrouw leggen het beste wat je kunt doen.

Als je de schaar aan de uiteinden moet gebruiken, weet je stylist hoe je een schuifspeldje uit je haar kunt verwijderen zonder meer dan nodig te knippen – dat wil zeggen zonder de lengte te veel aan te tasten.

Er zijn veel soorten knipbeurten en nieuwe hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je niet meer dan een paar millimeter verliest. Ook kan je stylist je, als de knipbeurt gedaan is, vertellen welke de beste methoden en behandelingen bij uitstek zijn. Onthoud dat elke behandeling die je thuis doet onder leiding van een professional moet gebeuren.

Je vindt het misschien ook leuk om dit artikel te lezen:
Is het gevaarlijk om haarextensies te dragen?

2. Voorkom haarverlies met een schuifspeldje met natuurlijke vochtinbrengende behandelingen

Als je niet zo iemand bent die regelmatig schoonheidssalons bezoekt, kun je nu behandelingen proberen om je haar te helpen hydrateren en weer vitaal te maken. Tegenwoordig zijn er tal van producten (spoelingen, crème baden), maar natuurlijke producten blijven altijd de beste manier om je haar te verzorgen.

Ervoor zorgen dat je je haar om te beginnen goed verzorgt is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat schuifspeldjes niet in je haar blijven steken. Als je onervaren bent in het bereiden van haarmaskers met natuurlijke ingrediënten, is een mengsel met honing en avocado een goede manier om te beginnen.

Avocado is een uitstekende vochtinbrenger en honing heeft ook ontstekingsremmende, antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen, volgens deze studie (Engelse link). Laten we eens kijken hoe je het kunt bereiden.

Ingrediënten voor dit haarmasker

 • Honing (25 g)
 • Het vruchtvlees van een avocado

Wat moet je doen?

 • Meng beide ingrediënten tot je een gladde consistentie krijgt. Het kan zijn dat je meer of minder moet maken, afhankelijk van de lengte van je haar.
 • Breng het mengsel dan aan nadat je je natuurlijke shampoo gebruikt hebt en laat het 15 minuten intrekken voor je het uitspoelt.

Een andere manier om schuifspeldje op natuurlijke wijze te hydrateren en te verwijderen is met pompoen en banaan:

Ingrediënten

 • Pompoenpuree (200 g)
 • Een banaan
 • Olijfolie. Volgens deze studie (Engelse link), uitgevoerd door de Universiteit van Gdansk (Polen), bevat deze stof krachtige antioxidanten die perfect zijn voor je huid en haar.

Wat moet je doen?

 • Combineer de ingrediënten en breng het mengsel aan op nat haar.
 • Laat het dan 15 tot 30 minuten intrekken en spoel uit met veel water. Je zult genieten van de voordelen van hydratatie en vitaliteit!

3. Verwijder een schuifspeldje met water en conditioner

Het gebruik van conditioner, elke keer dat je shampoo gebruikt en na elke vochtinbrengende crème, is ook een manier om op natuurlijke wijze van haarspeldjes af te komen en gespleten haarpunten te voorkomen.

Vocht inbrengen is essentieel om te voorkomen dat je haar een rommeltje wordt. Bovendien moet je je haar aan de lucht laten drogen zonder stijltangen of föhns te gebruiken. Het gebruik van dit soort gereedschap ontneemt kracht en vitaliteit en maakt het ook gemakkelijker voor schuifspeldjes om vast te komen zitten.

Bedenk ook dat water altijd het antwoord is: laat je haar altijd weken voor je het gaat stylen. Als je het laat weken en dan voorzichtig doorkamt, zul je de schuifspeldjes op natuurlijke wijze kunnen verwijderen.

4. Een goed dieet

Een goed dieet
Gezond eten is een goede manier om ervoor te zorgen dat je haar in goede conditie is en haarspelden en schuifspeldjes niet zo gemakkelijk vast komen te zitten.

Ons haar bestaat uit collageen, net als onze huid. Daarom hangt het goede uiterlijk ervan grotendeels af van het dieet dat we volgen. Probeer veel water te drinken en voedsel met een hoge voedingswaarde te eten, zoals fruit en groenten. Het succes van elke schoonheidsbehandeling hangt ook af van je dieet. Het gaat er niet alleen om er goed uit te zien, maar je ook goed te voelen.

5. Bescherm en hydrateer je haar

Regelmatig gebruik van producten die hydratatie en vitaliteit geven en het vermijden van blootstelling aan hitte en zon helpt het ontstaan van gespleten haarpunten voorkomen. Het maakt ook het verwijderen van schuifspeldjes gemakkelijker.

Het gaat allemaal om preventie als het gaat om de verzorging van je haar: gebruik beschermers, hoeden, vermijd blootstelling van je haren aan de zon op erg warme uren, en kam je haar dagelijks. Dit zijn vrij nauwkeurige manieren om het ontstaan van gespleten haarpunten te voorkomen.

Door alleen al deze routines in je dagelijkse routine toe te passen, bereik je grote en merkbare veranderingen, zowel uit esthetisch oogpunt als op het gebied van de gezondheid van je haar. Het zal er ook voor zorgen dat je geen schuifspeldjes in je haar vast krijgt. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Rele, A. S., & Mohile, R. B. (2003). Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage. Journal of cosmetic science54(2), 175-192.
 • Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: a review. Journal of cosmetic dermatology12(4), 306-313.
 • Fernanda, M., & Dias, G. (2015). Hair cosmetics: An overview. International journal of trichology7(1), 2-2.
 • Gorzynik-Debicka, M., Przychodzen, P., Cappello, F., Kuban-Jankowska, A., Marino Gammazza, A., Knap, N., … & Gorska-Ponikowska, M. (2018). Potential health benefits of olive oil and plant polyphenols. International journal of molecular sciences19(3), 686.
 • Henao Padilla M. (2016). Contribución al estudio de formulación de un producto cosmético de uso capilar basado en aceite de aguacate [Tesis de maestría, Universidad Nacional de Colombia]. Archivo digital. https://repositorio.unal.edu.co/bitstream/handle/unal/59512/marianahenaopadilla.2016.pdf?sequence=1&isAllowed=y
 • Vallianou, N. G., Gounari, P., Skourtis, A., Panagos, J., & Kazazis, C. (2014). Honey and its anti-inflammatory, anti-bacterial and anti-oxidant properties. Gen Med (Los Angel)2(132), 1-5.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.