Hoe je een partner vinden kan met de volgende tips

Er bestaan een uitgebreid aantal websites en toegangen met het doel mensen te helpen om hun belangrijke andere of partner te vinden. Zijn ze echter werkelijk het antwoord?
Hoe je een partner vinden kan met de volgende tips

Laatste update: 17 oktober, 2018

Om die belangrijke ander in je leven te vinden bestaat er geen exacte wetenschap. Er is ook geen methode die aangeeft welke stappen je moet zetten (en in welke volgorde) om je betere helft te vinden. Met de volgende tips kan je gemakkelijker een partner vinden.

Je hebt dus vele keuzes. Het internet is één van de bronnen die het meest geraadpleegd word. Het aantal internetsites met populaire tips of richtlijnen blijft dus stijgen. Ze helpen jou om te vinden wat je wilt.

We geven je hier enkele van de beste tips waarmee je een partner vinden kan. Je zal vaststellen dat ze allemaal op spontaneïteit en eenvoud gericht zijn. Bovendien hebben vele tips het over de bevordering van de ontwikkeling van jouw eigen intuïtie.

Hoe vind je die belangrijke ander

Een partner vinden met de volgende tips

Soms moet je aan anderen vragen wat hun ervaringen zijn. Op die manier kan je situaties beter ontleden en conclusies trekken.

Wanneer je een partner wilt vinden, heb je veel vragen of wil je alleen maar stoom afblazen. Je wendt je dan vaak tot mensen die al een partner hebben. Misschien zijn deze mensen gehuwd of wonen ze samen met hun partner… Je vindt die stabiliteit zo aantrekkelijk dat je je afvraagt hoe ze het doen.

Om de liefde te vinden moet je echter onze goede raad volgen.

1. Vraag hulp aan de vrienden die een partner hebben

Vraag hulp aan je vrienden

Een gesprek met een vriend zal je niet alleen helpen om stoom af te blazen. Misschien kan je via je vrienden een partner vinden. Is dat geen idee dat tijdens zo’n gesprek naar boven kan komen?

  • De techniek is eenvoudig. Gebruik de sociale kringen van je vrienden om nieuwe mensen te leren kennen en beproef je geluk. Dit is het ideale scenario om vele verwachtingen te scheppen.

Onthoud echter wel dat het niet altijd gemakkelijk is.

De eerste stap zetten kan heel gênant zijn. Het kan ook vernederend voelen om te moeten toegeven dat je iets wilt. Wanneer je het gezelschap en de genegenheid van een ander wilt en je brengt deze behoefte tot uiting, dan voel je je kwetsbaar.

Dit kan ervoor zorgen dat je zenuwen je parten spelen.

Het is belangrijk dat je onthoudt dat je jezelf moet zijn. Probeer een leuke tijd te hebben en idealiseer de scenario’s niet. Het is niet nodig om de dingen te forceren. Je hoeft ook niet de eerste keer al te slagen.

2. Grijp elke kans

Grijp elke kans

Mensen die willen een partner vinden maken fouten. Eén van de grootste fouten is dat ze wanhopig proberen in elke hoek hun zielsverwant te vinden. Je hoeft het niet zo ver te drijven. Je mag echter ook niet opgeven. Alles draait om evenwicht.

Wat betekent elke kans grijpen dan?

Het is heel eenvoudig. Het betekent dat je niet rigide denkt over de voorwaarden van de omstandigheden waarin jij je partner vindt. Er is geen sprake van een specifieke plaats, moment of gelegenheid. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Anderzijds betekent het grijpen van kansen ook dat je ervan geniet, of je nu al dan niet een partner vinden zal.

Om een partner te vinden moet je jezelf de kans geven te leven.

3. Breng je hart en je geest op dezelfde lijn

Zet je geest en je hart op één lijn

Je wilt je reis beginnen en op zoek gaan naar die belangrijke ander. Je wilt een partner vinden. Daarvoor moet je eerst in harmonie zijn met jezelf.

Waarom is dat nodig?

Je zal gemakkelijker geluk en positieve dingen aantrekken in je leven. Iemand die zich niet goed over zichzelf voelt, zal het moeilijker hebben een partner te vinden.

Wanneer harmonie en een goed zelfbewustzijn aanwezig zijn, weet je precies wat de kwaliteiten zijn die je in een andere persoon zoekt. Dit helpt om de kansen op succes te verhogen. Wanneer je precies weet wat je wilt kan je met andere woorden de chemie met die persoon versterken. Als hij of zij alle eigenschappen bezit waarnaar jij op zoek bent…

  • Sommige mensen raden je aan om de kwaliteiten op te schrijven die je bij een partner zoekt. Noteer ook de eigenschappen die je niet geschikt vindt. Dit is een manier om je gedachten op een rij te zetten en duidelijkheid te scheppen. Je moet wel weten dat dit geen verplichte oefening is.
  • Bovendien is ook visualiseren belangrijk. Je stelt jezelf dan voor terwijl je hand in hand loopt met de persoon die je echt wilt. Dit helpt jou om de hoop levend te houden. Het motiveert je eveneens om verder te blijven zoeken.

