Hoe je thuis knoflookolie kunt maken

3 mei 2019
Een van de geweldige eigenschappen van knoflookolie is dat het hoge temperaturen kan weerstaan zonder gezondheidseigenschappen te verliezen. In dit artikel leren we je hoe je het zelf kunt maken!

Knoflook is veel meer dan alleen een natuurlijk ingrediënt en knoflookolie is misschien wel even goed. Het voegt een verse smaak aan je recept toe en kan je helpen bij het versterken van je immuunsysteem. In dit artikel leren we je hoe je thuis knoflookolie kunt maken.

Knoflook is een fenomenale schimmelbestrijder. Het wordt dan ook al eeuwen gebruikt. Zelfs al voor de uitvinding van moderne geneeskunde. Daarnaast bevat knoflook een aantal gezonde elementen die het lichaam absorbeert en omzet in natuurlijke, antivirale stoffen.

Vooral tijdens een strenge winter is het een goed idee om wat knoflook aan je dieet toe te voegen. Het versterkt namelijk je immuunsysteem en helpt bij het voorkomen van de griep en het bestrijden van bacteriën en virussen. 

Nu kun je je afvragen waarom knoflookolie zo belangrijk is. Hier volgen een aantal redenen:

 • Knoflookolie is fantastisch omdat je zo de kans krijgt om knoflook in vloeibare vorm te gebruiken. Dit is zeer praktisch als het aankomt op koken en het maken van natuurlijke remedies.
 • Deze olie versterkt alle gezonde eigenschappen van knoflook. Het recept dat we in dit artikel bespreken is voor een grote hoeveelheid knoflookolie, maar het bederft helemaal niet snel.

Als je echter last hebt van een gastrointestinale hernia of gastritis, is deze remedie mogelijk niet zo goed voor je. In dit geval is het een goed idee om het eerst aan de dokter te vragen. 

Hoe je thuis knoflookolie kunt maken en gebruiken

hoe je thuis knoflookolie kunt maken en gebruiken

Knoflookolie in schoonheidsbehandelingen

Knoflookolie is een basisingrediënt voor veel zelfgemaakte schoonheidsproducten. Het wordt ook vaak gebruikt in producten die je helpen bij het bestrijden van natuurlijke schimmels. 

Na een intense zomerdag op het strand of bij het zwembad, zul je vaak wat kleine vlekjes op je gezicht kunnen vinden. Knoflookolie kan je op een natuurlijke manier helpen bij het bestrijden van deze vlekjes!

Knoflook als natuurlijke remedie

Zoals we je al hebben verteld, kunnen de medische eigenschappen van knoflookolie je helpen bij het bestrijden van milde ademhalingsproblemen en virussen.

Pure en verdunde knoflookolie heeft een slijmoplossende en antivirale werking. Je kunt deze olie gebruiken als een remedie zonder negatieve bijwerkingen.

Lees ook:
6 eenvoudige maar krachtige knoflookremedies

Knoflook als een geneesmiddel of supplement

knoflook als een geneesmiddel of supplement

Knoflook wordt vaak gebruikt bij de behandeling van een bepaalde conditie die zonder goede behandeling alleen erger kan worden. Deze conditie heet hemofilie of bloederziekte. 

 • Een paar druppels knoflookolie per dag is genoeg om genezing te bevorderen.
 • Je kan ook dagelijks een kleine portie knoflook eten.

Een recept om thuis knoflookolie te maken

Hieronder lees je hoe je thuis knoflookolie kunt maken. Dit fantastische recept zal je helpen! Nu je de voordelen van knoflookolie kent, is het hoog tijd om aan de slag te gaan! Daarna kun je de olie gebruiken bij het bereiden van je maaltijden.

Lees ook:
De gezondheidsvoordelen van knoflook

Ingrediënten

 • 6 hele teentjes knoflook
 • 500 ml extra vierge olijfolie
 • 100 ml citroensap
 • 1 glazen fles van minstens 500 ml

Bereiding

 • Was eerst de knoflook met voldoende warm water.
 • Laat de knoflook daarna 20 minuten in warm water staan zonder het te roeren.
 • Verwijder vervolgens alle stukjes schil van de knoflookteentjes. 
 • Plaats de knoflook op een kleine bakplaat en bak ze 15 minuten op 180°C.
 • Laat het daarna een beetje afkoelen.
 • Giet het citroensap dan in een schaal en voeg dan ook de knoflook toe.
 • Giet vervolgens ook de olijfolie in de schaal en meng het goed met het citroensap en de knoflook.
 • Zet deze schaal in de oven en laat het daar 5 minuten op dezelfde temperatuur staan. 
 • Laat het daarna afkoelen en pers de olie vervolgens in de glazen fles.

Het citroensap zal de sterke geur van de knoflook neutraliseren en haar eigen gezondheidsvoordelen aan de knoflookolie toevoegen.