Ook dit is een interessant artikel:
Relatiegeheimen van een gelukkig paar

4. Glimlach!

Glimlach

Wie een goed gevoel heeft over zichzelf, zal in staat zijn om veel te glimlachen. Een glimlach is leuk en vriendelijk.

Onderschat de kracht van een oprechte glimlach niet. Je weet tenslotte nooit wie er op een leuke glimlach verliefd kan worden.

Een glimlach kan de eerste stap zijn om een gesprek te beginnen met een fascinerende persoon.

5. Ga om met anderen

Ga om met anderen

Loop de kans niet mis om deel te nemen aan een workshop voor tuinieren, theater of leren bakken. Doe aan sport of ga naar de sportschool of naar een dansles. Onthoud dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je hoeft alleen jezelf de kans geven om op een actieve manier mee te doen aan wat je leuk vindt.

Wanneer je met anderen omgaat zal je nieuwe ervaringen opdoen. Je maakt nieuwe vrienden. En misschien vind je zelfs je partner. Probeer dus om niet passief te zijn. De dingen vallen immers niet zomaar uit de lucht.

Je moet consequent zijn. Als je een partner wilt vinden, dan moet je in actie komen en niet alleen maar achterover leunen en niets doen.

6. Stel jezelf realistische doelen

Stel jezelf realistische doelen

Wie wil er geen afspraakje met een filmster of met een beroemde zanger? Je weet echter waarschijnlijk wel dat de kans heel klein is dat dit zal gebeuren.

Wat kan je dan het beste doen? Ga op zoek naar echte mensen die het beste bij jou passen en die beschikbaar zijn. Om liefde te vinden, moet je een heldere geest hebben. Jouw voeten moeten stevig op de grond staan.

7. Probeer websites uit

Probeer websites online

Er bestaan meerdere platforms waarop je kan daten. Ze hebben bovendien erg bevredigende resultaten.

Bij alles omtrent online-relaties is één van de voornaamste regels uiteraard dat je moet uitkijken voor leugens.

Helaas zijn niet alle mensen eerlijk. Ze creëren maskers waarmee ze met anderen in contact treden. Dat komt omdat ze achter hun computerscherm een schuilplaats vinden.

  • Wil je op een goede manier gebruik maken van de platformen online voor dating of vriendschap? Maak dan een eerlijk profiel met een recente foto.
  • Lieg niet over je leeftijd, lengte, gewicht of enig ander aspect van je algemene uiterlijk.

Als jij niet eerlijk bent, hoe kan je dan verwachten dat je een eerlijke, goede en echte relatie vindt?

Misschien ga je akkoord om af te spreken met iemand die je online ontmoet hebt. Probeer dit dan op een drukke plaats te doen, in een winkelcentrum, een druk park of een restaurant. Dit is één manier om je eigen veiligheid en die van de andere persoon te verzekeren.

8. Blijf niet thuis

Blijf niet thuis

In tegenstelling tot wat in films of televisieseries gebeurt, klopt de liefde niet plots op je deur als je niets doet om het te vinden.

Liefde op het eerste gezicht komt ook zelden voor, vooral als je thuis blijft zitten en niets doet. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Valdez Medina, J. L., Colín, B. G., Maya Martínez, M. U., Montes de Oca, Y. P. A., Arratia López Fuentes, N. I. G., & Torres Muñoz, M. A. (2013). Las Causas Que Llevan A La Infidelidad: Un Análisis Por Sexo. Acta de Investigación Psicológica. https://doi.org/10.1016/S2007-4719(13)70966-9
  • Perles, F., San Martín, J., Canto, J., & Moreno, P. (2011). Inteligencia emocional, celos, tendencia al abuso y estrategias de resolución de conflicto en la pareja. Escritos de Psicología / Psychological Writings. https://doi.org/10.5231/psy.writ.2011.0605
  • Martínez-Álvarez, J. L., Fuertes-Martín, A., Orgaz-Baz, B., Vicario-Molina, I., & González-Ortega, E. (2014). Vínculos afectivos en la infancia y calidad en las relaciones de pareja de jóvenes adultos: El efecto mediador del apego actual. Anales de Psicologia. https://doi.org/10.6018/analesps.30.1.135051
  • Comte-Sponville, A. (2015). El amor. Ni El Sexo Ni La Muerte. https://doi.org/10.1021/la1039442
  • Benedetti, M. (1999). El amor, las mujeres y la vida. El Amor, Las Mujeres Y La Vida. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.